Europa League: Γλίτωσε η Γιουβέντους, βάσεις πρόκρισης η Ρόμα (Highlights)

Με γκολ του Γκάτι στο 90+7 η Γιουβέντους έμεινε στο 1-1 με τη Σεβίλλη και γλίτωσε τα χειρότερα. Η Ρόμα έκανε το πρώτο βήμα επικρατώντας με 1-0 της Λεβερκούζεν.

Europa League: Γλίτωσε η Γιουβέντους, βάσεις πρόκρισης η Ρόμα (Highlights)

Έσωσε την παρτίδα η Γιουβέντους στο 90+7 με γκολ του Γκάτι έπειτα από εκτέλεση κόρνερ. Οι «μπιανκονέρι» έμειναν στο 1-1 με τη Σεβίλλη που προηγήθηκε και είχε τις ευκαιρίες για να κάνει καθαρίσει και το ματς.

Οι Ανδαλουσιάνοι «κλείδωσαν» για τα καλά τους «μπιανκονέρι», οι οποίοι δεν μπορούσαν να κάνουν ούτε τελική προσπάθεια. Στο 26' ο Εν Νεσίρι σκόραρε για λογαριασμό της Σεβίλλης που πήρε κεφάλι στο σκορ, ενώ στο 34' η ισπανική ομάδα έχασε λόγω τραυματισμού τον κορυφαίο μέχρι εκείνη την ώρα ποδοσφαιριστή της, τον Οκάμπος.

Παρά την απώλεια του Οκάμπος η Σεβίλλη έκανε καλά τη δουλειά της στο Τορίνο, αλλά το κακό γι' αυτήν ήταν ότι δεν την τελείωνε. Και η βαριά φανέλα της Γιουβέντους αποδείχτηκε καθοριστική, αφού στο 90+7 ο Γκάτι σκόραρε με κοντινή κεφαλιά και διαμόρφωσε το τελικό 1-1.

Γιουβέντους: Σέζνι, Ντανίλο, Μπονούτσι (61' Γκατί), Σάντρο, Κουαδράδο, Κόστιτς (46' Τζούνιορ), Λοκατέλι, Ραμπιό, Μιρέτι (46' Κιέσα), Ντι Μαρία (70' Πογκμπά), Βλάχοβιτς (62' Μίτιτς)

Σεβίλλη: Μπουνού, Νάβας, Ακούνια, Μπαντέ, Γκούντελι, Φερνάντο, Ράκιτιτς, Οκάμπος (34' Μοντιέλ), Όλιβερ Τόρες (74' Γκόμεζ), Χιλ (81' Λαμέλα), Εν Νεσίρι

Γερές βάσεις η Ρόμα

Στη Ρώμη η ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο έκανε το πρώτο βήμα για την πρόκριση στον μεγάλο τελικό της Βουδαπέστης, αφού επικράτησε με σκορ 1-0 της Λεβερκούζεν. Οι Γερμανοί στο πρώτο ημίχρονο ήταν εξαιρετικοί δημιουργώντας αρκετές ευκαιρίες που θα μπορούσαν να έχουν σκοράρει. Παρόλα αυτά οα Χραντέτσκι αποδείχτηκε καθοριστικός, αφού είχε σημαντικές επεμβάσεις.

Στην επανάληψη αρκούσε μία ενέργεια του Μποβέ για να πάρει κεφάλι στο σκορ η Ρόμα. Στο 63' ο άσο της Ρόμα μπήκε στην περιοχή και πάσαρε στον Έιμπραχαμ, ο οποίος έκανε το σουτ, ο Χραντέτσκι απέκρουσε και ο Μποβέ στη συνέχεια με νέο σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-0. Η Λεβερκούζεν είχε μεγάλη ευκαιρία στο 89' για να ισοφαρίσει, αλλά ο Κριστάντε με το στήθος κράτησε το μηδέν στην εστία του μετά το σουτ του Φρίμπονγκ. Έτσι η Ρόμα πήρε μία πολύ μεγάλη νίκη.

Ρόμα: Ρούι Πατρίτσιο, Κριστάντε, Μαντσίνι, Ιμπάνιες – Τσελίκ, Μποβέ (76' Βαϊνάλντουμ), Μάτιτς, Πελεγκρίνι, Σπινατσόλα – Μπελότι (76' Ντιμπάλα), Έιμπραχαμ.

Μπάγερ Λεβερκούζεν: Χραντέτσκι, Κοσούνου (36' Μπέκερ), Ταπσόμπα, Τζόναθαν Τα - Φρίμπονγκ, Ινκαπιέ, Παλάσιος, Άντριχ - Ντιαμπί (72' Αλντί), Βιρτς - Χλόζεκ (72' Αζμούν)

ΡΕΒΑΝΣ

Πέμπτη 18 Μαΐου

22:00 Σεβίλλη-Γιουβέντους

22:00 Λεβερκούζεν-Ρόμα

ΤΕΛΙΚΟΣ

Τετάρτη 31 Μαΐου

Puskas Arena, Βουδαπέστη