Λίβερπουλ: Αμφίβολος για το ντέρμπι ο Μακ Άλιστερ

Ο τραυματισμός του Αλέξις Μακ Άλιστερ είναι «πιο δύσκολος» από ό,τι είχε αρχικά εκτιμηθεί, όπως δήλωσε ο Κλοπ και έτσι είναι αμφίβολος για το ντέρμπι της Λίβερπουλ με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Λίβερπουλ: Αμφίβολος για το ντέρμπι ο Μακ Άλιστερ

Ο Αλέξις Μακ Άλιστερ παραμένει αμφίβολος για το ντέρμπι της Λίβερπουλ με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ το Σαββατοκύριακο, καθώς ο Γιούργκεν Κλοπ επιβεβαίωσε ότι ο τραυματισμός του στο γόνατο είναι «πιο δύσκολος» από ό,τι είχε αρχικά εκτιμηθεί, αλλά όχι σοβαρός.

Ο Αργεντινός μέσος δημοσίευσε φωτογραφίες με πατερίτσες και φορώντας νάρθηκα στο πόδι, αφού χρειάστηκε ράμματα μετά από ένα χτύπημα του Βινίσιους Σόουζα στο ματς με τη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ την περασμένη εβδομάδα.

Αυτό προκάλεσε φόβους ότι μπορεί να μείνει εκτός για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, αλλά ο Κλοπ δήλωσε: «Θα ήθελα να πω ότι είναι μέρα με την μέρα, αλλά πρέπει να περιμένουμε μέχρι ο Μάκα να μπορεί να αντιμετωπίσει τον πόνο.

Είναι λίγο πιο δύσκολο από ό,τι νομίζαμε την πρώτη στιγμή. Οι τάπες πέρασαν μέσα από τον μυ και έφτασαν στο οστό. Είναι επώδυνο γι' αυτόν και πρέπει να βεβαιωθούμε ότι δεν υπάρχει μόλυνση.

Δεν έχω ξαναζήσει ποτέ αυτόν τον τραυματισμό σε κάποιον παίκτη μου, αλλά ελπίζω τις επόμενες τρεις ή τέσσερις ημέρες να κάνει μεγάλα βήματα».

Ο Μακ Άλιστερ έμεινε εκτός από την νίκη με 2-1 στην έδρα της Κρίσταλ Πάλας και δεν ταξίδεψε με την ομάδα για το παιχνίδι του UEFA Europa League με την Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ.

Ο Κλοπ δεν είναι επίσης σε θέση να θέσει ακριβές χρονοδιάγραμμα για την επιστροφή του και αντ' αυτού θα στραφεί σε άλλες επιλογές της ομάδας για κάλυψη.

Η Λίβερπουλ προετοιμάζεται για το παιχνίδι της Πέμπτης (14/12) στο Βέλγιο με ένα μείγμα νέων παικτών και εμπειρίας, έχοντας ήδη προκριθεί στους «16» ως νικήτρια του ομίλου.

Ορισμένοι από τους βασικούς παίκτες -Άλισον, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Φαν Ντάικ και Σαλάχ- έχουν μείνει όλοι εκτός αποστολής και θα πάρουν τις απαραίτητες ανάσες ενόψει της κρίσιμης σύγκρουσης με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ την Κυριακή αλλά και τις απαιτητικής συνέχειας.

Οι «κόκκινοι» άλλωστε έχουν μπροστά τους τον αγώνα με την Ουέστ Χαμ για τα προημιτελικά του League Cup (20/12, 22:00) αλλά και το ντέρμπι κορυφής με την Άρσεναλ (23/12, 19:30).

Οι νεαροί Λουκ Τσέιμπερς, Κάλουμ Σκάνλον, Κόνορ Μπράντλεϊ, Κάϊντι Γκόρντον, Μπεν Ντόακ, Τζέιμς Μακ Κόνελ, Λιούις Κούμας και Τομ Χιλ έχουν πιθανότητες να αγωνιστούν αύριο το βράδυ, αφού ταξίδεψαν με την ομάδα.