Λεβερκούζεν - Ρόμα 0-0: Δεύτερος σερί ευρωπαϊκός τελικός για τους «τζιαλορόσι» του Μουρίνιο!

Στον τελικό του Europa League προκρίθηκε η Ρόμα που απέσπασε το 0-0 από την Λεβερκούζεν στην Γερμανία και πήρε το εισιτήριο χάρη στο 1-0 της Ρώμης.

Λεβερκούζεν - Ρόμα 0-0: Δεύτερος σερί ευρωπαϊκός τελικός για τους «τζιαλορόσι» του Μουρίνιο!

Το... άγγιγμα του Μίδα φαίνεται πως έχει ο Ζοσέ Μουρίνιο. Πέρσι κατέκτησε το Europa Conference League ως προπονητής της Ρόμα, επικρατώντας με 1-0 της Φέγενορντ στον τελικό των Τιράνων.

Το βράδυ της Πέμπτης (18/5) πήρε το εισιτήριο πρόκρισης για τον τελικό του Europa League, καθώς για την Ρόμα έφτανε και... περίσσευε το 0-0 που πήρε από την Λεβερκούζεν στην Γερμανία. Χάρη στο 1-0 της Ρώμης, κατάφερε και προκρίθηκε σε δεύτερο σερί τελικό με τον Μουρίνιο να διεκδικεί ένα ακόμα ευρωπαϊκό τρόπαιο.

Οι «ασπιρίνες» βγήκαν φουριόζες από τα αποδυτήρια και απείλησαν με τον Ντιαμπί, αλλά η προσπάθειά του κατέληξε στο δοκάρι στο 12’. Στη συνέχεια και έως το τέλος του αγώνα, οι Ρωμαίοι αποδείχθηκαν κυνικοί και παρότι απειλήθηκαν, κράτησαν το 0-0 που τους έστειλε στον τελικό της Βουδαπέστης που θα γίνει στις 31 Μαϊου.

ΛΕΒΕΡΚΟΥΖΕΝ: Χραντέτσκι, Ταπσόμπα, Τα (86’ Αμίρι), Ινκαπιέ, Φρίμπονγκ, Ντεμιρμπάι, Παλάσιος (80’ Χλόζεκ), Μπάκερ (73’ Αντλί), Ντιαμπί, Αζμούν, Βιρτς

ΡΟΜΑ: Πατρίσιο, Μαντσίνι, Κριστάντε, Ιμπάνιεζ, Τσελίκ (78’ Σμόλινγκ), Μπόβε, Μάτιτς, Πελεγκρίνι, Σπινατσόλα (34’ λ.τρ. Ζαλέβσκι), Μπελότι (46’ Βαϊνάλντουμ), Έιμπραχαμ