Παναθηναϊκός: Τα εμπόδια με Βιγιαρεάλ και οι ευκαιρίες των Κώτσιρα και Μλαντένοβιτς

Οι έμπειροι Γιάννης Κώτσιρας και Φίλιπ Μλαντένοβιτς καλούνται να αναχαιτίσουν τις… τορπίλες από το «κίτρινο υποβρύχιο» της Βιγιαρεάλ.

Παναθηναϊκός: Τα εμπόδια με Βιγιαρεάλ και οι ευκαιρίες των Κώτσιρα και Μλαντένοβιτς

Κάθε εμπόδιο για καλό θα πρέπει να σκέφτονται στον Παναθηναϊκό που υποχρεούνται να δώσουν σήμερα (19:45) το πρώτο ματς στα πλαίσια των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ κόντρα στη Βιγιαρεάλ, δίχως τους εν δυνάμει βασικούς πλάγιους μπακ. Τον Χουάνκαρ στα αριστερά, ο οποίος εκτίει ποινή και τον Γιώργο Βαγιαννίδη στα δεξιά, καθώς προέρχεται από τραυματισμό. Δύσκολη συνθήκη, αλλά παράλληλα ευκαιρία για τους αντικαταστάτες τους να κάνουν αυτοί αισθητή την παρουσία τους και να δείξουν στον Ιβάν Γιοβάνοβιτς πως δεν είναι λύσεις ανάγκης, αλλά και αυτοί μπορούν να κινηθούν εξίσου ποιοτικά στις πτέρυγες.

Από εμπειρία, άλλωστε, άλλο τίποτα, τόσο ο 32χρονος Φίλιπ Μλαντένοβιτς στα αριστερά όσο και ο 30χρονος Γιάννης Κώτσιρας στα δεξιά. Το θέμα είναι κατά πόσο αμφότεροι θα καταφέρουν να προσφέρουν και στο δημιουργικό κομμάτι στην πλευρά που αγωνίζονται, από τη στιγμή που και οι δύο τους διακρίνονται για τη σταθερότητα στο ανασταλτικό κομμάτι του παιχνιδιού. Σημαντικό στοιχείο απέναντι σε μια ποιοτική ισπανική ομάδα που χρησιμοποιεί τα άκρα στη δημιουργία, τόσο σε κοντρόλ παιχνίδι όσοι και στις αντεπιθέσεις, όμως από την πλευρά τους και οι «πράσινοι» οφείλουν να κινούνται δημιουργικά στις πτέρυγες και να μην είναι μονοδιάστατοι στην ανάπτυξη.

Από εκεί και πέρα, ο Σέρβος κόουτς δεν προτίθεται να «πειράξει» την ενδεκάδα, που βρίσκει καλό ρυθμό εσχάτως, αν και υπάρχουν παίκτες που διεκδικούν θέση στο βασικό σχήμα. Κάτω από τα δοκάρια θα καθίσει ο Μπρινιόλι. Δεξιά ο Κώτσιρας και αριστερά ο Μλαντένοβιτς. Στο κέντρο της άμυνας οι Σενκεφελντ και Μάγκνουσον. Κεντρικοί μέσοι οι Πέρεθ και Βιλένα. Μεσοεπιθετική τριάδα οι Τζούρισιτς, Μπερνάρ, Αϊτόρ και «φουνταριστός» ο Σπόραρ. Τη θέση το τελευταίου διεκδικεί ο Ιωαννίδης, με τον Γιοβάνοβιτς να αφήνει πάντα την επιλογή του σέντερ φορ για την τελευταία στιγμή. Ετοιμοπόλεμοι φυσικά και οι Παλάσιος, Μαντσίνι για τη μεσοεπιθετική τριάδα, δεν θα αποτελέσει έκπληξη αν ξεκινήσει κάποιος ή και οι δύο σε θέσεις όπου παρατηρείται «συνωστισμός» ποιοτικών και φορμαρισμένων παικτών.