Φέγενορντ - Ρόμα 1-0: Ολλανδικό προβάδισμα στο Europa League

Η Φέγενορντ νίκησε 1-0 την Ρόμα στο «Ντε Κάιπ» και είναι σε θέση οδηγού για να μπει στα ημιτελικά του Europa League. Έχασε πέναλτι ο Πελεγκρίνι, σκόραρε ο Βίφερ. 

Φέγενορντ - Ρόμα 1-0: Ολλανδικό προβάδισμα στο Europa League

Προβάδισμα πρόκρισης στα ημιτελικά του Europa League πήρε η Φέγενορντ μετά τη νίκη της με 1-0 επί της Ρόμα στον πρώτο αγώνα για τους «8» της διοργάνωσης και θα πάει στην Ιταλία για τη ρεβάνς (20/4) σε θέση οδηγού. Θέλοντας να πάρει οριστικά το αίμα της πίσω για την ήττα από την Ρόμα στον περσινό τελικό του Conference League στα Τίρανα.

Στο κατάμεστο «Ντε Κάιπ» του Ρότερνταμ η Ρόμα έχασε από νωρίς λόγω τραυματισμού τον Πάουλο Ντιμπάλα (26') αλλά έχασε και πέναλτι με τον Πελεγκρίνι στο 43' ο οποίος «σημάδεψε» το κάθετο δοκάρι στην εκτέλεση και αντικαταστάθηκε από τον Μουρίνιο στο ημίχρονο!

Η Φέγενορντ κατάφερε στην επανάληψη να βρει το γκολ στο 54' με δυνατό «σκαστό» σουτ από τον Ματς Βίφερ (που είχε κάνει το πέναλτι!) μετά από προσπάθεια του Ιντρίσι. Η Ρόμα προσπάθησε για την ισοφάριση, είχε δοκάρι με τον Ιμπάνιεζ στο 63', αλλά η ολλανδική ομάδα είχε καλές στιγμές για δεύτερο γκολ με τον Κοκτσού. Μεγάλη ευκαιρία είχε στο 87΄ο Βαϊνάλντουμ με το σκορ να μην αλλάζει παρά την προσπάθεια του Μπελότι στις καθυστερήσεις.

Φέγενορντ: Μπίσλοου, Γκερτρούιντα, Τράουνερ, Χάντσκο, Χάρτμαν, Σιμάνσκι, Βίφερ, Κοκτσού, Γιαχανμπακτς (71' Ντανίλο), Ιντρίσι (64'Παϊσάο), Χιμένες (83' Λόπες)

Ρόμα: Πατρίσιο, Σμόλινγκ, Μαντσίνι, Ιμπάνιεθ, Ζαλέφσκι, Κριστάντε, Μάτιτς. Σπινατσόλα (85' Τσέλικ), Ντιμπάλα (26' λ.τ. Ελ Σαράουι), Πελεγκρίνι (46' Βαϊνάλντουμ), Έιμπραχαμ (58' Μπελότι)

Το πρόγραμμα των πρώτων προημιτελικών του Europa League (13/4)

Φέγενορντ-Ρόμα 1-0

(54' Βίφερ)

22.00 Γιουβέντους-Σπόρτινγκ Λισαβόνας

22.00 Μάντσεστερ Γ. - Σεβίλλη

22.00 Λεβερκούζεν - Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