Ντουντελάνζ-Ολυμπιακός 0-2: Έσπασε η γκίνια στο Λουξεμβούργο

Ζωντανός στο κυνήγι της πρόκρισης έμεινε ο Ολυμπιακός που έχασε τρομερές ευκαιρίες για μεγαλύτερο σκορ και είχε δύο δοκάρια (23’, 77’).

Ντουντελάνζ-Ολυμπιακός 0-2: Έσπασε η γκίνια στο Λουξεμβούργο

Την μορφή «τελικού» είχε πάρει το παιχνίδι με τη Ντουντελάνζ για τον Ολυμπιακό μετά τα τελευταία αποτελέσματα της ομάδας του Πειραιά. Οι ποδοσφαιριστές του Πέδρο Μαρτίνς έβγαλαν στο γήπεδο αντίδραση και πάθος, έπιασαν την αντίπαλο τους από το λαιμό και δεν της άφησαν κανένα περιθώριο να αντιδράσει. Οι Πειραιώτες επικράτησαν 0-2 σε ένα παιχνίδι που ήταν επιθετικός μονόλογος. Έχασαν πάρα πολλές ευκαιρίες, είχαν δύο δοκάρια με τον Λάζαρο (23’, 77’) και πραγματοποίησαν μία πειστική εμφάνιση σε μία πολύ δύσκολη καμπή της σεζόν. Ας δούμε αναλυτικά τι συνέβη στο Λουξεμβούργο…

Ψυχωμένος από το πρώτο λεπτό

Μετά την ήττα από τον ΟΦΗ έγινε πολλά στον Ολυμπιακό και το παιχνίδι με τη Ντουντελάζν είχε πάρει τη μορφή τελικού. Εκείνο που αναμενόταν με ενδιαφέρον ήταν η αντίδραση που θα έβγαζαν οι ποδοσφαιριστές της ομάδας του Πειραιά στο γήπεδο γνωρίζοντας πως είχαν μπροστά τους ένα ματς χωρίς επιστροφή. Ο Πέδρο Μαρτίνς προχώρησε σε οκτώ αλλαγές στην ενδεκάδα σε σχέση με εκείνη που παρέταξε κατά του ΟΦΗ και με την έκπληξη να είναι ο Ναουέλ.

Οι «ερυθρόλευκοι» φρόντισαν από το πρώτο λεπτό να αρπάξουν το λαιμό την αντίπαλο τους και να τους δείξουν ποιος είναι το αφεντικό στο παιχνίδι. Ένας Ολυμπιακός που μπήκε στο γήπεδο με το μάτι να γυαλίζει και τον Φορτούνη να είναι αποφασισμένος να πάρει την ομάδα στις πλάτες του. Το έδειξε στο 4’ με εκείνο το ψιλοκρεμαστό σουτ που έκανε. Στο 13’ ο Τοροσίδης έκανε σέντρα από δεξιά, ο Ναουέλ πλασέ στην κίνηση και ο Μπονεφουά έπεσε στη γωνία του και δύσκολα κράτησε το μηδέν. Στο 15’ ο Φορτούνης πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του, έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή και ο Μπονεφουά απέκρουσε ξανά. Στο 18’ ο Πέδρο Μαρτίνς έχασε τον μοναδικό επιθετικό που έχει στη διάθεση του, τον Γκερέρο και αναγκαστικά έβαλε σε θέση φορ τον Λάζαρο.

Έχασε τον Γκερέρο, αλλά την έβαλε στα καρέ της

Ο… βομβαρδισμός ευκαιριών συνεχίστηκε παρά την απώλεια του Γκερέρο. Στο 19’ είχε σουτ ο Καμαρά, στο 23’ ο Φορτούνης δημιούργησε για τον Λάζαρο, αλλά η κεφαλιά του σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι. Στο 29’ νέα ευκαιρία με τον Λάζαρο και τον Μπονεφουά να διώχνει, ενώ στο 31’ εμφανίστηκε απέναντι από τον Σα η Ντουντελάνζ με ένα σουτ του Κουτιριέ το οποίο πέρασε άουτ. Το παιχνίδι παιζόταν στο μισό γήπεδο με τον Ολυμπιακό να κάνει πάρτι στην περιοχή της Ντουντελάνζ, αλλά να του λείπει το γκολ. Το έψαξε και στο 33’ με τον Λάζαρο, τον Ναουέλ και τον Φορτούνη να συνδυάζονται ωραία αλλά το σουτ του τελευταίου πέρασε άουτ. Στο 42’ ο Λάζαρος είχε νέο σουτ άουτ, ενώ στο 44’ δεν μπόρεσε εξ επαφής να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα. Ο Ολυμπιακός ήταν ψυχωμένος στο πρώτο ημίχρονο, κυριάρχησε στο γήπεδο και είχε έναν Φορτούνη που έκανε ό,τι ήθελε την άμυνα της Ντουντελάνζ. Παρόλα αυτά το γκολ δεν ήρθε και το 0-0 έμεινε μέχρι το φινάλε του πρώτου μέρους.

