Βλέπει ανηφόρα…

Ο Παναθηναϊκός μπορεί να κέρδισε τις εντυπώσεις, αλλά έχασε τους βαθμούς από τη Ρεν κυρίως επειδή δεν είχε τον τρόπο να πάρει αυτό που ήθελε και πλέον θα χρειαστεί υπερβάσεις για την πρόκριση.

Βλέπει ανηφόρα…

Ο Παναθηναϊκός ήταν απρόσεκτος και το πλήρωσε γνωρίζοντας την ήττα από τη Ρεν και παράλληλα έχασε σημαντικό έδαφος στην προσπάθειά του να προκριθεί στην επόμενη φάση του Europa League.

Οι «πράσινοι» δέχθηκαν δύο γκολ στις αρχές των δύο ημιχρόνων και μάλιστα με… χαρακτηριστική ευκολία παίζοντας μάλλον με αφέλεια απέναντι σε μια ομάδα που χτυπούσε στις αντεπιθέσεις και ήξερε τα κενά που υπάρχουν στο κέντρο της άμυνας των γηπεδούχων.

Μόνο που σε διοργανώσεις τέτοιες αυτά τα λάθη πληρώνονται. Δεν μπορείς για παράδειγμα να επιτρέπεις στον αντίπαλο επιθετικό να κάνει με την άνεσή του τακουνάκι από το ύψος του πέναλτι μετά από εκτέλεση φάουλ.

Θα φας το γκολ και θα τρέχεις μετά να το βγάλεις για να μη χάσεις το ματς.

Έτσι ακριβώς την… πάτησε ο Παναθηναϊκός, που ήταν «βουτυρένιος» στην άμυνα και στη συνέχεια προσπαθούσε με σωστό μεν τρόπο, με μέθοδο, πλάνο και πιεστικό παιχνίδι να ανατρέψει την κατάσταση.

Έλα όμως που η μπάλα δεν έμπαινε στα δίχτυα διότι οι παίκτες του ήταν απρόσεκτοι στην τελική προσπάθεια με συνέπεια ακόμα και στις καθυστερήσεις να μην τους κάνει το χατίρι.

Ήταν ένα παιχνίδι που έδειξε στους «πράσινους» πως θα πρέπει να είναι πιο… κυνικοί και πιο έτοιμοι όταν τους δίνεται η ευκαιρία. Όπως ακριβώς το έκανε και η Ρεν, που είχε λίγες μεν ευκαιρίες, αλλά ήταν… εύστοχη και κατάφερε να βάλει τους δικούς της νόμους στο παιχνίδι.

Από εδώ και πέρα τα πράγματα για τον Παναθηναϊκό παίρνουν ανηφορικό δρόμο, αφού θα πρέπει να πάρει αποτέλεσμα ή στη Γαλλία ή στην Ισπανία για να μπορέσει να παραμείνει σε τροχιά πρόκρισης. Δύσκολο μεν, αλλά δεν είναι ακατόρθωτο για έναν Παναθηναϊκό ωστόσο που θα ξέρει τι θέλει και κυρίως πώς να το πάρει.

Διότι απέναντι στη Ρεν δεν παραιτήθηκε ποτέ, αλλά δεν πήρε αυτό που ήθελε και αυτό μετράει…