Ολυμπιακός - Φράιμπουργκ 2-3: Σκληρή ήττα με ερυθρόλευκα «δώρα»! (highlights)

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με το… αριστερό στη φάση των ομίλων του Europa League, χάνοντας από τη Φράιμπουργκ με 2-3 στο Καραϊσκάκη από δικά του λάθη. Αντιθέτως, οι Πειραιώτες δεν εκμεταλλεύτηκαν τα σοβαρά λάθη που έκαναν οι Γερμανοί. 

Ολυμπιακός - Φράιμπουργκ 2-3: Σκληρή ήττα με ερυθρόλευκα «δώρα»! (highlights)

Ο Ολυμπιακός δεν άξιζε να χάσει! Είχε μία «γεμάτη» εμφάνιση, έχασε ευκαιρίες, γύρισε από την… κόλαση, κόντεψε να φέρει τούμπα το ματς με τη Φράιμπουργκ, αλλά προδόθηκε από τα παιδιάστικα λάθη του. Στο τέλος οι Γερμανοί ήταν εκείνοι που εκμεταλλεύτηκαν τα... δωράκια των Πειραιωτών και πέρασαν νικηφόρα από το Καραϊσκάκη με 3-2. Παρότι η Φράιμπουργκ δεν θύμιζε σε τίποτα την περσινή Φράιμπουργκ έχοντας σοβαρά αμυντικά προβλήματα, έφυγε νικήτρια από το Φάληρο σε μία βραδιά που σίγουρα δεν ήταν καλύτερη από τους Πειραιώτες. Πάντως, ο Ολλανδός διαιτητής δεν πήρε χαμπάρι την αγκωνιά στον Έσε που είχε ως αποτέλεσμα να αποχωρήσει ζαλισμένος από το γήπεδο, ενώ ελέγχεται και για αντικανονική προβολή πάνω στον Ποντένσε πριν η μπάλα καταλήξει σε κόρνερ, από το οποίο προήλθε το 2-3 των Γερμανών.

ΜΕ ΟΡΤΕΓΚΑ ΚΑΙ ΜΠΙΕΛ

Ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ προχώρησε τελικά σε δύο αλλαγές στην ενδεκάδα σε σχέση με την ενδεκάδα της Ν. Φιλαδέλφειας. Ξεκίνησε με τους Ορτέγκα και Μπιέλα αντί των Κίνι και Ποντένσε αντίστοιχα. Συγκεκριμένα παρέταξε τον Ολυμπιακό με 4-4-2, με τον Πασχαλάκη στα δοκάρια, τους Ροντινέι, Ρέτσο, Φρέιρε και Ορτέγκα στην άμυνα, τους Έσε και Καμαρά στα χαφ, τους Μπιέλ και Φορτούνη στα άκρα και τον Μασούρα κοντά στον Ελ Κααμπί.

ΕΚΑΝΕ ΔΩΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΛΗΡΩΣΕ!

Ο Ολυμπιακός έκανε απίστευτα δώρα στη Φράιμπουργκ. Δώρα έκαναν και οι Γερμανοί, αλλά οι Πειραιώτες δεν τα εκμεταλλεύτηκαν, με αποτέλεσμα η Φράιμπουργκ να πάει προηγούμενη στα αποδυτήρια με 2-1 από το πουθενά! Ενώ οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά και θα μπορούσαν να ανοίξουν το σκορ με τον Ελ Κααμπί στο 6’ έπειτα από πάσα του Φορτούνη, η Φράιμπουργκ άνοιξε το σκορ τρία λεπτά αργότερα εξαιτίας ενός κακού γυρίσματος του Φρέιρε και της διστακτικότητας του Πασχαλάκη να βγει για να απομακρύνει την μπάλα. Ο Σάλαϊ μπήκε ανάμεσά τους και πλάσαρε για το 0-1 στο 9’. Ο Ολυμπιακός δεν πτοήθηκε. Δεν τον πήρε από κάτω και με μπροστάρη τον Φορτούνη προσπάθησε να φέρει το ματς στα ίσα. Στο 18’ σημειώθηκε μία φάση που προκάλεσε τα δικαιολογημένα παράπονα των «ερυθρόλευκων», καθώς ο Σάλαϊ χτύπησε άθελά του τον Έσε στη μύτη με τον αγκώνα του στο ημικύκλιο της περιοχής, ο Ολλανδός δεν είδε τίποτα και εν τέλει ο Αργεντινός αποχώρησε ζαλισμένος από το γήπεδο στο 24’ παραχωρώντας τη θέση του στον Ιμπόρα. Τελικά, εκείνος που κιτρινίστηκε ήταν ο Μαρτίνεθ, επειδή ζήτησε να πάει ο Ολλανδός διαιτητής στο VAR για να δει τη φάση και μήπως υπήρχε πιθανότητα αποβολής του Ούγγρου άσου της Φράιμπουργκ. Οι Πειραιώτες συνέχισαν να πιέζουν. Είχαν δοκάρι με απευθείας κόρνερ του Φορτούνη στο 26' και τελικά κατάφερε να ισοφαρίσει στο 40’ με τον Ελ Κααμπί έπειτα από σέντρα του Ροντινέι. Κι εκεί που όλα έδειχναν ότι ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να φέρει τούμπα το ματς από το ημίχρονο, έχοντας ως τεράστια χαμένη ευκαιρία το τετ α τετ του Μασούρα έπειτα από κακό γύρισμα του Σμιντ στο 45+3’, ήρθε μία κακή εκτίμηση του Ρέτσου σε διεκδίκηση της μπάλας με τον Ντόαν, ο Έλληνας στόπερ πάτησε τον Ιάπωνα και ο διαιτητής έδειξε σωστά την άσπρη βούλα. Στο πέναλτι ευστόχησε ο Γκρίφο στο 45+7’ και κάπως έτσι η Φράιμπουργκ κόντρα στη ροή του αγώνα πήγε με το υπέρ της 2-1 στην ανάπαυλα.

