Ολυμπιακός: Η Ευρώπη μπορεί να περιμένει και για τη... Γουέστ Χαμ

Περίπου ταυτόχρονα με το Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός, η Γουέστ Χαμ θα δίνει το δικό της ντέρμπι στην Premier League. Η Ευρώπη μπορεί να περιμένει, στο μεγάλο ραντεβού της 26ης Οκτώβρη στο Φάληρο.

Ολυμπιακός: Η Ευρώπη μπορεί να περιμένει και για τη... Γουέστ Χαμ

Πού καιρός για «κατασκοπείες»... Αυτές στην ώρα τους. Και για τον Ολυμπιακό που έχει στρέψει όλη την προσοχή του στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό και για την Γουέστ Χαμ που δίνει κρίσιμο αγώνα για τους εγχώριους στόχους της στην έδρα της Άστον Βίλα.

Περίπου ταυτόχρονα. Μία ώρα νωρίτερα την Κυριακή (22/10 - 18:30) θα αρχίσει το ματς στην Αγγλία, ενώ το ελληνικό ντέρμπι στις 19:30. Κι ο Μαρτίνεθ με τον Μόγιες δεν ασχολούνται με την αναμέτρηση της 26ης Οκτώβρη για το Europa League στο «Γ. Καραίσκάκης» διότι οι προτεραιότητες είναι άλλες.

Με τη μεταξύ τους αναμέτρηση οι δύο προπονητές θα κοιτάξουν να δουλέψουν από... Δευτέρα. Κι όσο είναι ευνόητη η κρισιμότητα του ντέρμπι για τον Ολυμπιακό ώστε να παραμείνει στην κορυφή και να αυξήσει την απόστασή του από τον Παναθηναϊκό, άλλο τόσο μεγάλη σημασία έχει βαθμολογικά η αποστολή της Γουέστ Χαμ στο Μπέρμπιγχαμ.

Η αντίπαλος του Ολυμπιακού στην Ευρώπη είναι πρώτη και αλώβητη στον όμιλο, αλλά στο πρωτάθλημα έχει μείνει πίσω από τις θέσεις που οδηγούν στην επόμενη... ευρωπαϊκή παρουσία της. Όχι πολύ πίσω, βέβαια, ειδικά εάν νικήσει τη Βίλα και την περάσει στη βαθμολογία βλέποντας την τετράδα να μην απομακρύνεται. Δεν είναι φυσικά καθόλου απλό για τους Λονδρέζους να κοιτάζουν θέσεις... Champions League αλλά μεγάλος στόχος τους είναι να βρεθούν στο τέλος της σεζόν μέσα σε αυτές που θα δίνουν ξανά ευρωπαϊκό εισιτήριο. Κι η Άστον Βίλα, όπως και η (αντίπαλος της ΑΕΚ) Μπράιτον είναι αυτή τη στιγμή πιο ψηλά. Ειδικά μάλιστα όταν λίγο πιο κάτω είναι μεγέθη όπως η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.