ΑΕΚ - Άγιαξ 1-1: Έμεινε «όρθια» και πρώτη χάρη σε Στάνκοβιτς και Βίντα κόντρα στον «Αίαντα» (hls)

Η AEK, παρότι ταλαιπωρήθηκε για τα 2/3 του αγώνα με τις αντεπιθέσεις... φαρμάκι του Άγιαξ, κατάφερε χάρη στον Στάνκοβιτς, το 0-1 να μην πάρει διαστάσεις και με τον Bίντα να ισοφαρίζει 1-1 διατήρησε το αήττητό της στον 2ο όμιλο και την πρωτιά του

ΑΕΚ - Άγιαξ 1-1: Έμεινε «όρθια» και πρώτη χάρη σε Στάνκοβιτς και Βίντα κόντρα στον «Αίαντα» (hls)

Όπου ήταν μετά το πέρας της πρεμιέρας των ομίλων του Εuropa League είναι και μετά το πέρας της 2ης αγωνιστικής η ΑΕΚ ,που, σε ένα ματς με εναλλασόμμενα συναισθήματα, κατάφερε να κρατηθεί... όρθια κόντρα στον Άγιαξ και με το 1-1, σε συνδυασμό με το αποτέλεσμα στο άλλο ματς του ομίλου, να διατηρηθεί και επικεφαλής του γκρουπ στο +2 από την αντίπαλο της και την Μαρσέιγ (2-2 με την Μπράιτον) πριν τα δύο ματς με τους Γάλλους.

Με εννέα αλλαγές σε σχέση με την ήττα (2-0) στο Ηράκλειο εμφανίστηκε ο «δικέφαλος» για να δώσει συνέχεια στο θρίαμβο του Μπράιτον αλλά ο Άγιαξ έχει ...λίγη παραπάνω ευρωπαϊκή εμπειρία από τους «γλάρους» (πρώτο τους ευρωπαϊκό ματς εκείνο) κι όχι μόνο δεν... μάσησε από την πίεση του κοινού και την αρχική των γηπεδούχων «ψηλά» αλλά επέβαλε τον νόμο πηγαίνοντας σε ένα ματς που του ταίριαζε με την νεανική (7 χρόνια μικρότερος ο μ.ο ηλικίας των Oλλανδών από την νταμπλούχο Ελλάδος) και πιο ταχυδυναμική ομάδα του.

Χτυπώντας στην κόντρα κυρίως από τον άξονα που ήταν «γυμνός» απουσία του (προερχόμενου από τραυματισμό) Γιόνσον.

Έτσι χρειάστηκαν τα ρεφλέξ του Γκατσίνοβιτς στους συνεχόμενους αιφνιδιασμούς που έβγαζε η ομάδα του Άμστερνταμ.

Στο 30ο λεπτό όμως ο Αυστριακός νικήθηκε σε πέναλτι από τον Μπεργκβάϊν (που μαζί με τον Mπεργκχάουζ και τον Μπρόμπεϊ ...έτρεξαν το κεντρικό δίδυμο της «Ένωσης» αλλά και τους χαφ της) που σπρώχθηκε σε μια γρήγορη μετάβαση του από τον Πινέδα.

Το 0-1 ωστόσο παρέμεινε αφού οι Ολλανδοί έδειξαν έλλειψη... φονικού ενστίκτου στην τελική προσπάθεια και το πλήρωσαν κρατώντας την αντίπαλο τους στο παιχνίδι.

Έτσι στο 75' ο (επανακάμψαν στο βασικό σχήμα) Βίντα με καρφωτή κεφαλιά από σέντρα του Άμραμπατ από δεξιά έφερε το ματς στα ίσα.

Ακολούθως ο νεοεισελθών Μάνταλος είχε σουτ λίγο αουτ ενώ ο Στάνκοβιτς έκανε την 5η επέμβαση του σε σουτ του Τέιλορ σε μια ακόμη οργανωμένη (αντ)επίθεση.

Μάλιστα στο 90' ο Γιόνσο έφτασε κοντά στην ανατροπή μετά το 1-2 που έπαιξε με τον Μάνταλο αλλά ο Χόρτερ τον σταμάτησε στο τετ α τετ...

ΜΙΚΡΟΓΡΑΦΙΑ

ΑΕΚ - Άγιαξ 1-1

Γήπεδο: «ΟΡΑΡ Αρένα»

Σκόρερς: 75' Βίντα - 30’ πεν. Mπέργκβαϊν.

Δαιτητής: Γιoυγκ (Σλοβενία).

Κίτρινες κάρτες: Βίντα, Πινέδα, Αραούχο, Άμραμπατ - Μπρόμπεϊ, Σούταλο.

Κόκκινες κάρτες: -

ΑΕΚ (Mατίας Αλμέιδα): Στάνκοβιτς – Σιντιμπέ (67’ Ρότα), Βίντα, Μουκουντί, Χατζισαφί (73’ Eλιάσον) - Σιμάνσκι, Πινέδα (67’ Γιόνσον), Άμραμπατ, Γκατσίνοβιτς (79’ Μοχαμάντι) - Αραούχο, Πόνσε (67’ Μάνταλος).

ΑΓΙΑΞ (Mόρις Στάιν): Χόρτερ -Ρενς, Σούταλο, Άτο, Άβιλα- Ταχίροβιτς (84’ Φαν Ντε Μπόουμαν), Μπεργκχάους, Τέιλορ-Μπεργκβάιν, Φορμπς (84’ Φαν Άξελ), Μπρόμπεϊ (74’ Άκπομ).