Ολυμπιακός: Το προφίλ των Γουέστ Χαμ, Φράιμπουργκ και Μπάτσκα Τόπολα

Δύο ομάδες επιπέδου Champions League και ένα ταξίδι στο άγνωστο είναι οι αντίπαλοι του Ολυμπιακού στους ομίλους του Europa League.

Ολυμπιακός: Το προφίλ των Γουέστ Χαμ, Φράιμπουργκ και Μπάτσκα Τόπολα

ΓΟΥΕΣΤ ΧΑΜ

Δεν μπορούμε να πούμε ότι χαμογέλασε η τύχη στον Ολυμπιακό που τράβηξε τη Γουέστ Χαμ από το πρώτο γκρουπ δυναμικότητας. Πρόκειται για μία ομάδα που βρίσκεται σε ανοδική πορεία τα τελευταία χρόνια και πέρσι κατέκτησε το Conference League απέναντι στη Φιορεντίνα με 2-1. Επρόκειτο για τον δεύτερο ευρωπαϊκό της τίτλο μετά το Κυπελλούχων το 1965. Ναι μεν στο πρωτάθλημα της περασμένης σεζόν να τερμάτισε 14η, αλλά τα «σφυριά» είναι μία σκληρή ομάδα που βγάζει τρομερό ρυθμό στα παιχνίδια της.

Ο Ολυμπιακός θα βρει απέναντί του τον Ντίνο Μαυροπάνο που πήρε μεταγραφή από τη Στουτγκάρδη και θα ενισχύσει τα μετόπισθεν των Λονδρέζων. Το μεγάλο τους αστέρι φυσικά δεν είναι άλλο από τον Λούκας Πακετά που έφτασε μία ανάσα από το να μετακομίσει στη Μάντσεστερ Σίτι του Πεπ Γκουαρδιόλα.

ΦΡΑΪΜΠΟΥΡΓΚ

Να λοιπόν που οι Γερμανοί ξαναβρίσκονται στο δρόμο του Ολυμπιακού. Όπως πέρσι, έτσι και φέτος, οι δύο ομάδες θα ανταμώσουν στους ομίλους. Πέρσι στο Καραϊσκάκη έκαναν πάρτι οι ποδοσφαιριστές της Φράιμπουργκ, επικρατώντας με 3-0. Στην Γερμανία όμως ο Ολυμπιακός άγγιξε το τρίποντο, καθώς κρατούσε το υπέρ του 1-0 έως τις καθυστερήσεις με πρωταγωνιστή τον Αλέξανδρο Πασχαλάκη, αλλά δέχτηκε γκολ στις καθυστερήσεις από ένα κόρνερ.

Πρόκειται για μία από τις ανερχόμενες δυνάμεις του γερμανικού ποδοσφαίρυ και την περασμένη σεζόν έφτασε μία ανάσα από την πρόκρισή της στους ομίλους του Champions League. Τελικά, τερμάτισε 5η στη Bundesliga.

Η Φράιμπουργκ είναι μία ομάδα που έχει τρομερή ταχύτητα στο παιχνίδι της, προσπαθεί να επιβάλει σε κάθε γήπεδο τον δικό της ρυθμό και ο Ολυμπιακός θα ξαναβρεί απέναντί του τον Αυστριακό επιθετικό Μίκαελ Γκρέγκοριτς που πέρσι του είχε κάνει μεγάλη ζημιά, ειδικά στο Καραϊσκάκη.

ΜΠΑΤΣΚΑ ΤΟΠΟΛΑ

Οι Σέρβοι λένε ότι είναι υψηλότερης δυναμικότητας από την Τσουκαρίτσκι. Τερμάτισε πέρσι στη δεύτερη θέση του σερβικού πρωταθλήματος πίσω από τον Ερυθρό Αστέρα και στα προκριματικά του Champions League αποκλείστηκε με δύο ήττες από την Μπράγκα (0-3 εκτός, 1-4 εντός).

Δεν είναι φυσικά υψηλό εμπόδιο και ο Ολυμπιακός αν είναι σοβαρός, τότε είναι ικανός να αποσπάσει έξι βαθμούς από τις διπλές αναμετρήσεις με την Μπάτσκα Τόπολα. Κατά τ’ άλλα, δεν έχει κάποιο μεγάλο όνομα στο ρόστερ της.