Αυτός ο Ολυμπιακός περνάει

Αν πάνε φυσιολογικά τα αποτελέσματα έως και την τελευταία αγωνιστική, τότε η Μίλαν δύσκολα θα γλιτώσει στο Καραϊσκάκη!

Αυτός ο Ολυμπιακός περνάει

«Τον Ολυμπιακό να τον φοβάσαι στα εύκολα και όχι στα δύσκολα». Αυτή είναι μία διαχρονική ατάκα. Όταν οι «ερυθρόλευκοι» βρίσκονται υπό πίεση, τις περισσότερες φορές τα καταφέρνουν. Όταν πάνε αφ' υψηλού και νομίζουν ότι το ματς που έχουν μπροστά τους είναι του χεριού τους, τότε τα βρίσκουν σκούρα. Υπάρχει άλλωστε και πρόσφατο παράδειγμα με τον ΟΦΗ στο “Γεντί Κουλέ”.

Χθες πήγε στο Λουξεμβούργο και «καθάρισε» σαν αβγό την Ντουντελάνζ. Το παραδέχονταν και οι άνθρωποι της συμπαθέστατης ομάδας της χώρας των τραπεζιτών ότι ο Ολυμπιακός δημιούργησε περισσότερες κλασικές ευκαιρίες συγκριτικά με την Μπέτις και την Μίλαν.

Προφανώς και είχαν πάρει οι «ερυθρόλευκοι» το μάθημά τους από το Ηράκλειο. Είχαν πάει «γκαζωμένοι» για απαντήσεις στο Λουξεμβούργο. Ήξεραν ότι ήταν ένα παιχνίδι που έπρεπε να το κερδίσουν οπωσδήποτε και μάλιστα με επιβλητικό τρόπο. Όχι με εμφάνιση κατώτερη των προσδοκιών.

Ο Ολυμπιακός λοιπόν θα μπορούσε να «καθαρίσει» το ματς από το πρώτο ημίχρονο. Σίγουρα προβληματίζει το γεγονός ότι οι Πειραιώτες δεν καταφέρνουν να αξιοποιήσουν τις κλασικές ευκαιρίες που τους παρουσιάζονται, όμως, η δουλειά στο Λουξεμβούργο έγινε...

Όπως έγινε και η δουλειά στο Μιλάνο. Η Μπέτις έκανε το... καθήκον της και παράλληλα έστειλε το “δωράκι” της στον Ολυμπιακό με το διπλό στο «Σαν Σίρο». Η αλήθεια είναι ότι πριν την έναρξη της 3ης αγωνιστικής των ομίλων, βάζοντας κάτω τον όμιλο διαπίστωνε ο οποιοσδήποτε ότι ο Ολυμπιακός θα πρέπει να γίνει φανατικός οπαδός της... Μπέτις στα ματς με τους «ροσονέρι». Με ένα εξάποντο επί των «ροσονέρι», οι Ανδαλουσιάνοι «καθαρίζουν» ουσιαστικά την πρόκριση.

Το πιο σημαντικό απ' όλα όμως είναι ότι δίνει τη δυνατότητα στον Ολυμπιακό την τελευταία αγωνιστική με απλή νίκη επί της Μίλαν στο Καραϊσκάκη που θα «φλέγεται» να πάρει μία μεγαλοπρεπέστατη πρόκριση. Δεν θα χρειαστεί δηλαδή καν να ανατρέψει το 3-1 της Ιταλίας η ομάδα του Πειραιά.

Όλα αυτά επαναλαμβάνουμε αν και εφόσον έρθουν φυσιολογικά τα αποτελέσματα στην 4η αγωνιστική με νίκες του Ολυμπιακού στο Φάληρο επί της Ντουντελάνζ και της Μπέτις επί της Μίλαν στην Ισπανία. Οι “ερυθρόλευκοι” δεν χρειάζεται καν να έχουν άγχος για αποτέλεσμα στην Σεβίλλη (σ.σ. αν το καταφέρουν, ακόμη καλύτερα).

Φυσιολογικά η Μίλαν θα κερδίσει την Ντουντελάνζ την 5η αγωνιστική και όλα θα παιχτούν τελευταία αγωνιστική στο Καραϊσκάκη. Οι Πειραιώτες με νίκη επί των "ροσονέρι" τσεκάρουν το εισιτήριο για τους "32".

Όλα αυτά βεβαίως με μία προϋπόθεση. Να εμφανιστεί ο Ολυμπιακός του Λουξεμβούργου και στα επόμενα ματς. Ο Ολυμπιακός με τη νοοτροπία που μπήκε στο “Ζοσί Μπαρτέλ”. Και ναι, αυτός ο Ολυμπιακός περνάει...