Εuropa League: Τεσσάρες η Μαρσέιγ και η Μίλαν σε Βιγιαρεάλ και Σλάβια Πράγας!

Η Mαρσέιγ συνέτριψε την Βιγαρεάλ με 4-0 και ουσιαστικά πέρασε από το πρώτο ματς στην 8αδα του Εuropa League, ενώ η Μίλαν επικράτησε με 4-2 της Σλάβια Πράγας των 10 παικτών.

Εuropa League: Τεσσάρες η Μαρσέιγ και η Μίλαν σε Βιγιαρεάλ και Σλάβια Πράγας!

Στα προημιτελικά του Εuropa League βρίσκεται, μετά το πέρας του πρώτου αγώνα της με την Βιγιαρεάλ η Mαρσέιγ αφού ...βύθισε το «κίτρινο υποβρύχιο» με τεσσάρα!

Οι... τορπίλες που διέλυσαν την Ισπανική ομάδα, στο «Βελοντρόμ», προήλθαν από τους Βερετούτ (23'), Moσκέρα (αυτ. 28') και Ομπαμεγιάνγκ (42' πεν., 59').

Σαν να μην έφτανε η συντριβή οι φιλοξενούμενοι τελείωσαν το ματς 10 λόγω αποβολής του Αλμπέρτο Μορένο στο 62', με 2η κίτρινη.

Την ίδια στιγμή τέσσερα γκολ πετύχαινε κι η Μίλαν που επικρατούσε 4-2 της Σλάβα Πράγας των 10 παικτών από το 26ο λεπτό (αποβολή Ντιουφ).

Οι «ροσονέρι» προηγήθηκαν με τον Ζιρού (34') κι αφού ισοφαρίστηκαν από τον Ντουντέρα (36'), όχι μόνο ανέκτησαν το προβάδισμα με τον Ρέιντερς (44'), αλλά πήγα στα αποδυτήρια με «αέρα» δύο γκολ (45+1' Λόφτους-Τσικ). Οι μαχητικοί Τσέχοι μείωσαν με τον Σχραντζ, αλλά οι Λομβαρδοί αποκατέστησαν τη διαφορά των δύο γκολ με τον Πούλισικ (85')

Προβάδισμα πρόκρισης πήρε κι η Φράιμπουργκ νικώντας με το μίνιμουμ σκορ την Γουέστ Xαμ. Το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης πέτυχε ο Γκρέγκοριτς (81').

Τέλος ανοιχτοί λογαριασμοί έμειναν στο ζευγάρι Μπενφίκα - Ρέιντζερς μετά το 2-2 στην Λισσαβώνα με τους Σκωτσέζους να προηγούνται δις (7' Λόρενς, 45+5' Στέρλινγκ) και να ισοφαρίζονται ισάριθμες από τους Λουζιτανούς (45+2' Ντι Mαρία, 67' αυτ. Γκόλντσον).

Το πρόγραμμα της φάσης των «16» του Europa League:
ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΑΓΩΝΕΣ
ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ (6/3)
Σπόρτινγκ Λισαβόνας – Αταλάντα 1-1

ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ (7/3)
Καραμπάγκ – Λεβερκούζεν 2-2
Ρόμα – Μπράιτον 4-0
Σπάρτα Πράγας – Λίβερπουλ 1-5
Μίλαν – Σλάβια Πράγας 3-2
Μπενφίκα – Ρέιντζερς 2-2
Φράιμπουργκ – Γουέστ Χαμ 1-0
Μαρσέιγ - Βιγιαρεάλ 4-0

*Οι επαναληπτικοί θα διεξαχθούν την επόμενη εβδομάδα.