Ιμπόρα: «Να βοηθήσω να γίνει ξανά πρωταθλητής ο Ολυμπιακός»

Ο Βιθέντε Ιμπόρα μίλησε για τη μεταγραφή του στον Ολυμπιακό και την επιστροφή του στο Europa League.

Ιμπόρα: «Να βοηθήσω να γίνει ξανά πρωταθλητής ο Ολυμπιακός»

Συνέντευξη του Βιθέντε Ιμπόρα φιλοξενεί το Match Programme του αγώνα του Ολυμπιακού με τη Φράιμπουργκ. Ο Ισπανός χαφ μίλησε για την επιστροφή του στο Europa League και για το πώς πήρε την απόφαση να πει το «ναι» στην πρόταση της ομάδας του Πειραιά.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Βιθέντε Ιμπόρα:

Ποια είναι τα συναισθήματά σου που επιστρέφεις σε αγώνες ομίλων Europa League, μια διοργάνωση την οποία έχεις κατακτήσει τέσσερις φορές;

Νιώθω πολύ ενθουσιασμένος. Είναι μία πολύ ιδιαίτερη διοργάνωση για εμένα, στην οποία έχω ζήσει πολύ όμορφες στιγμές και θέλω να τις επαναλάβω ξανά με τον Ολυμπιακό. Είμαι φιλόδοξος και πρόθυμος να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό για να βοηθήσω την ομάδα και να κάνω καλή δουλειά σε αυτήν τη διοργάνωση.

Ποια κατάκτηση του Europa League πανηγύρισες περισσότερο και γιατί;

Η πρώτη φορά ήταν πολύ ιδιαίτερη γιατί ήταν η πρώτη για εμένα και ένιωσα συναισθήματα μοναδικά μέχρι εκείνη τη στιγμή. Και το τελευταίο με τη Βιγιαρεάλ ήταν πολύ ωραίο, γιατί ήταν με μια ομάδα του τόπου μου, ήταν η πρώτη φορά στην ιστορία του συλλόγου όπου κατακτήθηκε ένας τίτλος. Όλα ήταν πολύ ξεχωριστά, ειδικά επειδή είδα τόσους πολλούς χαρούμενους ανθρώπους και για εμένα αυτή είναι η μεγαλύτερη ανταμοιβή: Να απολαμβάνουμε όλοι μαζί για μια κοινή επιτυχία.

Έχοντας διαγράψει σπουδαία καριέρα, πώς βιώνεις την παρουσία σου στον Ολυμπιακό;

Στόχος μου στον Ολυμπιακό σε ατομικό επίπεδο είναι να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό για τον σύλλογο. Ανεξάρτητα από την ηλικία μου, που καταλαβαίνω ότι μπορεί να είναι μειονέκτημα για μερικούς ανθρώπους, το πιο σημαντικό είναι τα συναισθήματά μου και νιώθω πολύ καλά σε σωματικό και πνευματικό επίπεδο.

Θέλω να μάθω και να γνωρίσω την ιστορία του συλλόγου, να βοηθήσω να γίνει ακόμα μεγαλύτερη. Μου αρέσει να αναγνωρίζομαι, να δεσμεύομαι και να υπερασπίζομαι τον σύλλογο στον οποίο βρίσκομαι όσο το δυνατόν περισσότερο. Θα ήθελα τη μέρα που θα σταματήσω να παίζω για τον Ολυμπιακό, ο καθένας από αυτούς που απαρτίζουν αυτή την οικογένεια να νιώθει χαρούμενος με τη δουλειά και τη δέσμευσή μου.

Έχεις αγωνιστεί σε σπουδαία γήπεδα σε όλη την Ευρώπη. Ποια είναι η άποψή σου για το «Γ. Καραϊσκάκης»;

Είναι ένα γήπεδο με ιδιαίτερη ατμόσφαιρα και με σπουδαίους φιλάθλους. Ακόμα πιστεύω ότι μου μένουν πολλά παιχνίδια, ντέρμπι και σημαντικές στιγμές να ζήσω, αλλά είναι τιμή και νιώθω προνομιούχος που μπορώ να παίξω και να απολαύσω το πώς είναι κάθε παιχνίδι στο Καραϊσκάκης.

