Αυτό πλήρωσε ο Ολυμπιακός (και) στη Σεβίλλη

Υπάρχουν μέρες μπροστά μας για να ασχοληθούμε με τον τελικό με την Μίλαν και την απαραίτητη νίκη. Άλλο σκορ είναι αυτό που πάλι έκανε τη διαφορά.

Αυτό πλήρωσε ο Ολυμπιακός (και) στη Σεβίλλη
Eurokinissi

Στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου στο Μπενίτο Βιγιαμαρίν ο Ολυμπιακός είχε 7 προσπάθειες για γκολ έναντι 6 της Μπέτις. Κι όχι απλά κάποια σουτ στην τύχη, αλλά πραγματικές ευκαιρίες όπως αυτές του Μπουχαλάκη, το σουτ του Καμαρά και η κεφαλιά ή το φάουλ του Φορτούνη. Με την Μπέτις να απειλεί πραγματικά στο πέναλτι του... Καράσεφ και στο γκολ του Κανάλες.

Στο φινάλε της αναμέτρησης η Μπέτις πέρασε τον Ολυμπιακό και συνολικά το σκορ στις τελικές πήγε 14-10, με το πραγματικό σκορ του αγώνα να παραμένει στο 1-0 και την Μπέτις να έχει στην πραγματικότητα δύο ακόμα μεγάλες στιγμές, το δοκάρι του Σανάμπρια (με τη συμβολή του Σα) και τη νέα διπλή απόκρουση του έξοχου Πορτογάλου γκολκίπερ στο 90΄. Ο Ολυμπιακός πράγματι απείλησε μόνο προς το τέλος, με την φάση διαρκείας στο 88΄και την κεφαλιά-«πέναλτι» του Σισέ στο 93΄.

Δεν είναι παράλογο ούτε προκαλεί εντύπωση και κάποιο πρόβλημα στον Ολυμπιακό να χάνει 1-0 από την Μπέτις στην Ισπανία. Ούτε φυσικά να έχει την κατοχή της μπάλας η ισπανική ομάδα στα συνήθη ποσοστά της. Ούτε και τελικά να κάνει περισσότερες τελικές προσπάθειες από τον Ολυμπιακό μέσα στο γήπεδό της.

Αυτό που δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να εξηγηθεί είναι ό,τι συμβαίνει συνήθως στον φετινό Ολυμπιακό. Από τις 10 τελικές προσπάθειές του, η... 1 ήταν εντός εστίας σύμφωνα με την επίσημη στατιστική (προφανώς αυτή που έδιωξε ο Μαντί την κεφαλιά του Φορτούνη) και άλλες τρεις αποκρούστηκαν (με επικίνδυνη ουσιαστικά αυτή την εκτέλεση φάουλ που απέκρουσε ο Ρόμπλες).

Οι 6 από τις 10 προσπάθειες ήταν εκτός εστίας. Κι ήταν σχεδόν όλες ευκαιρίες! Τα σουτ του Μπουχαλάκη και του Καμαρά στην αρχή. Κυρίως η κεφαλιά του Μπουχαλάκη από εξαιρετική θέση στο 24΄. Το σουτ του Βούκοβιτς μετά τις αποτυχημένες προσπάθειες να σουτάρουν από Σισέ και Γκερέρο στο 88΄. Και φυσικά η κεφαλιά του Σισέ στο 93'.

Το να έχει σε τέτοιο συνολικό τελικών προσπαθειών (14-10) η Μπέτις 9 προς την εστία και ο Ολυμπιακός 1, αυτό δεν είναι λογικό και δεν δικαιολογείται ούτε από τη δυναμικότητα των ομάδων, την έδρα ή οτιδήποτε άλλο.

Αυτό το σκορ πρέπει να κοιτάξει ο Ολυμπιακός. Κι αν το διορθώσει, τότε και την Μίλαν μπορεί να νικήσει με 2-0, 3-1 ή ό,τι άλλο χρειάζεται και τα ματς του ελληνικού πρωταθλήματος να πάρει ώστε να φτάσει στην κορυφή στη διάρκεια της σεζόν.

Είναι το πιο μεγάλο πρόβλημα του Ολυμπιακού, έχει επισημανθεί, έχει εντοπιστεί και θα γίνει κι άλλη (μετά τον Μασούρα) επιθετική ενίσχυση τον Γενάρη. Αλλά η Μίλαν και τα ματς μέχρι τις γιορτές πρέπει να φέρουν λύση νωρίτερα, από το υπάρχον υλικό.

Υ.Γ. Για μία ακόμη φορά στην πρόσφατη ευρωπαϊκή ιστορία των ελληνικών ομάδων, μπορεί ο Ολυμπιακός να αποκλειστεί με 10 βαθμούς και μια άλλη να περάσει με 6. Το έχουμε ξαναδεί.