ΑΕΚ: Με πειραματική άμυνα στο Μπράιτον

Mε κατά συνθήκη στόπερ έναν εκ των Σιμάνσκι, Χατζισαφί, Moxαμάντι ή Σιντιμπέ δίπλα στον Mήτογλου θα παραταχθεί απόψε η ΑΕΚ κόντρα στην Μπράιτον.

ΑΕΚ: Με πειραματική άμυνα στο Μπράιτον

Νωρίτερα του αναμενομένου αποδείχθηκε η λειψανδρία της ΑΕΚ στις θέσεις των στόπερ. Oι πληροφορίες για πέντε στην αρχή του καλοκαιριού και η απόκτηση τουλάχιστον ενός κλάσης ενόψει Ευρώπης (και αποχώρησης Τζαβέλλα) τελικά μετατράπηκαν σε άφιξη κατόπιν… εορτής (αφού είχε κλείσει η ευρωπαϊκή λίστα ως τον Δεκέμβρη) του Κάλενς.

Έτσι με τον Βίντα τραυματία από την περασμένη Kυριακή, στο ματς με τον Ολυμπιακό και τον Μoυκουντί κλινήρη (σήμερα αναμένεται να πάρει εξιτήριο, μετά τις εξετάσεις για την πνευμονική λοίμωξη, που υπέστη, υπαιτιότητα τροφής που κατανάλωσε όσο ήταν με την Εθνική του) ο μόνος καθαρόαιμος, διαθέσιμος, στόπερ είναι ο Σίμος Μήτογλου. Επαγωγικά, σήμερα (22:00), στην πρεμιέρα της ΑΕΚ στο Μπράιτον -κόντρα στους φορμαρισμένους (όπως απέδειξαν και στο θριαμβευτικό 3-1 επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, το περασμένο Σάββατο στο Ολντ Τράφορντ) τον 24χρονο Έλληνα στο κέντρο της οπισθοφυλακής θα πλαισιώσει ένας κατά συνθήκη σέντερ μπακ.

Αυτός θα είναι είτε ο κεντρικός χαφ Σιμάνσκι (λόγω ύψους και δύναμης, αλλά και γιατί το έχει κάνει στην προετοιμασία), είτε κάποιο από τα δύο αριστερά μπακ (Χατζισαφί - Μοχαμάντι) ως αριστερό στόπερ, ή ο Σιντιμπέ (λόγω «παραστάσεων», αλλά και γιατί έχει ξαναπαίξει στην, προ ΑΕΚ, καριέρα του). Όπως και να ‘χει θα πρόκειται για πειραματική άμυνα που δεν θα έχει προηγούμενο σε επίσημο αγώνα των «κιτρινόμαυρων».

Η επιλογή του Αλμέιδα θα εξαρτηθεί κι από το ντόμινο που θα προκαλέσει στην υπόλοιπη 11αδα. Κι ένας από τους λόγους που συνηγορούν για την επιλογή Σιμάνσκι είναι η πλειάδα παικτών στο χώρο κέντρου (Γαλανόπουλος, Mάνταλος, Πινέδα) για αναπλήρωση του Πολωνού. Από κει και πέρα ερωτηματικό είναι πως θα χρησιμοποιηθούν οι Λιβάι Γκαρσία και Γκατσίνοβιτς κυρίως (και λιγότερο ο επανακάμψας, επίσης, Πισάρο) με δύο και τρεις προπονήσεις στα πόδια τους και απουσία από τις 22 και 30/08 αντίστοιχα.

Το πιθανότερο είναι ότι δεν θα ξεκινήσουν κι ότι ο Αργεντινός τους πήρε για να τους βάλει στην ομάδα, σταδιακά, ενόψει Δευτέρας και του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Μετά τα προαναφερθέντα η πιθανότερη ενδεκάδα (σπαζοκεφαλιά…) είναι: Στάνκοβιτς, Ρότα, Μήτογλου, Σιμάνσκι, Χατζισαφί, Γιόνσον, Γαλανόπουλος, Πινέδα, Άμραμπατ, Τσούμπερ, Αραούχο.