Europa League: Αγκαλιά με την πρόκριση Ρόμα και Λίβερπουλ, «όρθια» στο 92’ η Λεβερκούζεν

Ρόμα και Λίβερπουλ διέλυσαν τις Μπράιτον (4-0) και Σπάρτα Πράγας (1-5) αντίστοιχα, ενώ η Λεβερκούζεν αναδείχτηκε ισόπαλη 2-2 με την Καραμπάγκ. Τα αποτελέσματα των πρώτων αγώνων της φάσης των «16» του Europa League.

Europa League: Αγκαλιά με την πρόκριση Ρόμα και Λίβερπουλ, «όρθια» στο 92’ η Λεβερκούζεν

Αγκαλιά με την πρόκριση στα προημιτελικά του Europa League βρίσκονται Ρόμα και Λίβερπουλ.

Οι «τζιαλορόσι» διέλυσαν στην Ιταλία την Μπράιτον με το εμφατικό 4-0 και μετέτρεψαν ουσιαστικά σε τυπική διαδικασία τον επαναληπτικό στην Αγγλία την επόμενη εβδομάδα. Ντιμπάλα (13’) και Λουκάκου (43’) σκόραραν στο πρώτο ημίχρονο για τους Ρωμαίους, ενώ στην επανάληψη Μανσίνι (64’) και Κριστάντε (68’) διαμόρφωσαν το τελικό σκορ.

Η Λίβερπουλ με τη σειρά της «πάτησε» με 5-1 εκτός έδρας την Σπάρτα Πράγας και την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να «σφραγίσει» και τυπικά την πρόκρισή της στο «Άνφιλντ». Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους «κόκκινους» ήταν ο Νούνιες που σημείωσε δύο γκολ στο ματς.

Τέλος, η Λεβερκούζεν αν και βρέθηκε να χάνει με 2-0 εκτός από την Καραμπάγκ στο πρώτο ημίχρονο, τελικά πέτυχε το 2-2 και αναπτέρωσε τις ελπίδες της για πρόκριση ενόψει της ρεβάνς στη Γερμανία. Ο Βιρτζ μείωσε σε 1-2 για τις «ασπιρίνες» στο 70’ και στο 92’ ο Σικ έγραψε το τελικό 2-2.

Το πρόγραμμα της φάσης των «16» του Europa League:
ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΑΓΩΝΕΣ
ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ (6/3)
Σπόρτινγκ Λισαβόνας – Αταλάντα 1-1

ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ (7/3)
Καραμπάγκ – Λεβερκούζεν 2-2
Ρόμα – Μπράιτον 4-0
Σπάρτα Πράγας – Λίβερπουλ 1-5

22.00: Μίλαν – Σλάβια Πράγας, Μπενφίκα – Ρέιντζερς, Φράιμπουργκ – Γουέστ Χαμ, Μαρσέιγ - Βιγιαρεάλ

*Οι επαναληπτικοί θα διεξαχθούν την επόμενη εβδομάδα.