Η Μίλαν δείχνει στον Ολυμπιακό τον δρόμο για να «στριμώξει» την Μπέτις

Ο Πέδρο Μαρτίνς και οι συνεργάτες του έχουν μελετήσει τα δύο παιχνίδια της Μπέτις με τους «ροσονέρι» και σίγουρα θα λάβουν σοβαρά υπόψη τους τα όσα πέτυχαν οι Ιταλοί.

Η Μίλαν δείχνει στον Ολυμπιακό τον δρόμο για να «στριμώξει» την Μπέτις

Το παιχνίδι στην Σεβίλλη (29/11, 19.55) είναι το πιο δύσκολο για τους «ερυθρόλευκους» στο φετινό τους «οδοιπορικό» στη φάση των ομίλων του Europa League. Αν και ουσιαστικά το ματς πρόκρισης για τον Ολυμπιακό είναι αυτό με την Μίλαν στο Καραϊσκάκη στις 13 Δεκεμβρίου, όπου εκεί θα θέλει οπωσδήποτε νίκη (είτε κερδίσει, είτε χάσει στην Ισπανία), οι Πειραιώτες πήγαν στην Ισπανία για να κάνουν ζημιά στην Μπέτις.

Με την προϋπόθεση όμως ότι η Ντουντελάνζ δεν θα «τσιμπήσει» βαθμό ούτε από την Μίλαν, ούτε από την Μπέτις, τότε όλα τα… λεφτά για τους ποδοσφαιριστές του Μαρτίνς θα είναι η αναμέτρηση με την Μίλαν που θα έχει χαρακτήρα «τελικού».

Ωστόσο, αυτό που αξίζει να αναφέρουμε ενόψει της αυριανής αναμέτρησης στο «Μπενίτο Βιγιαμαρίν» είναι ότι ο Πέδρο Μαρτίνς και οι συνεργάτες του έχουν μελετήσει αρκετά τα δύο παιχνίδια της Μπέτις με την Μίλαν. Συγκεκριμένα το 1-2 των Ισπανών στο «Σαν Σίρο» και το 1-1 της Σεβίλλης.

Δύο ματς που είχαν αρκετές ομοιότητες. Στο Μιλάνο οι «ροσονέρι» άργησαν να μπουν στο ματς, βρέθηκαν πίσω στο σκορ με 0-1 στο 30’ και αν ο Ιγκουαϊν ήταν πιο προσεκτικός σε ένα ανεπανάληπτο τετ α τετ στα… χασομέρια του ημιχρόνου, τότε οι Ιταλοί μπορεί να ανέτρεπαν το σκορ και να μην έχαναν στο τέλος με 1-2.

Για την ιστορία, οι «ροσονέρι» με μία ασφυκτική πίεση στο τελευταίο δεκάλεπτο είχαν 10 τελικές προσπάθειες έναν 9 και μεγαλύτερο ποσοστό κατοχής από την Μπέτις (51% έναντι 49%). Αυτό κι αν είναι είδηση φυσικά, αφού οι Ανδαλουσιάνοι είναι… μανούλες στο να κυκλοφορούν την μπάλα και να έχουν ρόλο παρατηρητή οι αντίπαλοί τους.

Και στο 1-1 της Ισπανίας πάνω – κάτω εκτυλίχθηκε το ίδιο σκηνικό. Η Μπέτις μπήκε με το πόδι στο γκάζι και η Μίλαν καθυστέρησε κάπως να καταλάβει πού βρίσκεται. Οι Ισπανοί σκόραραν στο 12’ και οι «ροσονέρι» εμφανίστηκαν πάλι στα τελειώματα του πρώτου μέρους με ένα μακρινό σουτ του Σούσο που δεν βρήκε στόχο.

Οι «ροσονέρι» χρειάστηκαν ένα καλό πρώτο 15λεπτο στο β’ μέρος, πίεσαν την Μπέτις και την «χτύπησαν» στο 62’ με γκολ του Σούσο. Στη «σούμα» του αγώνα οι Ισπανοί είχαν 11 τελικές έναντι 10 των Ιταλών και 61 – 39% κατοχή.

Τι θέλουμε να πούμε με όλα αυτά; Ότι η Μίλαν κατά κάποιο τρόπο έδειξε τον δρόμο προς τον Ολυμπιακό για το πώς μπορεί να βάλει δύσκολα στην Μπέτις. Ένα καλό 15λεπτο – 20λεπτο αρκούσε για τους «ροσονέρι» να σκοράρουν και την ίδια στιγμή για να… πιουν θάλασσα οι Ανδαλουσιάνοι όταν ένιωσαν μία τρόπον τινά πίεση.

Απλώς, και στα δύο ματς η Μίλαν που άργησε να μπει στο ματς, γλίτωσε από πολύ χειρότερα σκηνικά. Γλίτωσε από περισσότερα από ένα γκολ. Είναι ξεκάθαρο ότι η Μπέτις μπαίνει στα παιχνίδια της για να τα «καθαρίζει» γρήγορα – γρήγορα. Κατά συνέπεια, οι παίκτες του Μαρτίνς θα πρέπει να αντέξουν στην πίεση που θα τους ασκηθεί (αναπόφευκτα) από τους Ανδαλουσιάνους ειδικά στο πρώτο ημίωρο του αγώνα, που απ’ ό,τι αποδείχθηκε ήταν και το καλύτερό τους απέναντι στην Μίλαν.