Ο πιο παραγωγικός Ολυμπιακός, βαριά η καλογερική για ΑΕΚ, ΠΑΟ...

Τελικά οι ΑΕΚ, Παναθηναϊκός και λιγότερο ο ΠΑΟΚ διαπίστωσαν ότι είναι βαριά η καλογερική, το ένιωσαν στο πετσί τους με συνεχόμενους αγώνες σε Ελλάδα και Ευρώπη, κάτι που υπομένει και ξέρει να διαχειρίζεται ο Ολυμπιακός τα τελευταία χρόνια.

Ο πιο παραγωγικός Ολυμπιακός, βαριά η καλογερική για ΑΕΚ, ΠΑΟ...

Ευτυχώς για το ελληνικό ποδόσφαιρο έχουμε τέσσερις ομάδες που συνεχίζουν στα ευρωπαϊκά κύπελλα σε ομίλους, με τον Ολυμπιακό να ξεχωρίζει γιατί το έχει ζήσει πολλές φορές, σε αντίθεση με την ΑΕΚ και τον Παναθηναϊκό που έχουν σοβαρές απώλειες στο πρωτάθλημα. Βέβαια, για να αντεπεξέλθει η ομάδα του Μαρτίνεθ, χρειάστηκε ένα από τα πιο πλούσια ρόστερ των τελευταίων χρόνων και σε 7 αγωνιστικές μετρά 137 τελικές προσπάθειες με 22 γκολ. Η ομάδα του εκτελεί 19,5 ανά ματς στις αντίπαλες εστίες και κάθε 6 τελικές πετυχαίνει και ένα γκολ! Έχει και ποικιλία στους εκτελεστές, αφού στα Γιάννινα καθάρισε ο Ποντένσε, ενώ στα προηγούμενα ματς έκαναν τη δουλειά οι Ελ Κααμπί (5), Γιώργος Μασούρας (3), Στέφαν Γιόβετιτς (2), Κώστας Φορτούνης (1), Πεπ Μπιέλ (1).

Ενδιαφέρον έχει και o συντελεστής 22-2, αν και θα πείτε ότι έπαιξε μόλις δύο ματς εκτός Πειραιά και έξι στο Καραϊσκάκη, αλλά όπως είδαμε στο παρελθόν το πρωτάθλημα το δίνει η έδρα, μετά η επαρχία και στο τέλος τα ντέρμπι και ο Ολυμπιακός δεν έχει απώλεια στο σπίτι του, όταν πέρυσι σε 8 αγωνιστικές έχασε από τον Άρη στη Θεσσαλονίκη, από τον ΠΑΟΚ στον Πειραιά και έφερε ισοπαλίες με Βόλο και Αστέρα Τρίπολης.

Το βαθύ ρόστερ επιτρέπει στον Ισπανό προπονητή να μοιράζει τα παιχνίδια και στην αναμέτρηση με τον ΠΑΣ άφησε στην Αθήνα τους Έσε, Ιμπόρα, Ρέτσο και έβγαλε από το ημίχρονο τους Φορτούνη, Ποντένσε και αργότερα τον Ελ Κααμπί.

Από την άλλη, η ΑΕΚ δεν αντέχει σε συνεχόμενα ματς, έχασε στο Ηράκλειο από τον ΟΦΗ εξαιτίας της κακής απόδοσής της, χωρίς το ελαφρυντικό της κακής διαιτησίας, ενώ στη Λεωφόρο έγινε της… κακομοίρας με το ξέσπασμα Λουτσέσκου. Μέχρι πρόπερσι όλοι τα είχαν με τον Ολυμπιακό, αλλά τώρα που διεκδικούν και οι τέσσερις τον τίτλο άρχισαν τα όργανα, με τον Ρουμάνο να τα βάζει με τον Παναθηναϊκό και τον συνήθως ήρεμο Γιοβάνοβιτς να αναφέρεται στον κερδισμένο τελικό Κυπέλλου που έκανε άνω κάτω τον ΠΑΟΚ.

Δεν είναι πλέον ο Ολυμπιακός εναντίον όλων, αλλά όλοι εναντίον όλων, διαλύθηκαν οι λυκοφιλίες και ο σώζων εαυτόν σωθήτω. Θα δούμε ένα συναρπαστικό πρωτάθλημα, που ξεκίνησε με φαβορί τον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ, ως τώρα όμως δεν βλέπουμε κάτι τέτοιο, με τον Ολυμπιακό κατά πρώτο λόγο και μετά τον ΠΑΟΚ να κάνουν καλύτερες εμφανίσεις. Και την ομάδα του Πειραιά να μην έχει απρόβλεπτες απώλειες, ενώ ο ΠΑΟΚ έχασε στο Ηράκλειο, αλλά ίσως εκεί χάσουν και οι άλλοι, με την ΑΕΚ να φεύγει ήδη χωρίς βαθμό από την Κρήτη.

Τα ευρωπαϊκά ματς, λοιπόν, θα κρίνουν πολλά και, παρότι μόνο ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με ήττα στους ομίλους, φαίνεται να τα διαχειρίζεται καλύτερα, αν μάλιστα κερδίσει στη Σερβία την Τόπολα. Με μίνιμουμ στόχο την τρίτη θέση, θα αφοσιωθεί στο πρωτάθλημα, όταν οι άλλοι με τις νίκες της πρεμιέρας ανέβασαν ψηλά τον πήχη.

Το σπουδαιότερο όλων είναι ότι ο Ολυμπιακός ανεβάζει την απόδοσή του από παιχνίδι σε παιχνίδι και βάζει συνέχεια παίκτες στην ενδεκάδα του, με τον Παναθηναϊκό, τον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ να έχουν σκαμπανεβάσματα. Και για να φτάσεις στους στόχους σου, πρέπει να έχεις διάρκεια και ισορροπία, κάτι που διαθέτει προς το παρόν η ομάδα του Μαρτίνεθ.