Ντε Τζέρμπι: «Δείξαμε ότι δεν είχαμε την ίδια εμπειρία με την ΑΕΚ»

Στην έλλειψη εμπειρίας της ομάδας του στάθηκε ο Ρομπέρτο Ντε Τζέρμπι μετά την ήττα της Μπράιτον από την ΑΕΚ (2-3) στην πρεμιέρα του UEFA Europa League

Ντε Τζέρμπι: «Δείξαμε ότι δεν είχαμε την ίδια εμπειρία με την ΑΕΚ»

Η ΑΕΚ σόκαρε την Μπράιτον στην παρθενική συμμετοχή της στο UEFA Europa League νικώντας την με 3-2 στην Αγγλία και ο τεχνικός των «γλάρων», Ρομπέρτο Ντε Τζέρμπι στάθηκε στην απειρία της ομάδας του.

Αναλυτικά όσα είπε στην συνέντευξη Τύπου ο Ντε Τζέρμπι:

Όλοι ανυπομονούσαν για το αποψινό ματς. Τι πήγε στραβά;

«Δεχθήκαμε τρία γκολ. Δύο γκολ από στημένα και ένα γκολ στη αντεπίθεση. Κάναμε πολλά λάθη στο τελευταίο μέρος τους γηπέδου όπως για παράδειγμα η ευκαιρία του Ζοάο Πέδρο στο δεύτερο μέρος και του Ίγκορ στο πρώτο. Αν μιλήσουμε για ποιότητα παιχνιδιού κάναμε ένα πολύ καλό ματς και είμαι πολύ περήφανος για την εμφάνιση. Νομίζω ότι δείξαμε ότι δεν είχαμε την εμπειρία ή τουλάχιστον ότι δεν είχαμε την ίδια εμπειρία με την ΑΕΚ. Στα υπόλοιπα νομίζω ότι παίξαμε με προσωπικότητα, με τη σωστή φιλοσοφία, με αυτοματισμούς. Ελέγξαμε το ματς, κυριαρχήσαμε και είμαστε στεναχωρημένοι από το αποτέλεσμα. Πρέπει να αναλύσουμε τι έγινε».

Τι μπορεί να μάθει η Μπράιτον από αυτό το ματς;

«Ναι μπορούμε να μάθουμε, πρέπει να μάθουμε. Πρέπει να βελτιωθούμε αλλά είναι δύσκολο να αποδεχθούμε αυτή την ήττα. Όμως πρέπει να πω συγχαρητήρια στους παίκτες μου. Δεν μπορώ να είμαι χαρούμενος όταν νικάμε στο Ολντ Τράφορντ και λυπημένος σήμερα παρότι και οι δύο εμφανίσεις μας ήταν καλές. Είχαμε πει και πριν το ματς ότι η ΑΕΚ είχε βασικά δύο περιπτώσεις να πετύχει κάποιο γκολ. Τα στημένα και κάποια αντεπίθεση. Όταν αμυνόμαστε σε ένα στημένο απέναντι σε τέτοιες ομάδες πρέπει να είμαστε πιο συγκεντρωμένοι, πιο έξυπνοι. Κάποιες φορές δεν το κάναμε αυτό. Επαναλαμβάνω όμως ότι δεν μπορώ να πω ότι δεν είμαι χαρούμενος με την εμφάνιση. Δεν θα είναι αλήθεια. Είμαι ικανοποιημένος αλλά μπορούμε να μάθουμε αν θέλουμε να κάνουμε άλλη μια αναβάθμιση. Πρέπει να ξέρουμε από πριν τις καταστάσεις στις οποίες μπορούμε να δεχθούμε γκολ».