Κλοπ: «Αξίζαμε να χάσουμε…»

Ο Γιούργκεν Κλοπ ανέλυσε την ήττα της Λίβερπουλ με 3-2 από την Τουλούζ για το Europa League κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου μετά τον αγώνα.

Κλοπ: «Αξίζαμε να χάσουμε…»

Η Λίβερπουλ γνώρισε την ήττα με 3-2 από την Τουλούζ στη Γαλλία και ο Γιούργκεν Κλοπ μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου μετά το ματς τόνισε πως η ομάδα του άξιζε να χάσει αλλά δεν θα έπρεπε να ακυρωθεί το γκολ της στο φινάλε.

Αναλυτικά όσα είπε ο Γιούργκεν Κλοπ:

Για το αποτέλεσμα και την απόδοση της Λίβερπουλ: «Αξίζαμε να χάσουμε γιατί η Τουλούζ κέρδισε σχεδόν όλες τις καθοριστικές διεκδικήσεις, μάχες. Είχαμε πάρα πολλές καταστάσεις όπου έπρεπε να κερδίσουμε την μπάλα αλλά δεν το κάναμε. Συν τοις άλλοις, δώσαμε την μπάλα εύκολα τουλάχιστον δύο φορές - η μία ήταν γκολ, η άλλη δεν είμαι σίγουρος αν ήταν επιτρεπόμενο γκολ ή ακυρωθέν. Αντεπίθεση, τρίτο γκολ, η τελευταία γραμμή πολύ βαθιά. Από πλευράς άμυνας δεν ήταν απλά αρκετά καλή.

Όταν δέχεσαι τρία γκολ, τότε πρέπει να πετύχεις πολλά γκολ για να κερδίσεις και προφανώς παραλίγο να πάρουμε έναν βαθμό εδώ. Αυτό δεν θα βελτίωνε το παιχνίδι, αλλά θα ήταν καλύτερο για τον βαθμολογικό πίνακα. Αλλά αυτό είναι τώρα, οπότε πρέπει να το αποδεχτούμε. Όπως είπα, αξίζαμε την ήττα».

Σχετικά με την απόφαση για το χέρι που δόθηκε σε βάρος του Μακ Άλιστερ: «Είδα το βίντεο μόλις τώρα και για μένα δεν είναι χέρι, αλλά πώς μπορώ να το αποφασίσω αυτό; Η μπάλα πηγαίνει στο στήθος και στη συνέχεια δεν βλέπω επαφή με το χέρι, για να είμαι ειλικρινής. Ίσως να είχαν διαφορετική εικόνα από εμένα. Είχε περάσει αρκετή ώρα πριν πετύχουμε το γκολ και σκέφτηκα: "Πού είναι το φάουλ;" Δεν το είδα καλά, αλλά άκουσα ότι θα μπορούσε να υπάρξει πέναλτι για εμάς σε άλλη περίπτωση, δεν ξέρω. Στην πραγματικότητα, ανησυχώ λίγο περισσότερο για [το γεγονός ότι] θα ήθελα να είχαμε παίξει καλύτερα, για να είμαι ειλικρινής. Αυτό είναι το κύριο θέμα μου απόψε. Σε έναν ποδοσφαιρικό τρόπο πιο επιθετικό».

Για το αν ανησυχεί από την απόδοση της Λίβερπουλ: «Όχι, δεν ανησυχώ. Στο τέλος ήμασταν έντονοι - τα δώσαμε όλα, αλλά το πρόβλημα είναι ότι σε ένα ποδοσφαιρικό παιχνίδι πρέπει να κάνεις τα καθοριστικά πράγματα την κατάλληλη στιγμή για να τα κάνεις σωστά. Δεν μπορούμε να δεχτούμε ξανά τα γκολ που δεχτήκαμε. Το πρώτο γκολ μπορεί να συμβεί, αλλά στη συνέχεια συνέβη στο δεύτερο ημίχρονο [με] παρόμοιες καταστάσεις: ήμασταν εντελώς ανοιχτοί, η τελευταία γραμμή πολύ βαθιά, αντεπιθέσεις.

Πέτυχαν πέντε γκολ, δύο ακυρωθέντα, και αυτό προφανώς τότε δεν είναι καλό. Ναι, το αποτέλεσμα είναι το αντίθετο του καλού, αλλά η απόδοση απλά δεν ήταν αρκετά καλή. Δεν ανησυχώ, απλά βλέπω ότι πρέπει να αλλάξουμε και θα το κάνουμε, σίγουρα. Απλά δεν θέλω να το αποδεχτούμε λίγο. Θα ήθελα πολύ να είχα πάρει τον βαθμό - η απόδοση θα μπορούσε να ήταν καλύτερη, αλλά έχουμε έναν βαθμό - αλλά θα έλεγα ακριβώς το ίδιο. Πρέπει να είμαστε καλύτεροι σε αυτές τις στιγμές, 100%, και αυτό είναι όλο».