Ντιέγκο Μαρτίνεθ: «Είμαστε έτοιμοι να μπούμε όπως πρέπει»

Αισιόδοξος για τον αγώνα του Ολυμπιακού με την Γκενκ και την ετοιμότητα της ομάδας του εμφανίστηκε ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ. 

Ντιέγκο Μαρτίνεθ: «Είμαστε έτοιμοι να μπούμε όπως πρέπει»

Αισιόδοξος για τον αγώνα του Ολυμπιακού με την Γκενκ και την ετοιμότητα της ομάδας του εμφανίστηκε ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ. Ο προπονητής του Ολυμπιακού ανέλυσε το πλάνο για την επίτευξη του στόχου και μίλησε με ενθουσιασμό για το πρώτο ματς και τη συνάντηση με τον κόσμο της νέας ομάδας του.

Όσα είπε ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ στη συνέντευξη Τύπου

Σε ποιο βαθμό θα είναι έτοιμη η ομάδα και πόσο θα ήθελε να είναι έτοιμη;

«Καλησπέρα (στα ελληνικά…). Θα ήθελα να συλλυπηθώ την οικογένεια του θύματος. Αυτό δεν είναι ποδόσφαιρο, η βία πρέπει να βρίσκεται μακριά από το ποδόσφαιρο. Δεν έχει καμία θέση.

Ανυπομονούμε για το ματς. Είναι το πρώτο μας παιχνίδι, έχουμε μεγάλες φιλοδοξίες. Παγκοσμίως καμία ομάδα δεν είναι πανέτοιμη από το πρώτο ματς αλλά θα κάνουμε το καλύτερο για να πάρουμε ό,τι πιο σημαντικό μπορούμε από αυτό το ματς

Για το ότι η Γκενκ θα έχει ρυθμό και θα θέλει να απαντήσει στον αποκλεισμό της από την Σερβέτ.

Η πρόθεσή μας είναι δείξουμε το καλύτερο πρόσωπο και να κάνουμε εμείς ό,τι καλύτερο μπορούμε. Και ο αντίπαλος έχει τις δικές του συνθήκες, αρνητικές ή θετικές για εμάς. Αλλά πλέον δεν έχει σημασία το παρελθόν. Σημασία έχει τι θα γίνει στο αυριανό παιχνίδι.

Αν έχει κάποιο άγχος λόγω της πρεμιέρας και των απαιτήσεων που υπάρχουν; Έστω κι αν έχει την εμπειρία από τέτοιες συνθήκες.

Είναι κάτι ιδιαίτερο. Είναι το πρώτο επίσημο παιχνίδι μας. Θέλουμε να το μετατρέψουμε σε κάτι θετικό, να πάρουμε την ενέργεια από τον κόσμο μας. Να αξιοποιήσουμε όλες τις συνθήκες. Ο Χόρχε Βαλντάνο έλεγε ότι πάνω απ’ όλα χρειάζεται ταλέντο. Η δική μας ομάδα έχει ταλέντο. Τις τελευταίες εβδομάδες όλοι μου λένε για την ιστορία του γηπέδου. Όλη αυτή η διάθεση θα πρέπει να βρεθεί στον αγωνιστικό χώρο. Θα πρέπει να δώσουμε ψυχή και καρδιά μαζί με το ταλέντο μας».

Ο Ολυμπιακός πέρυσι δεν μπόρεσε να κάνει νίκη στο γήπεδό του. Είναι ένα κίνητρο να σπάσει αυτό το σερί και να αξιοποιηθεί ξανά η δύναμη που δίνει η συγκεκριμένη έδρα και ο κόσμος στην ομάδα;

