Europa League: Στον τελικό η Αταλάντα και η Λεβερκούζεν

Η Αταλάντα υπέταξε με 3-0 την Μαρσέιγ και θα αντιμετωπίσει στον τελικό του Europa League την Λεβερκούζεν που ήρθε ισόπαλη με την Ρόμα (2-2)

Europa League: Στον τελικό η Αταλάντα και η Λεβερκούζεν

Τα φαβορί, Αταλάντα και Λεβερκούζεν επιβεβαίωσαν την ποιοτική ανωτερότητά τους στις ρεβάνς των ημιτελικών του Europa League κόντρα σε Μαρσέιγ και Ρόμα αντίστοιχα και θα αναμετρηθούν στον τελικό του Δουβλίνου, στις 22 Μαΐου.

Η Αταλάντα κυριάρχησε απόλυτα της Μαρσέιγ, την οποία συνέτριψε με 3-0 και φυσικά υπερκέρασε με μεγάλη άνεση το 1-1 του πρώτου ματς στην Μασσαλία. Στο 30 ‘ ο Νιγηριανός Λούκμαν άνοιξε το σκορ, στο 52’ ο ίδιος παίκτης έδωσε την ασίστ στον Ρουγκέρι και στο 95’ ο Τουρέ έβαλε το κερασάκι στην τούρτα με το τελικό 3-0.

Στο Λεβερκούζεν η τοπική ομάδα σφυροκόπησε την Ρόμα, κατέγραψε 31 τελικές προσπάθειες και όμως λίγο έλειψε να πάει στην παράταση ηττώμενη με 2-0, με ισάριθμα πέναλτι του Παρέδες στο 43’ και στο 66’. Έτσι ισοφαρίστηκε το σκορ του πρώτου αγώνα, όπου οι Γερμανοί είχαν κερδίσει στη Ρώμη επίσης με 2-0. Τελικά η ποδοσφαιρική δικαιοσύνη αποδόθηκε και η πρόκριση της Μπάγερ ήρθε στο 83’ με αυτογκόλ του Μαντσίνι και στο 97’ με τέρμα του Στάνισιτς, οπότε διαμορφώθηκε το τελικό 2-2.