Βίντι όπως... Καραμπάχ

Μετά τους Αζέρους, ήταν η σειρά των Μαγυάρων να δείξουν στον ΠΑΟΚ ότι στο ποδόσφαιρο δεν μπορείς να υποτιμήσεις κανέναν αντίπαλο. 

Βίντι όπως... Καραμπάχ

Οι δύο διαδοχικές ήττες του ΠΑΟΚ από τη Βίντι στην και αγωνιστική του Europa League έσκασαν σαν «ντε ζαβού» και έφεραν στο μυαλό αναμνήσεις προ διετίας.

Αν πάμε πίσω στη σεζόν 2016, στην ίδια διοργάνωση (Europa League), θα διαπιστώσουμε ότι ο ΠΑΟΚ ήταν έτοιμος να αντιμετωπίσει την Καραμπάχ την και αγωνιστική με τη μόνη διαφορά ότι το πρώτο ματς θα ήταν εκτός έδρας ενώ το 2ο εντός.

Στο πρώτο παιχνίδι ο ΠΑΟΚ ταξίδεψε στο Αζερμπαϊτζάν και επέστρεψε ηττημένος με σκορ 2-0. μετά από δύο εβδομάδες ήταν η σειρά του ΠΑΟΚ να φιλοξενήσει τη φιλόδοξη Καραμπάχ, με στόχο, τι άλλο; Τη νίκη! Τελικά ο ΠΑΟΚ ξανά ηττήθηκε, αυτή τη φορά με 1 γκολ και έβαλε «ταφόπλακα» στα σενάρια πρόκρισης στην επόμενη φάση.

Ως εκ τούτου, θα έπρεπε να τους γίνει μάθημα, το αποτέλεσμα αυτής της αλαζονικής συμπεριφοράς που τους διακατέχει τα τελευταία χρόνια, προκειμένου να μάθουν να αντιμετωπίζουν με μεγαλύτερη σοβαρότητα ομάδες ίδιου και «κατώτερου» βεληνεκούς.

Ερχόμενοι στο σήμερα, ο ΠΑΟΚ βρίσκεται για άλλη μία φορά με το ένα πόδι εκτός Ευρώπης. Για να μη συμβεί αυτό, πρέπει οι Θεσσαλονικείς να ξανά συναντηθούν με την Ιστορία. Συγκεκριμένα, πρέπει να ταξιδέψουν πίσω στο 2011 και να βρουν την ποδοσφαιρική «ταπεινότητα» που έχασαν μετά τη νίκη επί της Τότεναμ στο Λονδίνο, για να επαναλάβουν κάτι αντίστοιχο με την Τσέλσι.