Η πρόκριση θα παιχτεί σε δύο ματς. Θέλουμε να περάσουμε. Σε όλα τα παιχνίδια θέλουμε να έχουμε πάθος και να είμαστε καλύτεροι. Ο Ολυμπιακός έχει πάντα στόχο τη νίκη. Έχουμε την εξυπνάδα να ξέρουμε ότι θα έχουμε πολύ καλό αντίπαλο,. Σίγουρα να το δούμε ως κίνητρο και να είμαστε πολύ δυνατοί απέναντι σε έναν σπουδαίο αντίπαλο. Έτσι θα πρέπει να είμαστε δυνατοί και αισιόδοξοι, αλλά επαναλαμβάνω ότι κάθε πρόκριση που παίζεται σε δύο παιχνίδια. Ακίμη και ομάδες που έχουν κερδίσει τη διοργάνωση έχουν υποφέρει. Κάθε μάχη και κάθε γύρος είναι μια διαφορετική ιστορία. Την επόμενη εβδομάδα παίζουν εδώ τελικό Σούπερ Καπ δύο ομάδες που πέρασαν πάρα πολλά για να φτάσουν μέχρι εδώ.

Ποια θα είναι τα κλειδιά για την επιτυχία:

Ακόμη δεν έχω αποφασίσει τη δοσολογία της συνταγής. Έχουμε αναλύσει πολύ τον αντίπαλο, ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε για τη νίκη. Σημασία έχει να βγάλουμε προσωπικότητα, να αποδείξουμε στην πράξη ό,τι κάνουμε στην προετοιμασία. Να είμαστε ευέλικτοι και πειθαρχημένοι στις ανάγκες του αγώνα. Η επιτυχία στις δύο περιοχές είναι πάρα πολύ σημαντική.

Έχετε καλύτερη εικόνα από την Γκενκ επειδή την ξέρετε ενώ εκείνοι δεν σας έχουν δει. Είναι αυτό πλεονέκτημα; Ήταν έκπληξη για εσάς ο αποκλεισμός από την Σερβέτ;

Στο ποδόσφαιρο υπάρχουν όλοι εργαλεία για να γνωρίζει ο ένας τον άλλο. Σημασία έχει τη μέρα του αγώνα να υπάρχει επιτυχία στην απόδοση των παικτών. Ο καθένας μπορεί να δει ο καθένας πλεονεκτήματα ή μειονεκτήματα. Ας πούμε η Γκενκ είναι πιο καλά προετοιμασμένη με επίσημα παιχνίδια. Σημασία έχει να είμαστε αποτελεσματικοί στην προετοιμασία μας και σε ό,τι έχουμε δουλέψει την ώρα του αγώνα. Τίποτα δεν είναι έκπληξη στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Θα πρέπει να σκεφτόμαστε ότι η Γκενκ είναι μία ομάδα που διεκδίκησε τον τίτλο ως το τέλος στο Βέλγιο.

Για τον Χουάνγκ

Ο Χουάνγκ είναι διαθέσιμος. Για όλη την ομάδα να πω ότι υπάρχουν ποδοσφαιριστές που δεν είναι ακόμη έτοιμοι να παίξουν σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Δίνουμε μεγάλη σημασία στους βασικούς, αλλά τα παιχνίδια τα κερδίζουν όλοι. Το ξεκαθαρίζω ότι έτσι σκέφτομαι και θα το δείτε σε όλη τη χρονιά ότι δίνουμε σημασία στη διαχείριση. Όλοι είναι σημαντικοί όσο κι αν παίξουν. Λίγο ή περισσότερο, αν έρχονται από τον πάγκο ή είναι βασικοί.

Για το Σούπερ Καπ:

Είναι σημαντικό για την Σεβίλλη που έφτασε εδω και θα παίξει σε αυτό το γήπεδο. Είμαι συνδεδεμένος, ήμουν οκτώ χρόνια εκεί. Όμως έχω το μυαλό μου μόνο στον Ολυμπιακό, δεν θα έχω το μυαλό μου σε αυτό το ματς. Μόλις είδα αυτό το κατακόκκινο στάδιο, σκέφτηκα πολλά και είναι πολύ χαρούμενος και έτοιμος για να προχωρήσουμε σε αυτή τη χρονιά.