Ολυμπιακός: Το πικρό ποτήρι και η Μπάτσκα Τόπολα που τον περιμένει!

Τα λάθη πληρώνονται και ο Ολυμπιακός καλείται να φύγει με το τρίποντο σε δύο εβδομάδες από τη Σερβία με την Μπάτσκα Τόπολα.

Ολυμπιακός: Το πικρό ποτήρι και η Μπάτσκα Τόπολα που τον περιμένει!

Αν παραμερίσουμε το αποτέλεσμα και δούμε το αμιγώς αγωνιστικό κομμάτι, τότε κανένας δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι ο φετινός Ολυμπιακός χτίζεται σε κανονικές ποδοσφαιρικές βάσεις και όχι με το περσινό… αλαλούμ.

Έως και τη Ν. Φιλαδέλφεια τα αποτελέσματα ήταν εξαιρετικά. Στο 1-1 με την ΑΕΚ ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ δεν τόλμησε να διεκδικήσει το τρίποντο στο τελευταίο 20λεπτο και ακολούθησε τέσσερις μέρες μετά η πικρή βραδιά με τη Φράιμπουργκ. Μια βραδιά που βάσει της αγωνιστικής εικόνας των δύο ομάδων, το μίνιμουμ που θα μπορούσε να πάρει ο Ολυμπιακός ήταν ο βαθμός της ισοπαλίας, αλλά τελικά έφυγε με άδεια χέρια από το φαληρικό γήπεδο εξαιτίας ρεσιτάλ λαθών!

Οι Πειραιώτες δεν άξιζαν να χάσουν. Το παραδέχτηκε εμμέσως και ο τεχνικός των Γερμανών, Κρίστιαν Στράιχ που είπε ότι «το πιο δίκαιο αποτέλεσμα θα ήταν η ισοπαλία».

Όμως, τα λάθη στην άμυνα ήταν εκείνα που χάρισαν το τρίποντο στους Γερμανούς. Ανεπίτρεπτο λάθος του Φρέιρε που ξάφνιασε τον Πασχαλάκη, ο οποίος στο «να βγω-να μην βγω» έχασε πολύτιμα δευτερόλεπτα. Ο Σάλαϊ εκμεταλλεύτηκε και τη διστακτικότητα του Έλληνα γκολκίπερ και σκόραρε. Στο 0-1 όμως κατά 60% είναι υπεύθυνος ο Φρέιρε που επιχείρησε χαλαρά να γυρίσει την μπάλα στον Πασχαλάκη.

Με επιπολαιότητα πήγε και ο Ρέτσος στη φάση του πέναλτι που έφερε το δεύτερο γκολ της Φράιμπουργκ, ενώ το τρίτο τέρμα προήλθε από στατική φάση. Οι Γερμανοί φημίζονται για τα καλά «στημένα» τους, στον Ολυμπιακό το γνώριζαν, όμως δεν είχαν «απάντηση».

Την ίδια στιγμή ο Ελ Κααμπί έβαζε, αλλά δεν έβαζαν οι υπόλοιποι συμπαίκτες του. Έχασε κι εκείνος βέβαια ένα φαινομενικά εύκολο τέρμα στο 6’, αλλά πήρε δις το αίμα του πίσω στο 1-1 και στο 2-2. Μόνο που σε αποτελεσματικότητα δεν τον ακολούθησαν οι συμπαίκτες του. Δεν υπήρχε ακρίβεια στις πάσες, υπήρξαν κακές επιλογές στην τελική προσπάθεια και στο τέλος η Φράιμπουργκ έφυγε με μία ανέλπιστη -για την ίδια- νίκη δίχως να παρουσιάσει στο χορτάρι έστω τα μισά από αυτά που έκανε στο περσινό 3-0 του Φαλήρου!

Ο τραυματισμός του Έσε έπαιξε σίγουρα ρόλο, γιατί είναι ένας κομβικός ποδοσφαιριστής στο πλάνο του Μαρτίνεθ. Από την άλλη όμως, εκείνο που προκαλεί εντύπωση είναι ότι ενώ ο Ολυμπιακός είχε το μομέντουμ για την ανατροπή, στο τέλος από δικές του αβελτηρίες δεν πήρε τίποτα κόντρα στη συνολική εικόνα του αγώνα.

Πλέον, ο Ολυμπιακός καλείται να πάει στη Σερβία κόντρα στην Μπάτσκα Τόπολα και να πάρει αποτέλεσμα. Μια Μπάτσκα Τόπολα που ήταν μπροστά στο σκορ με 1-0 επί της Γουέστ Χαμ στο Λονδίνο έως το 66’. Αυτό δείχνει ότι η συγκεκριμένη ομάδα δεν έχει καμία σχέση με την Τσουκαρίτσκι, κάτι που αποτυπώνεται και στο πρωτάθλημα, καθώς βρίσκεται στην κορυφή με 3 βαθμούς πάνω από την Παρτιζάν και 4 από τον Ερυθρό Αστέρα!

Ο Ολυμπιακός είναι βελτιωμένος και έχει έναν αγωνιστικό προσανατολισμό, έως και πριν από την Φράιμπουργκ παρουσίαζε ένα πολύ καλό πρόσωπο στην ανασταλτική λειτουργία, αλλά οι Γερμανοί ήρθαν να υπενθυμίσουν σε όλους ότι και η ερυθρόλευκη άμυνα χρήζει βελτίωσης. Ήπιε το πικρό ποτήρι το βράδυ της Πέμπτης (21/9), όμως, αν διαβαστεί σωστά το ματς και οι παίκτες καταλάβουν ότι η επιπολαιότητα σε αυτό το επίπεδο προκαλεί ζημιές, τότε θα προχωρήσει. Αν δεν το καταλάβουν, τότε θα τους περιμένει ένα δύσκολο βράδυ στη Σερβία.