Γιούργκεν Κλοπ: Έγραψε Ιστορία για τη Λίβερπουλ στα ευρωπαϊκά Κύπελλα

Ο Γιούργκεν Κλοπ πέτυχε μια ακόμη μια πρωτιά στην Ιστορία της Λίβερπουλ με την 50η του νίκη στα ευρωπαϊκά Κύπελλα ως προπονητής των «κόκκινων» το βράδυ της Πέμπτης.

Γιούργκεν Κλοπ: Έγραψε Ιστορία για τη Λίβερπουλ στα ευρωπαϊκά Κύπελλα

Οι παίκτες του Γιούργκεν Κλοπ ανέτρεψαν ακόμη ένα ματς και νίκησαν με 3-1 την ΛΑΣΚ στη Raiffeisen Arena στην πρεμιέρα της φάσης των ομίλων του UEFA Europa League.

Οι Ντάργουιν Νούνιες, Λουίς Ντίας και ο Μο Σαλάχ ερχόμενος από τον πάγκο πέτυχαν τα γκολ για να εξασφαλίσουν τη νίκη της στην Αυστρία.

Το αποτέλεσμα έφερε την 50η νίκη για τον Κλοπ στα ευρωπαϊκά Κύπελλα από τότε που ανέλαβε τα ηνία τον Οκτώβριο του 2015 - ο πρώτος προπονητής στην Ιστορία των «κόκκινων» που έφτασε ποτέ σε αυτό το ορόσημο.

Ο 56χρονος Γερμανός, ο οποίος έχει οδηγήσει τον σύλλογο σε τρεις τελικούς Champions League και έναν Europa League μέχρι στιγμής, ξεπέρασε τον Ραφαέλ Μπενίτεθ (49) σε αυτή την κατάταξη.

«Ας το πω έτσι, αν έχω ακόμα 50 μετά τη φάση των ομίλων, τότε είμαι ακόμα ο πιο επιτυχημένος προπονητής της Λίβερπουλ [από αυτή την άποψη] και όλοι θα μισήσουν το γεγονός! [Είναι] ωραίο. Παίξαμε αρκετά παιχνίδια στην Ευρώπη. Είναι καλό που κερδίσαμε τόσα πολλά, προκριθήκαμε συχνά σε τελικούς, οπότε φυσικά θα έπρεπε να έχουμε κερδίσει παιχνίδια. Είναι σπουδαίο, αλλά πιθανώς είναι επειδή στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις υπάρχουν απλώς πολύ περισσότερα παιχνίδια από ό,τι στο παρελθόν. Είμαι αρκετά σίγουρος ότι αυτό είναι», δήλωσε ταπεινά ο Γιούργκεν Κλοπ.