Το σκηνικό δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετικό στην επανάληψη. Η Ντουντελάνζ έδειχνε πως δεν είχε τρόπους να φρενάρει τον αφηνιασμένο Ολυμπιακό και έμοιαζε να έχει αποδεχτεί τη μοίρα της. Από την άλλη, όμως, οι Πειραιώτες έψαχναν το γκολ και όσο δεν ερχόταν αυτό τόσο το άγχος τους κυρίευε. Η διαφορά ποιότητας των δύο ομάδων ήταν τεράστια και αυτό φαινόταν σε όλο το ματς. Στο 54’ είχε νέα καλή ευκαιρία ο Ολυμπιακός με τον Τοροσίδη να κάνει τη σέντρα και τον Φορτούνη την κεφαλιά, αλλά ο Μπονεφουά απέκρουσε. Στο 60’ το σουτ του Ναουέλ πέρασε άουτ και ο Ολυμπιακός συνέχιζε να πιέζει τη Ντουντελάνζ.

Πρόλαβε να σκοράρει πριν βγει

Ο Μαρτίνς ετοιμαζόταν να περάσει στο παιχνίδι τον Ομάρ αντί του Τοροσίδη και εκείνη τη στιγμή, στο 66’ ο Φορτούνης εκτέλεσε κόρνερ και ο «Τόρο» με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 0-1. Εκεί λύθηκαν τα πόδια των ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού που συνέχισαν να πιέζουν και να ψάχνουν και δεύτερο γκολ για να τελειώσουν το ματς. Στο 68’ ο Κούτρης είχε φοβερό σουτ που απέκρουσε ο Μπονεφουά πέφτοντας στη γωνία του και στο 77’ χάθηκε νέα φοβερή ευκαιρία. Ο Κούτρης γύρισε τη μπάλα στον Λάζαρο, εκείνος έκανε το σουτ, ο Μπονεφουά βρήκε τη μπάλα με το χέρι και εκείνη σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι. Το ματς τελείωσε για τον Ολυμπιακό στο 81’ ο Κώστας Φορτούνης, ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού, ο οποίος κινήθηκε παράλληλα με τον Ποντένσε, που έμπαινε στην περιοχή, πήρε την πάσα, πλάσαρε τον Μπονεφουά και έκανε το 0-2. Έτσι ο Ολυμπιακός πήρε μία νίκη που την είχε πολύ μεγάλη ανάγκη για πολλούς λόγους και παραμένει ζωντανός στο κυνήγι της πρόκρισης.

ΜΙΚΡΟΓΡΑΦΙΑ

Γήπεδο: «Ζοσί Μπαρτέλ»

ΝΤΟΥΝΤΕΛΑΝΖ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 0-2

Διαιτητής: Χουσεΐν Γκιοτσέκ (Τουρκία)

Σκόρερ: 66’ Τοροσίδης, 81’ Φορτούνης

Κίτρινες κάρτες: 35’ Καμαρά, 56’ Κουτιριέ, 73’ Χριστοδουλόπουλος

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΝΤΟΥΝΤΕΛΑΝΖ (Ντίνο Τοπμέλερ): Μπονεφουά, Γιορντάνοφ, Σνελ, Πρεμπέ, Μπίσεβατς, Κουτιριέ, Στέλβιο (51’ Σινάνι), Κρούσκα, Ελ Ριτί (74’ Κένια), Στολτς (65’ Μελίς), Τιρπέλ.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Τοροσίδης (69’ Ελαμπντελαουί), Σισέ, Βούκοβιτς, Κούτρης, Μπουχαλάκης, Καμαρά, Ναουέλ (78’ Νάτχο), Φορτούνης, Ποντένσε, Γκερέρο (18’ Χριστοδουλόπουλος).