Mπράιτον - ΑΕΚ 2-3: Τάισε... γλάρο τους Άγγλους με επικό διπλό! (highlights)

Η ΑΕΚ του ενός καθαρόαιμου στόπερ και των προερχόμενων από τραυματισμούς Λιβάι και Γκατσίνοβιτς επικράτησε 3-2 της Μπράιτον μέσα στην Αγγλία παρότι έχασε με τραυματισμό τον δημιουργό των δύο τερμάτων της Χατζισαφί!

Mπράιτον - ΑΕΚ 2-3: Τάισε... γλάρο τους Άγγλους με επικό διπλό! (highlights)

Επική επικράτηση της ΑΕΚ στο Mπράιτον επί της τοπικής ομάδας που έπαιζε τον παρθενικό της ευρωπαϊκό αγώνα και προερχόταν από τον θρίαμβο επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με 3-1 εκτός έδρας.

Οι νταμπλούχοι Ελλάδος παρά τα προβλήματα τους επικράτησαν με 3-2 και ξεκίνησαν ιδανικά στο 2ο όμιλο του Εuropa League όντας επικεφαλής του.

Mε τον Νταμιάν Σίμανσκι να αγωνίζεται κατά συνθήκη στόπερ (λόγω των απουσιών των Μουκουντί και Βίντα) και τους Λιβάι Γκαρσία - Mιγιάτ Γκατσίνοβιτς να επιστρέφουν μετά τους τραυματισμούς τους με την Αντβέρπ (22 και 30/08, αντίστοιχα), παρότι με μονοψήφιο αριθμό προπονήσεων στα πόδια τους (δύο και τρεις αντίστοιχα...), παρέταξε ο Ματίας Αλμέιδα την AEK στην πρεμιέρα της στον 2ο όμιλο του Εuropa League

Στα αξιοσημείωτα ότι προτιμήθηκε ο Αραούχο αντί του Τσούμπερ πίσω από τον «φουνταριστό», Σιντιμπέ από τον Ρότα στα δεξιά της άμυνας και ο Άμραμπατ από τον Ελίασον.

Όλες οι επιλογές βγήκαν στον Αργεντινό με την «Ένωση» να προηγείται στο 11' από κεφαλιά - οβίδα του Σιντιμπέ (πίσω από το πέναλτι) μετά από κόρνερ του Χατζισαφί.

Μάλιστα οι «κιτρινόμαυροι» κόντρα στην... τρακαρισμένη (λόγω ευρωπαϊκής απειρίας) και σοκαρισμένη αντίπαλο τους είχαν δύο χαμένα τετ α τετ με τον Λιβάι Γκαρσία που είδε το στοπ του Στιλ (12') και δεν βρήκε στόχο αργότερα.

Δύο φάσεις δημιουργία του Αραούχο.

Παρά ταύτα οι... βραχυκυκλωμένοι γηπεδούχοι ισοφάρισαν στο ημίωρο με πέναλτι του Ζοάο Πέδρο που δόθηκε από το VAR αφού αρχικά στον Βραζιλιάνο δόθηκε κίτρινη για... θέατρο στο μαρκάρισμα του Χατζισαφί.

Ωστόσο, 10 λεπτά μετά οι «κιτρινόμαυροι» ανέκτησαν το προβάδισμα με προβολή του Γκατσίνοβιτς, από το ύψος του πέναλτι σε εκτέλεση φάουλ του Χατζισαφί και πήγαν προηγούμενοι στην ανάπαυλα.

Στο 53' ο δημιουργός των δύο «ενωσίτικων» γκολ Χατζησαφί τραυματίστηκε σε σύγκρουση (κεφάλι με κεφάλι) με τον Χέκε και το ματς διεκόπη με τον Ιρανό να αποχωρεί με κολλάρο και φορείο.

Το σοκ μεγάλο για τους φιλοξενούμενους και έγινε μεγαλύτερο όταν ο Σιμάνσκι υπέπεσε (μετά από τσαφ...) σε νέο πέναλτι στον Ζοάο Πέδρο (που ξαναδόθηκε με VAR) για να πετύχει ο Βραζιλιάνες το δεύτερο προσωπικό του τέρμα.

Μετά τη δεύτερη ισοφάριση οι «γλάροι» πίεσαν με τον Στάνκοβιτς να στερεί με το πόδι το χατ τρικ στον Zoάο Πέδρο (79'), αλλά δύο από τις αλλαγές του Αλμέιδα (Ελίασον και Πόνσε) συνδυάστηκαν στο 84' και έδωσαν και τρίτο προβάδισμα στην Ελληνική ομάδα.

Tα υπόλοιπα ανέλαβε ο Στάνκοβιτς σταματώντας κάθε επιθετική προσπάθεια των Άγγλων ως το τέλος.

ΜΙΚΡΟΓΡΑΦΙΑ

ΜΠΡΑΪΤΟΝ - ΑΕΚ 2-3

Γήπεδο: «Φάλμερ Στέιντιουμ»

Σκόρερς: 30’ (πεν.) Ζοάο Πέδρο – 11’ Σιντιμπέ, 40’ Γκατσίνοβιτς, 84' Πόνσε.

Δαιτητής: Τόβερ (Εσθονία)

Κίτρινες κάρτες: Ίγκορ Ζούλιο, Εστουπινιάν, Ντε Τζέρμπι, Φαν Χεκ– Μήτογλου, Σιμάνσκι, Μάνταλος.

Κόκκινες κάρτες: -

ΜΠΡΑΪΤΟΝ (Ρομπέρτο Ντε Τζέρμπι): Στιλ – Μίλνερ (λ.τρ. 55’ Λάμπτεϊ,), Ιγκόρ Ζούλιο, Φαν Χεκ, Εστουπινιάν – Γκίλμουρ (86’ Αντιγκρά), Γκρος - Μαρτς, Μιτόμα (86’ Mπουόνανοτε), Φάτι - Ζοάο Πέδρο (82’ Γουέλμπεκ).

ΑΕΚ (Mατίας Αλμέιδα): Στάνκοβιτς - Σιντιμπέ, Μήτογλου, Σιμάνσκι, Χατζισαφί (λ.τρ. 60’ Moχαμάντι) - Γιόνσον, Πινέδα (79’ Mάνταλος), Γκατσίνοβιτς (79’ Ελίασον), Άμραμπατ, Αραούχο (68’ Τσούμπερ), Λιβάι Γκαρσία (68’ Πόνσε).