Όλη η προσοχή του Ολυμπιακού μόνο εκεί

Για τον Ολυμπιακό και την προσπάθεια στην Ευρώπη δεν μπορεί να υπάρχει άλλη σκέψη. Μόνο το ματς με την Μπάτσκα Τόπολα και μετά βλέπει. Για τη βία και τα τελευταία γεγονότα, μόνο μια λέξη υπάρχει τώρα...

Όλη η προσοχή του Ολυμπιακού μόνο εκεί

Έχει πάρα πολλά να πει ο καθένας για τα τελευταία δραματικά γεγονότα, για τη νέα προσπάθεια πάταξης της βίας όπως κάθε φορά που υπάρχει θύμα, για τις συσκέψεις, για τα μέτρα, για τις αιτίες, για όλα όσα μας απομακρύνουν. Κι άλλο.

Έχω επιλέξει, το κάνω και στην εφημερίδα, να πω όσα εγώ πιστεύω και νιώθω (ξανά) μόνον όταν τα καταφέρει ο άνθρωπος. Αυτό έχω μέσα μου. Μια λέξη. Σεβασμός σε αυτόν που δίνει μάχη και στους δικούς του. Πολλοί δεν την έχουν. Και δεν είναι χούλιγκαν.

Ας πούμε για τον Ολυμπιακό στο ποδόσφαιρο. Την Πέμπτη (14/12) έχει ένα κρίσιμο ματς μπροστά του. Δεν θα είναι εύκολο. Το κλίμα και οι συνθήκες δεν είναι ευνοϊκές. Ο αντίπαλος είναι υποδεέστερος, αλλά από τότε που η Μπάτσκα Τόπολα ισοφάρισε το 0-2 σε 2-2 στη Σερβία (με ευθύνη του Ολυμπιακού) και κυρίως από τότε που πήγε στο Βελιγράδι και έβαλε τέσσερα στην πρωτοπόρο Παρτιζάν, δεν υπάρχει καμιά σιγουριά.

Δεν έχει να κερδίσει από αυτό το ματς ο Ολυμπιακός. Η συμμετοχή του στα νοκ άουτ του Conference League θεωρείται αυτονόητη. Να χάσει έχει πάρα πολλά εφόσον ηττηθεί σε ένα παιχνίδι και αποκλειστεί. Σε ένα παιχνίδι όλα μπορεί να συμβούν. Το ξέρουμε όλοι.

Το ξέρει και ο νέος προπονητής που θα περάσει αυτή τη σκέψη στην ομάδα όχι για να την αγχώσει ή να την πιέσει, αλλά για να την προετοιμάσει για μεγάλη αγωνιστική μάχη. Για αντιμετώπιση μιας ομάδας που δεν είναι καλύτερη, αλλά θα τα δώσει όλα για την υπέρβαση. Για τον Ολυμπιακό θα είναι αυτονόητο, για την Μπάτσκα θα είναι τεράστια υπέρβαση.

Διαμόρφωση ρόστερ, μεταγραφικά, πρωτάθλημα, διαιτητές, ντέρμπι, όλα τα υπόλοιπα που απασχολούν αυτές τις μέρες δικαίως την αθλητική επικαιρότητα, θα πρέπει να αφήσουν ανεπηρέαστη την ομάδα. Όσο μπορεί να γίνει περισσότερο.

Ο Καρβαλιάλ είναι έμπειρος προπονητής. Οι περισσότεροι παίκτες του Ολυμπιακού είναι επίσης έμπειροι. Το περιβάλλον της ομάδας γνωρίζει επίσης καλά πώς πρέπει να τη βοηθήσει. Δε χρειάζεται κανείς συμβουλές. Για (να έρθει) το αυτονόητο.