Ολυμπιακός: H πιο καλοδουλεμένη ομάδα και το υψηλό εμπόδιο

Ο Ολυμπιακός πήρε το προβάδισμα πρόκρισης απέναντι στη Γκενκ και πάει στο Βέλγιο για να κάνει το καθήκον του κόντρα σε μια ομάδα με καλύτερο αγωνιστικό ρυθμό.

Ολυμπιακός: H πιο καλοδουλεμένη ομάδα και το υψηλό εμπόδιο

Η Γκενκ έπαιξε στο Καραϊσκάκη το πέμπτο της επίσημο παιχνίδι. Ο Ολυμπιακός έκανε πρεμιέρα στη σεζόν και λογικό ήταν να του βγει στα τελευταία λεπτά η κόπωση. Οι Πειραιώτες με το γκολ που έβαλαν από τα αποδυτήρια με τον Κώστα Φορτούνη, έδειχναν να ρίχνουν στα... σχοινιά τους Βέλγους από νωρίς, οι οποίοι χρειάστηκαν ένα 25λεπτο για να σταθούν στα πόδια τους και να μπουν στο κλίμα του αγώνα.

Ο Μασούρας έτρεχε σαν σκύλος και πίεζε. Ο Φορτούνης ακολουθούσε. Ο Μαντί Καμαρά επίσης από κοντά όργωνε το γήπεδο. Και για 25 λεπτά ο Ροντινέι ανεβοκατέβαινε την πλευρά βοηθώντας δημιουργικά και ανασταλτικά.

Η αλήθεια είναι ότι στη συνέχεια έπεσε ο ρυθμός, η Γκενκ προσπάθησε να κυκλοφορήσει την μπάλα, αλλά τα μουντζούρωνε στην τελική προσπάθεια. Στο πρώτο 45λεπτο ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα. Αντιθέτως, ο Ολυμπιακός ήταν εκείνος που θα μπορούσε σε δύο περιπτώσεις να διπλασιάσει τα τέρματά του.

Στο δεύτερο μέρος η Γκενκ προσπάθησε στο ξεκίνημα να κάνει ό,τι και ο Ολυμπιακός στο ξεκίνημα του πρώτου 45λέπτου. Δίχως ωστόσο να τα καταφέρει, καθώς οι Βέλγοι κυκλοφορούσαν την μπάλα, αλλά την κυκλοφορούσαν ανούσια. Υπήρχαν και στιγμές που οι φιλοξενούμενοι λειτουργούσαν εγωιστικά. Και πάλι, όμως, ο Ολυμπιακός ήταν εκείνος που με τον Καρβάλιο θα μπορούσε να σημειώσει το 2-0.

Tο ματς έγινε... ροντέο μετά το 75’, οι δύο ομάδες μοιράστηκαν τα δοκάρια, ο Μασούρας έχασε μία ευκαιρία για το 2-0 (σ.σ. νικήθηκε από την κούραση), η Γκενκ που είχε περισσότερες δυνάμεις πίεζε ασφυκτικά, με τον Μαρτίνεθ να ρίχνει στη μάχη και τον Ελ Κααμπί με τον Σωτήρη Αλεξανδρόπουλο.

Σε γενικές γραμμές από τη μία βλέπαμε μία ομάδα που ακολουθούσε πιστά το πλάνο της, έχοντας ως έξτρα αντίπαλο και την κούραση. Και από την άλλη μία Γκενκ με καλύτερο αγωνιστικό ρυθμό, που κυρίως με ατομικές εμπνεύσεις επιχειρούσε να απειλήσει. Από εκεί που έφτασε κοντά στο να χάνει με δύο γκολ διαφορά, κόντεψε να ισοφαρίσει στο τέλος.

Η αλήθεια είναι ότι φάνηκε σε ορισμένες περιπτώσεις οι Βέλγοι να είναι πιο μπροστά σε ταχύτητα, αλλά ως σύνολο ο Ολυμπιακός δείχνει πιο καλοδουλεμένη ομάδα. Ακόμα ωστόσο είναι στο χτίσιμο...

Σίγουρα στο Βέλγιο η Γκενκ θα ανοιχτεί ακόμα περισσότερο, θα επιτεθεί ακόμη περισσότερο και θα επιδιώξει να βάλει φρένο στις κακές βραδιές της και τα σερί αρνητικά της αποτελέσματα. Είναι σημαντικό για την ίδια ότι παίζει στην έδρα της και όπως αναφέρουμε παραπάνω, έχει καλύτερο ρυθμό από τον Ολυμπιακό. Αυτό είναι και το μεγαλύτερο εμπόδιο για την ομάδα του Ντιέγκο Μαρτίνεθ ενόψει της ρεβάνς. Ότι η Γκενκ δεν έβγαλε σημάδια κόπωσης στο Φάληρο, τα σημάδια δηλαδή που έβγαλαν οι Πειραιώτες. Κι αυτό είναι κάτι που πρέπει να αντιμετωπίσει ο Μαρτίνεθ για να μην μπλέξει στο Βέλγιο.

Στην πραγματικότητα, η πρόκριση είναι στο χέρι του Ολυμπιακού και αυτό δεν χωράει καμία αμφιβολία. Δεν πρέπει όμως να παραβλέψουμε το γεγονός ότι η Γκενκ είναι μία γρήγορη ομάδα, μία ικανή ομάδα και για τα δεδομένα της εποχής πιο έτοιμη λόγω των περισσότερων επίσημων αγώνων που έχει στα πόδια της. Σε αυτή τη φάση της σεζόν λοιπόν μετρούν οι προκρίσεις κι όχι οι εμφανίσεις. Ο Ολυμπιακός δεν εντυπωσίασε, αλλά έκανε το πρώτο βήμα.

ΥΓ: Ο Ρέτσος δικαίωσε τον Μαρτίνεθ που τον εμπιστεύτηκε. Το ζητούμενο είναι να έχει την απαιτούμενη διάρκεια για να σταθεροποιηθεί στις πρώτες επιλογές του προπονητή. Χθες (10/8) ήταν εκ των κορυφαίων, αν όχι ο κορυφαίος. Γνωρίζει όμως πολύ καλά ότι για να "επιβιώσει" σε μια τόσο απαιτητική ομάδα, χρειάζεται διάρκεια και συνέπεια.

ΥΓ 2: Θα ήμασταν ψεύτες αν γράφαμε ότι πέσαμε από τα σύννεφα με την επιθυμία του Χουάνγκ να φύγει.