Προδόθηκε ξανά από την άμυνά του

Ο Ολυμπιακός σε δύο αγώνες στο UEFA Europa League έχει σημειώσει 4 γκολ, αλλά έχει μόλις έναν βαθμό και έχει βάλει δύσκολα στον εαυτό του. Γιατί; Μα πολύ απλά γιατί έχει δεχθεί πέντε τέρματα από Φράιμπουργκ, Μπάτσκα Τόπολα, σε δύο παιχνίδια όπου οι αντίπαλες ομάδες με το ζόρι έφταναν στην περιοχή του Πασχαλάκη.

Προδόθηκε ξανά από την άμυνά του

Κι αυτό είναι μεγαλύτερο πρόβλημα. Απέναντι σε ομάδες που δεν πίεσαν, δεν έκαναν πολλές φάσεις και η αλήθεια είναι δεν τρομάζουν αυτήν τη χρονική περίοδο, η άμυνα των Πειραιωτών πιάστηκε κοιμώμενη.

Ο Ολυμπιακός χθες ό,τι έχτισε μέσα σε 60 λεπτά με το τρίγωνο των Φορτούνη, Ποντένσε, Μασούρα τα γκρέμισε όλα σε ένα μισάωρο όπου τίποτα δεν λειτούργησε σωστά. Με το 0-2 ο προπονητής προχώρησε ξανά σε αλλαγές που δεν του βγήκαν, τη στιγμή μάλιστα που οι γηπεδούχοι ξαναμπήκαν στο ματς από το πουθενά, μειώνοντας σε 1-2 τη στιγμή που όλοι πίστεψαν πως στο 60’ το παιχνίδι… έσβησε. Το κακό είναι πως όχι μόνο δεν… έσβησε αλλά άναψε για τα καλά μετά και την αποβολή του Ντόη στο 71ο λεπτό. Μια κόκκινη που σηκώνει συζήτηση, αλλά είναι μια φάση που κυνήγησαν αρκετά οι γηπεδούχοι, με βαθιές μπαλιές στην πλάτη της άμυνας των παικτών του Ολυμπιακού. Έτσι ήρθε η αποβολή, ενώ και το 2-2 στα τελευταία λεπτά ήταν και πάλι ένα γέμισμα, με τους αμυντικούς του Ολυμπιακού να είναι εκτός φάσης.

Το κακό για τους Πειραιώτες είναι πως το πάθημα με τη Φράιμπουργκ δεν έγινε μάθημα. Στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» ο Ολυμπιακός δεν ήταν για να χάσει, αλλά στα τελευταία λεπτά δεν κράτησε ούτε τον βαθμό, ενώ και χθες το βράδυ μπορεί να ήταν πίσω με 10 παίκτες, η Μπάτσκα Τόπολα να είχε μειώσει στο σκορ, αλλά δεν επιτρέπεται ξανά να δέχεσαι γκολ στα τελευταία λεπτά. Την μπάλα την… τρως στο φινάλε, όταν ξέρεις πως με νίκη αγκαλιάζεις την τρίτη θέση στον όμιλο και βάζεις τις βάσεις για να συνεχίσεις στην Ευρώπη και μετά το τέλος της φάσης των ομίλων. Όχι πως ο Ολυμπιακός δεν είναι καλύτερος από την Μπάτσκα Τόπολα, σύμφωνα με όσα είδαμε και χθες βράδυ, αλλά αυτό που μετράει είναι η ουσία. Και για την ώρα Ολυμπιακός και Μπάτσκα έχουν από έναν βαθμό, γιατί η ομάδα του Ντιέγκο Μαρτίνεθ χθες βράδυ σε αρκετά σημεία του αγώνα δεν ήταν σοβαρή, πειθαρχημένη και φάνηκε να μην έχει το μυαλό της 100% στο ματς, θεωρώντας ενδεχομένως πως εύκολα ή δύσκολα θα κερδίσει. Τελικά έκανε τα εύκολα δύσκολα και άφησε δύο βαθμούς στη Σερβία.

Στη Νέα Φιλαδέλφεια η ΑΕΚ έχασε στο τέλος τεράστια ευκαιρία να κερδίσει τον Άγιαξ, αλλά νωρίτερα είχε σωθεί ουκ ολίγες φορές από τον Στάνκοβιτς, ο οποίος έκανε φανταστικό παιχνίδι. Η ουσία είναι πως η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα δεν πέταξε στα σκουπίδια το διπλό στην Αγγλία με αντίπαλο την Μπράιτον και παραμένει μόνη πρώτη, αφού οι Βρετανοί στη Μασσαλία ισοφάρισαν στα τελευταία λεπτά.

Στην Τούμπα, σε ένα ματς-ροκ, αυτήν τη φορά ο ΠΑΟΚ χαμογέλασε στις καθυστερήσεις, τέσσερις ημέρες μετά το γκολ του Γερεμέγεφ στο «Απόστολος Νικολαΐδης», ενώ θυμίζουμε πως η ομάδα του Λουτσέσκου είχε χάσει και στο Ηράκλειο σε «νεκρό» χρόνο από τον ΟΦΗ. Αυτήν τη φορά ο Ρουμάνος τεχνικός και οι παίκτες του χαμογέλασαν και ο Κουλιεράκης από μοιραίος (λάθος στο 1-1 της Άιντραχτ) μέσα σε λίγα λεπτά έγινε ο ήρωας της αναμέτρησης.

Στη Χάιφα ο Παναθηναϊκός κρατάει μόνο τον βαθμό, αφού η εμφάνισή του δεν ήταν καλή και κοιτάζει τον Ατρόμητο για το πρωτάθλημα όπου δεν χωράει άλλο στραβοπάτημα. Κουρασμένοι οι «πράσινοι», δεν είχαν ενέργεια, πήγαιναν δεύτεροι στην μπάλα και σώθηκαν από τον Μπρινιόλι.