Ποια είναι η θέση στην οποία σου αρέσει να αγωνίζεσαι και στην οποία θεωρείς ότι αποδίδεις καλύτερα;

Δεν με νοιάζει σε ποια θέση θα παίξω. Αυτό που θέλω είναι να παίζω και να βοηθάω όπου κι αν είναι. Προσπαθώ να προσαρμοστώ στη θέση που χρειάζεται ο προπονητής και όπου μπορώ να βοηθήσω πολύ την ομάδα. Πάντα μου άρεσε να μαθαίνω τι πρέπει να κάνω αν πρέπει να παίξω σε μια ή άλλη θέση και να είμαι προετοιμασμένος γι' αυτό. Γι' αυτό νομίζω ότι μπορώ να προσαρμοστώ στο να παίζω σε διάφορες θέσεις.

Ποια είναι η καλύτερη και ποια η χειρότερη στιγμή στην καριέρα σου;

Είχα την τύχη να ζήσω μεγάλες στιγμές. Το ντεμπούτο μου στην Primera División, τα παιχνίδια στην Ευρώπη, η κατάκτηση τίτλων, τα παιχνίδια σε μεγάλα πρωταθλήματα ή γήπεδα. Πάνω από όλα το να γνωρίσω και να νιώθω την αγάπη των συλλόγων όπου έχω παίξει. Η χειρότερη στιγμή ήταν η αποτυχία ανόδου με τη Levante την περασμένη σεζόν. Θα σήμαινε πολλά για τον σύλλογο και τους οπαδούς. Χάσαμε την άνοδο στο τελευταίο δευτερόλεπτο και από πέναλτι.

Τι σκέφτηκες όταν σου έγινε η πρόταση από τον Ολυμπιακό; Μίλησες με κάποιον προτού πάρεις την τελική σου απόφαση;

Ένιωσα ότι ήταν μια μεγάλη πρόκληση στην καριέρα μου. Μίλησα με ορισμένους ανθρώπους, όπως με τον κ. Αντόνιο Κορδόν και με τον Ντιέγκο Μαρτίνεθ. Δεν χρειαζόταν να έχω περισσότερες αναφορές από κανέναν άλλον. Μόνο με το θάρρος και την αυτοπεποίθηση που μου έδωσαν, ένιωσα ότι έπρεπε να τους ανταμείψω ερχόμενος και να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό για αυτόν τον σύλλογο και γι' αυτούς. Σκεφτόμουν μόνο να βοηθήσω για να ξαναγίνει πρωταθλητής ο Ολυμπιακός, αυτός είναι ο στόχος μου.

Ποια είναι η άποψή σου για το εφετινό σύνολο του Ολυμπιακού και τι θεωρείς ότι μπορεί να πετύχει η ομάδα;

Νιώθω πολύ ενθουσιασμένος με πολλά πράγματα που βλέπω καθημερινά. Είμαστε νέα ομάδα και κατά τη δική μου άποψη έχουμε πολλά περιθώρια βελτίωσης. Nομίζω ότι η ομάδα έχει περιθώριο για να παίξει με διαφορετικούς τρόπους, να προσαρμοστεί σε όλα τα είδη των αγώνων, να παίξει καλά με ή χωρίς τη μπάλα. Έχουμε ποιοτικούς παίκτες, νέους και έμπειρους, αλλά πάνω από όλα έχουμε πολλές φιλοδοξίες να συνεργαζόμαστε κάθε μέρα και να γινόμαστε καλύτεροι όσο περνάει ο καιρός. Αλλά χωρίς αμφιβολία, για εμένα το καλύτερο είναι η μεγάλη ανθρώπινη ομάδα που έχουμε σχηματίσει.

Είμαι σίγουρος ότι έτσι θα ξεπεράσουμε μεγάλα εμπόδια και θα απολαύσουμε μαζί τις καλές στιγμές. Θα ήθελα η ομάδα και οι οπαδοί να είναι ένα. Ξέρουμε ότι έχουμε τους οπαδούς μας πάντα πιστούς μαζί μας και θέλουμε να τους δώσουμε λόγους να νιώθουν περήφανοι για τους παίκτες τους. Για εμάς είναι ένας άλλος παίκτης και η βοήθειά τους είναι απαραίτητη. Πρέπει να είμαστε πάντοτε ενωμένοι, να έχουμε μεγάλο πνεύμα για να πετύχουμε μεγάλους στόχους. Μπορούμε να τα καταφέρουμε. Να ονειρευόμαστε και να πιστεύουμε ότι είμαστε ικανοί.