Γκενκ – Ολυμπιακός: Γιατί δείχνει πρόκριση το παρελθόν ομάδας και Μαρτίνεθ

Ο Ολυμπιακός και ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ έχοουν εξαιρετικά αποτελέσματα εκτός έδρας στην Ευρώπη και θα επιδιώξουν να το συνεχίσουν με την Γκενκ

Γκενκ – Ολυμπιακός: Γιατί δείχνει πρόκριση το παρελθόν ομάδας και Μαρτίνεθ

Πολύ κρίσιμο ματς δίνει απόψε (21.00) ο Ολυμπιακός στο Βέλγιο με την Γκένκ για να υπερασπιστεί το 1-0 του πρώτου αγώνα και να περάσει στα play offs του Europa League.

Το καλό για την ελληνική ομάδα είναι ότι στην περσινή κακή σεζόν της είχε εκτός έδρας εξαιρετικά αποτελέσματα. Θυμίζουμε ότι στα προκριματικά έφερε 1-1 στο Ισραήλ με την Μακάμπι δεχόμενος το γκολ της ισοφάρισης στις καθυστερήσεις. Στην Μπρατισλάβα ισοπαλία και πρόκριση στα πέναλτι. Στην Κύπρο με τον Απόλλωνα πάλι ισοπαλία, 1-1.

Στον όμιλο έχασε από τη Ναντ 2-1 με γκολ πάλι στις καθυστερήσεις, όπως και στην Γερμανία, στο 1-1 με την Φράιμπουργκ. Ενώ στο Αζερμπαϊτζάν είχε το 0-0 με την Καραμπάγκ. Ενώ πρόπερσι μην ξεχνάμε πόσο δύσκολα είχε χάσει στην Ιταλία από την Αταλάντα και το θριαμβευτικό 3-0 στην Τουρκία με την Φενέρ. Εντελώς αντίθετη συμπεριφορά, δηλαδή, από εκείνη στο Φάληρο.

Καλή παράδοση, όμως, στην Ευρώπη στα εκτός έδρας παιχνίδια έχει και ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ ως προπονητής της Γρανάδα. Την περίοδο 2020-21 είχε νίκες με την ισπανική ομάδα στα προκριματικά του Europa League έπί της Τέουτα με 4-0 και της Μάλμε με 3-1. Και στον όμιλο είχε νικήσει 3-1 στην έδρα της Αϊντχόφεν, 2-0 στην Κύπρο την Ομόνοια και είχε φέρει 0-0 στην Τούμπα με τον ΠΑΟΚ. Στα νοκ άουτ είχε ήττα, αλλά με πρόκριση, 2-1 στην Ιταλία από τη Νάπολι, στους «16» ήττα αλλά με πρόκριση 2-1 από την Μόλντε και στα προημιτελικά ήττα-αποκλεισμό 2-0 από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Είχε δείξει ο Ισπανός ότι οδηγούσε καλά την ομάδα του και μακριά από την έδρα της.

Όλα αυτά μπορεί να παίξουν ρόλο στο στόχο της αποψινής αναμέτρησης για τον Ολυμπιακό, αν και κάθε ματς είναι ξεχωριστό.