Βασιλειάδης: «Ήρθε η ώρα για Final Four στην Ελλάδα» (vid)

Ο υφυπουργός Αθλητισμού προανήγγειλε ότι η Ελλάδα θα φιλοξενήσει Final Four της Euroleague.

Βασιλειάδης: «Ήρθε η ώρα για Final Four στην Ελλάδα» (vid)

Το φάιναλ φορ της Euroleague για το 2019 θα διεξαχθεί στη Βιτόρια. Ιδιαίτερα υψηλές είναι, όπως φαίνεται, οι πιθανότητες να φιλοξενήσει η Αθήνα το φάιναλ φορ του κορυφαίου ευρωπαϊκού διασυλλογικού πρωταθλήματος μπάσκετ μέσα στην επόμενη διετία! «Έχει έρθει η ώρα» δήλωσε στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης, στο περιθώριο της παρουσίασης από τον ΕΣΑΚΕ του 27ου επαγγελματικού πρωταθλήματος.

«Ευελπιστούμε να είναι το καλύτερο πρωτάθλημα!» σχολίασε αρχικά για το πρωτάθλημα της Α1 που αρχίζει στις 6 Οκτωβρίου μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Γιώργος Βασιλειάδης και εν συνεχεία εξήγησε πόσο σημαντικό είναι που το ελληνικό πρωτάθλημα μπάσκετ θα είναι «ελεύθερο» και «ξεκλείδωτο» στη δημόσια τηλεόραση για τα επόμενα δύο χρόνια (πλην των εντός έδρας αγώνων των ΑΕΚ, Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού).

«Μία χρονιά που αρχίζει με καλούς οιωνούς, μια χρονιά που επιβεβαιώνει τη σχέση της δημόσιας τηλεόρασης με το ελληνικό μπάσκετ. Πέρυσι ζήσαμε τη μεγάλη επιστροφή του ελληνικού πρωταθλήματος μπάσκετ σε όλες τις τηλεοράσεις των Ελλήνων, στην Ελλάδα και τον κόσμο, μέσα από τη δημόσια τηλεόραση. Φέτος βλέπουμε την εμβάθυνση της συνεργασίας για τα επόμενα δύο χρόνια. Είναι πολύ σημαντικό που το σύνολο του ελληνικού αθλητισμού, επαγγελματικός και ερασιτεχνικός, ομαδικά και ατομικά αθλήματα, έχουν όλα τη θέση που πρέπει μέσα από τη δημόσια τηλεόραση. Επομένως, έχουμε διπλή χαρά και νομίζω ότι θα έχουμε ένα πολύ καλό πρωτάθλημα, με δεδομένο ότι όλες οι ομάδες φαίνεται ότι έχουν ενισχυθεί σημαντικά. Το μπάσκετ μας έχει συνηθίσει σε πολύ όμορφες στιγμές, σε πολύ μεγάλες διακρίσεις και είμαστε έτοιμοι ακόμη για μία συναρπαστική χρονιά,» επισήμανε ο υφυπουργός Αθλητισμού.

Στο τέλος ο υφυπουργός Αθλητισμού προχώρησε και σε μία αποκάλυψη! Στην ερώτηση αν μπορούν οι Έλληνες φίλαθλοι να ελπίζουν στη διοργάνωση ενός φάιναλ φορ Euroleague στην Ελλάδα (σ.σ. το τελευταίο ήταν αυτό της Αθήνας το 2007), απάντησε:» «Νομίζω ότι έχει έρθει η ώρα! Η Ελλάδα στέκεται στα πόδια της και αυτό το δείχνει και μέσα από τις διοργανώσεις που διεκδικεί! Επομένως, νομίζω ότι θα πρέπει να τα δούμε αυτά πολύ σοβαρά!»

ΑΠΕ-ΜΠΕ