ΙΣΟΦΑΡΙΣΕ, ΕΓΙΝΕ «ΡΟΝΤΕΟ» ΤΟ ΜΑΤΣ ΚΑΙ ΕΧΑΣΕ!

Η μπάλα δεν ήθελε τον Ολυμπιακό! Ίσως έπαιξαν και οι «ερυθρόλευκοι» με την τύχη τους, καθώς σε ορισμένες περιπτώσεις που έπρεπε να αξιοποιήσουν τις ευκαιρίες που τους παρουσιάστηκαν, δεν είχαν την απαιτούμενη ακρίβεια στις πάσες τους και στις τελικές προσπάθειες. Ο Ποντένσε μπήκε αντί του Μπιέλ για να δώσει άλλον αέρα επιθετικά, οι Πειραιώτες έφτασαν κοντά στο 2-2 με τον Ιμπόρα στο 48', αλλά στη συνέχεια κυριεύτηκαν από νευρικότητα μολονότι η Φράιμπουργκ δεν έδειχνε κάτι το ιδιαίτερο. Ο Ολυμπιακός πίεζε, έφερνε συνεχώς την μπάλα στη γερμανική περιοχή, αλλά κάτι του έλειπε στην τελική προσπάθεια. Τελικά, κατάφερε από μία πανέξυπνη μπαλιά του Φορτούνη και την προβολή του Ελ Κααμπί στο 75' να φέρει το ματς στα ίσα και να αποκτήσει ξανά ψυχολογία. Στη συνέχεια, ο Μαρτίνεθ έβαλε φρέσκα πόδια για να επιτεθεί ακόμα περισσότερο. Πέρασε τον Σολμπάκεν αντί του καταπονημένου Φορτούνη, αλλά ο Νορβηγός αποδείχθηκε ότι ήταν «έξω από τα νερά του». Ο Ολυμπιακός είχε μία φλύαρη υπεροχή και στο τέλος έχασε από μία στατική φάση! Κόρνερ του Ντόαν, η μπάλα πέρασε απ' όλους, έφτασε στον Φίλιπ που έκανε ντρίμπλα στον Γιόβετιτς και... 2-3 στο 86'. Πριν η μπάλα καταλήξει κόρνερ, ελέγχεται σοβαρά μία φάση που έχει γίνει με ένα μαρκάρισμα στον Ποντένσε, όπου ο Πορτογάλος διαμαρτύρεται για αντικανονική προβολή του αντιπάλου του, που από το ριπλέι φαίνεται ότι έχει δίκιο ο άσος των Πειραιωτών. Κι όμως, ο Ολυμπιακός δεν έλεγε να τα παρατήσει με τίποτα και στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Γιόβετιτς έφτασε κοντά στο 3-3, αλλά το σουτ του πέρασε ξυστά από το αριστερό δοκάρι. Οι Γερμανοί με αυτόν τον τρόπο έφυγαν με ένα τρίποντο που βάσει της συνολικής εικόνας δεν το άξιζαν, αλλά θα πρέπει και ο Ολυμπιακός να προβληματιστεί για το γεγονός ότι έκανε δώρα που σε τέτοιο επίπεδο δεν συγχωρούνται.

ΜΙΚΡΟΓΡΑΦΙΑ

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΦΡΑΪΜΠΟΥΡΓΚ 2-3

Γήπεδο: «Γ. Καραϊσκάκης»

Διαιτητής: Λιντχάουτ (Ολλανδία)

Σκόρερ: 40’, 75’ Ελ Κααμπί - 9’ Σάλαϊ, 45+7’ πέν. Γκρίφο, 86’ Φίλιπ

Κίτρινες: 35’ Ελ Κααμπί, 86' Ποντένσε – 25’ Χέλερ, 52’ Σμιντ, 68’ Σάλαϊ

Συνθέσεις:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (4-4-2): Πασχαλάκης – Ροντινέι, Ρέτσος, Φρέιρε, Ορτέγκα (78’ Κίνι) – Έσε (24’ λ.τρ. Ιμπόρα), Καμαρά, Φορτούνης (78’ Σολμπάκεν), Μπιέλ (46’ Ποντένσε) – Μασούρας (61’ Γιόβετιτς), Ελ Κααμπί.

ΦΡΑΪΜΠΟΥΡΓΚ (4-2-3-1): Ατουμπόλου – Κιούμπλερ, Λίνχαρντ, Γκίντερ, Σμιντ (54’ Σιλντιγιά) – Χέφλερ, Εγκεστάιν – Ντόαν (90+2’ Κέιτελ), Γκρίφο, Σάλαϊ (76’ Φίλιπ) – Χέλερ (90+2’ Αντάμου).