Η... διπολική -αγωνιστικά- συμπεριφορά της ΑΕΚ!

Η ΑΕΚ, παρά την καλή εμφάνιση με την Μπράτιον, έκανε τα ίδια λάθη, ακόμη μια φορά και φυσικά τα πλήρωσε, μένοντας όχι μόνο χωρίς νίκη εντός έδρας στην ευρωπαϊκή της σεζόν, αλλά κι εκτός συνέχειας του Εuropa League, oύσα υποχρεωμένη να πάει στο Άμστερνταμ για να παίξει τελικό 3ης θέσης και... Conference League.

Η... διπολική -αγωνιστικά- συμπεριφορά της ΑΕΚ!

Σ' ένα από τα λαμπρότερα μυαλά στα χρονικά του ανθρώπινου γένους, εκείνο του Άλμπερτ Αϊνστάιν, αποδίδεται το απόφθεγμα ότι «Τρέλα είναι να κάνεις τα ίδια λάθη συνεχώς. περιμένοντας ότι το αποτέλεσμα θα είναι διαφορετικό...».

Kαι βλέποντας τον αγώνα της ΑΕΚ με την Μπράιτον θα μπορούσε να το έχει πει έχοντας κατά νου την «κιτρινόμαυρη» ομάδα!

Που ζει τη «μέρα της μαρμότας», επαναλαμβάνοντας τα ίδια και τα ίδια λάθη περιμένοντας, μάταια, το αποτέλεσμα να είναι διαφορετικό...

-Λάθη, όπως στα τελειώματα των φάσεων, όπου λείπει το «φονικό ένστικτο».

Όχι μόνο του Λιβάι Γκαρσία (που δεν είναι κι ο... φονικότερος των επιθετικών. παγκοσμίως, βοηθά όμως τους υπόλοιπους να εκτελούν υπό καλύτερες προϋποθέσεις) αλλά γενικότερα.

-Λάθη, όπως τα πέναλτι, που παραχωρούν... ελαφρά τη καρδία οι παίκτες της.

Τα έξι έφτασαν, σε 5 ματς του γκρουπ, με τα τρία να τα έχουν κερδίσει οι «γλάροι» σε δύο αγώνες και τον Ζοάο Πέδρο να πετυχαίνει σε ένα πρωτοφανές... χατ τρικ σκοράροντας όσες φορές έστησε την μπάλα στην άσπρη βούλα!

Σε όλα, εν τω μεταξύ, υπέπεσε ο (εκ των βασικότερων και καλύτερων) Σιμάνσκι. Eξωφρενικό...

-Λάθη που φέρνουν αποβολές, όπως του Γκατσίνοβιτς.

Είχε προηγηθεί εκείνη του Στάνκοβιτς στη Μασσαλία, μετά την γκάφα του Αυστριακού (που απέφερε το πέναλτι του 2-1), σε ένα σημείο που η ΑΕΚ ήταν καλύτερη της Oλιμπίκ.

Kαλύτερη ήταν η «Ένωση» και κόντρα στους «γλάρους» -και μάλιστα στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης- κάνοντας το κορυφαίο εντός έδρας ματς της.

Αλλά και πάλι δεν έφτασε για τους προαναφερθέντες λόγους και -το κυριότερο- γιατί τα λάθη τιμωρούνται, αδυσώπητα, σ' αυτό το επίπεδο.

Αυτό θα έπρεπε να το έχει μάθει η ΑΕΚ, από τα... παθήματα της, ως τώρα, που έχουν ως αποτέλεσμα συγκομιδή στα εντός έδρας ματς του 2ου ομίλου του Εuropa League έναν μόνο πόντο και τα ματς δίχως νίκη σε φάση γκρουπ ευρωπαϊκών διοργανώσεων να φτάνουν τα 15 (σε 13 χρόνια)...

Επίσης η επιτυχία στη Ν. Φιλαδέλφεια την τρέχουσα σεζόν, σε ευρωπαϊκό αγώνα, αγνοείται...

Mε το «γάλα» από την... καρδάρα (της συνέχειας στη 2η ιεραρχικά διοργάνωση της UEFA) χυμένο, πλέον, η ΑΕΚ -που ήταν συγκινητική κι ανταγωνιστική, ακόμη και με παίκτη λιγότερο- στρέφεται σ' έναν τελικό με τον Άγιαξ για το ποιος θα μείνει «Eυρωπαίος» έστω κι... υποβιβασμένος στο Conference League.

Όχι ότι είναι σε θέση να... σνομπάρει τον τρίτο τη τάξει ευρωπαϊκό θεσμό η «Ένωση» (ή οποιαδήποτε ελληνική ομάδα).

Πολύ περισσότερο που ο τελικός του (29/05/2024) διεξάγεται στην έδρα της...

Στο ματς της 14ης Δεκέμβρη, στο Άμστερνταμ η ΑΕΚ, που θα παίζει για δύο αποτελέσματα και ο Άγιαξ θα έχει την έδρα (αλλά και την πίεση της...), θα πρέπει να αποδείξει ότι δεν είναι... ανεπίδεκτη μαθήσεως!

Κι ότι οι παίκτες της δεν θα συνεχίσουν τη... διπολική συμπεριφορά, αφενός να ακολουθούν πιστά τον τρόπο παιχνιδιού του Αλμέιδα, αφετέρου να τον... σαμποτάρουν με λάθη στην ποδοσφαιρική «αλφαβήτα»!