Μπάτσκα Τόπολα - Ολυμπιακός 2-2: Ο ορισμός της «αυτοχειρίας» στη Σερβία (highlights)

ΜΠΑΤΣΚΑ ΤΟΠΟΛΑ - ΑΠΟΣΤΟΛΗ: Απίστευτα πράγματα στη Σερβία, με τον Ολυμπιακό να προηγείται 2-0 της Μπάτσκα Τόπολα και στο τέλος να βλέπει τους γηπεδούχους να ισοφαρίζουν με 2-2, εκμεταλλευόμενοι την κακή ανασταλτική λειτουργία των «ερυθρόλευκων»! Καθοριστική η αποβολή του Ντόη στο 71'. 

Μπάτσκα Τόπολα - Ολυμπιακός 2-2: Ο ορισμός της «αυτοχειρίας» στη Σερβία (highlights)

Αν έβλεπε κάποιος το ματς έως το 57' που ο Ολυμπιακός κέρδιζε με 2-0 και έλεγε ότι στο τέλος θα έφευγε με 2-2 από την Μπάτσκα Τόπολα, τότε θα τον περνούσαν για τρελό. Κι όμως, έγιναν τρελά και παλαβά πράγματα για να μην κερδίσουν οι Πειραιώτες στη Σερβία, καθώς με ρεσιτάλ αμυντικών λαθών κατάφεραν και πέταξαν δύο βαθμούς σε ένα παιχνίδι που ουσιαστικά ήταν δικό τους. Οι αξιόμαχοι, αλλά όχι και τόσο ποιοτικοί Σέρβοι, δεν έπεσαν ψυχολογικά από το γκολ του Ποντένσε στο 57' και κατέθεσαν την ψυχή τους για να πάρουν τον βαθμό. Καθοριστική για την εξέλιξη του αγώνα η αποβολή του Ντόη στο 71'. Πάλι αντικαταστάθηκε ο Φορτούνης και «έσβησε» δημιουργικά ο Ολυμπιακός.

ΜΕ ΚΙΝΙ ΚΑΙ ΜΑΣΟΥΡΑ

Δύο ήταν τα ερωτηματικά της ενδεκάδας για τον Ολυμπιακό. Ο Μασούρας αντί του Μπιέλ και ο Κίνι αντί του Ορτέγκα. Ο Μασούρας ήταν ξεκάθαρο φαβορί για να παίξει δίπλα στον Ελ Κααμπί και εν τέλει αυτό αποφάσισε ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ. Στο δε αριστερό άκρο της άμυνας επελέγη ο Κίνι. Ο Ισπανός τεχνικός επέλεξε το κλασικό 4-4-2, έχοντας τους Πασχαλάκη στην εστία, Ροντινέι, Ρέτσο, Ντόη και Κίνι στην τετράδα της άμυνας, τους Έσε και Καμαρά στα χαφ, τους Φορτούνη και Ποντένσε στα δύο άκρα της επίθεσης και τον Μασούρα δίπλα στον Ελ Κααμπί. Από την άλλη πλευρά, ο Ζάρκο Λάζετιτς επέμεινε με τριάδα στην άμυνα, όπως είχε κάνει και στο Λονδίνο με τη Γουέστ Χαμ.

ΚΥΡΙΑΡΧΗΣΕ ΣΤΟ Α’ ΜΕΡΟΣ, ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΚΙ ΑΛΛΟ ΓΚΟΛ

Ο Ολυμπιακός επέβαλε τον ρυθμό του με το «καλησπέρα» στην αναμέτρηση απέναντι σε μία Μπάτσκα Τόπολα που δεν είχε κάποια φοβερή ποιότητα, αλλά είχε ταχύτητα και δυναμισμό στο παιχνίδι της. Οι Φορτούνης και Ποντένσε όποτε έπαιρναν την μπάλα στα πόδια τους, προκαλούσαν πανικό στη σερβική άμυνα. Κι αφού χάθηκαν δύο ευκαιρίες με τον Φορτούνη που έκοψαν με αυτοθυσία οι αμυντικοί της Μπάτσκα Τόπολα, ήρθε μία αντεπίθεση για σεμινάριο στο 16’ για να ανοίξει το σκορ ο Ολυμπιακός. Φοβερή μπαλιά του Φορτούνη προς τον Ποντένσε, εξαιρετική σέντρα του Πορτογάλου προς τον Μασούρα και ο Έλληνας άσος με ωραία κεφαλιά άνοιξε το σκορ. Οι Πειραιώτες θα μπορούσαν να διπλασιάσουν τα τέρματά τους στο 20’ με τον Ποντένσε (το σουτ κατέληξε κόρνερ), αλλά δεν τα κατάφεραν. Μετά το 20’ άρχισαν οι γηπεδούχοι να φτάνουν σιγά-σιγά προς την περιοχή του Πασχαλάκη. Είχαν ένα σουτ του Στόγιτς στο 26’ που κόντραρε στον Ντόη και τη μεγάλη ευκαιρία του 31ου λεπτού με τον Ράκονιατς να στέλνει την μπάλα λίγο άουτ σε ωραία αντεπίθεση των Σέρβων. Ο Ολυμπιακός που επιχειρούσε κυρίως με τους Φορτούνη, Ποντένσε και Ροντινέι να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις, έφτασε κοντά στο 0-2, αλλά ο Ροντινέι που επιχείρησε να βάλει ένα παρόμοιο γκολ με αυτό που σημείωσε στα Γιάννενα, δεν ήταν το ίδιο εύστοχος. Η Μπάτσκα Τόπολα προς το τέλος του πρώτου ημιχρόνου προσπάθησε να κυκλοφορήσει καλύτερα την μπάλα δίχως ιδιαίτερη επιτυχία. Παρόλα αυτά, έκανε άλλη μία τελική στο 39’, με τον Πασχαλάκη να μπλοκάρει το σουτ του Πέτροβιτς. Βλέποντας τη «μεγάλη εικόνα», ο Ολυμπιακός δικαίως πήγε στην ανάπαυλα με το υπέρ του 1-0, καθώς στο μεγαλύτερο κομμάτι του πρώτου ημιχρόνου ήταν κυρίαρχος. Οι Σέρβοι είχαν μικρά καλά διαστήματα, αλλά και έλλειψη ποιότητας μεσοεπιθετικά για να αξιοποιήσουν τις λιγοστές ευκαιρίες που τους παρουσιάστηκαν.

ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΔΥΣΚΟΛΕΨΕ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΤΗΣΕ

Ο Ολυμπιακός δεν μπήκε το ίδιο φουριόζος στο δεύτερο ημίχρονο όπως στο πρώτο, αλλά κατάφερε να διπλασιάσει τα τέρματά του με τον Ποντένσε στο 57’, έπειτα από ωραία πάσα του Φορτούνη. Κι εκεί που όλα έδειχναν ότι οι Πειραιώτες θα έπαιρναν μία εύκολη νίκη και για την ακρίβεια, ευρεία νίκη, μία κακή αμυντική αντίδραση στο 63’ έφερε το γκολ του Τζάκοβατς και έβαλε φωτιά στο ματς. Η Μπάτσκα Τόπολα απέκτησε ψυχολογία, προσπαθούσε με όποια όπλα είχε να δημιουργήσει προβλήματα στην άμυνα των Πειραιωτών και τελικά κατάφερε στο 71’ ο Γιοβάνοβιτς να κερδίσει την αποβολή του Ντόη. Ο διαιτητής Μπαστιάν θεώρησε ότι ο Γιοβάνοβιτς έβγαινε φάτσα με τον Πασχαλάκη, μολονότι ακολουθούσε τη φάση ο Ρέτσος. Ο Μαρτίνεθ άρον-άρον έβαλε Πορόζο και Αλεξανδρόπουλο, ο Ολυμπιακός προσπάθησε να κόψει τον ρυθμό των Σέρβων, έφτασε με τον Γιόβετιτς κοντά στο 1-3 στο 82’ και στο τέλος ισοφαρίστηκε από τον Πάντοβιτς στο 90’, ο οποίος καλυπτόταν από το πόδι του Ροντινέι και νίκησε από κοντά τον Πασχαλάκη. Κακό βράδυ για τον Ολυμπιακό παρότι εξελισσόταν εξαιρετικά. Όλα όμως άρχισαν να διαλύονται με το που μείωσε το σκορ η φιλότιμη Μπάτσκα Τόπολα.

ΜΙΚΡΟΓΡΑΦΙΑ

ΜΠΑΤΣΚΑ ΤΟΠΟΛΑ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 2-2

Γήπεδο: «TSC Arena»

Διαιτητής: Μπαστιάν (Γαλλία)

Σκόρερ: 63’ Τζάκοβατς, 90’ Πάντοβιτς - 16’ Μασούρας, 57’ Ποντένσε

Κίτρινες: 90+3' Πέτροβιτς - 85' Πασχαλάκης

Κόκκινη: 71’ Ντόη

ΜΠΑΤΣΚΑ ΤΟΠΟΛΑ: Ίλιτς – Τσβέτκοβιτς, Τσόλουσιτς, Άντονιτς (79’ Βούλιτς), Πέτροβιτς – Ράντιν (87’ Μιρτσέφσκι), Στόγιτς, Τζάκοβατς, Στάνιτς (79’ Πάντοβιτς) – Ράκονιατς (90+3’ Βλαλούκιν), Γιοβάνοβιτς (87’ Σος).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Πασχαλάκης – Ροντινέι, Ρέτσος, Ντόη, Κίνι – Έσε, Καμαρά, Φορτούνης (74’ Αλεξανδρόπουλος), Ποντένσε (62’ Γιόβετιτς) – Μασούρας (62’ Σολμπάκεν), Ελ Κααμπί (74’ Πορόζο).