Europa League: Γιούβε, Γιουνάιτεντ, Σεβίλλη στους «8» και... 7 η Φέγενορντ στην Σαχτάρ!

Με δεύτερη νίκη πέρασαν Γιουβέντους και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στους «8» του Europa League, άντεξε η Σεβίλλη στην Πόλη, διέλυσε την Σαχτάρ η Φέγενορντ.

 Europa League: Γιούβε, Γιουνάιτεντ, Σεβίλλη στους «8» και... 7 η Φέγενορντ στην Σαχτάρ!

Η Γιουβέντους συνεχίζει στην Ευρώπη αποκλείοντας την Φράιμπουργκ (2-0), ενώ στα προημιτελικά του Europa League πέρασε και η Γιουνάιτεντ με δεύτερη νίκη επί της Μπέτις χάρη σε γκολάρα του Ράσφορντ. Τρομερή η Φέγενορντ έκανε σκόνη την Σαχτάρ (7-1), ενώ στην Τουρκία η Σεβίλλη πήρε το εισιτήριο παρά την ήττα της με 1-0 από την Φενέρ.

Αναλυτικά:

Φενερμπαχτσέ-Σεβίλλη 1-0

Στο «Σουκρού Σαράτσογλου» η Φενέρ έψαχνε ένα γκολ που θα την έβαζε ξανά στο κόλπο της πρόκρισης μετά το 0-2 του πρώτου αγώνα και το βρήκε στο 41’ με πέναλτι που έδωσε ο Όλιβερ και αξιοποίησε ο Βαλέντσια. Η τουρκική ομάδα πίεσε ασφυκτικά και έχασε μεγάλες ευκαιρίες για να πάει το παιχνίδι στην παράταση, αλλά δεν τα κατάφερε παρά τα δέκα λεπτά καθυστέρησης και η τραγική στην Ισπανία Σεβίλλη συνεχίζει στην Ευρώπη.

Φέγενορντ-Σαχτάρ 7-1

Η Φέγενορντ με τη δύναμη του «Ντε Κάιπ» άνοιξε το σκορ στο 9’ με τον Χιμένες παίρνοντας και προβάδισμα πρόκρισης, το οποίο διεύρυνε στο 24’ με τον Κοκτσού. Ο ίδιος παίκτης στο 38’ με πέναλτι έκανε το 3-0 διαλύοντας κάθε ελπίδα των Ουκρανών για πρόκριση. Στο δεύτερο μέρος ήταν η σειρά του Ιντρίσι να σκοράρει στο 49’ και στο 60’ για να ανεβάσει σε συντριπτικά επίπεδα το δείκτη του σκορ για το ολλανδικό πάρτι. Δεν είχε σταματημό, όμως, καθώς στο 64’ ο Γιαχανμπάκς και στο 67’ ο Ντανίλο διαμόρφωσαν το 7-0. Το γκολ της τιμής για την Σαχτάρ από τον Κέλσι στο 87'.

Φράιμπουργκ-Γιουβέντους 0-2

Στο 22’ η Φράιμπουργκ είχε μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσει το σκορ του πρώτου αγώνα, ενώ στο 27’ ο Βλάχοβιτς βρήκε δίχτυα και πανηγύρισε έξαλλα (λόγω της αρνητικής κριτικής που δέχεται) αλλά το γκολ δεν μέτρησε μέσω VAR. Ο άσος της Γιουβέντους αξιοποίησε, όμως, στο 45’ το πέναλτι που έκανε ο Γκίλντε, ο οποίος μάλιστα αποβλήθηκε από τον Ολλανδό διαιτητή Γκοζουμπούγιουκ με δεύτερη κίτρινη. Κι όλα έγιναν πιο εύκολα για την ομάδα του Αλέγκρι, η οποία χωρίς να φορτσάρει κράτησε τη νίκη στο δεύτερο ημίχρονο. Με ένα δεύτερο γκολ, από τον Κιέζα στις καθυστερήσεις.

Μπέτις-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 0-1

Το παιχνίδι είχε κριθεί με το 4-1 του πρώτου αγώνα για την Μάντσεστερ, αλλά μπορεί να έπαιρνε άλλη μορφή εάν ο Χοακίν δεν είχε δοκάρι στο 11’ (με παρέμβαση και του Ντε Χέα). Ευκαιρίες εκατέρωθεν στο πρώτο μέρος, αλλά όχι κάποιο γκολ. Αυτό ήρθε για την Γιουνάιτεντ στο 56’ με πολύ δυνατό σουτ από τον Μάρκ Ράσφορντ (από προσπάθεια του Κασεμίρο) κι ήταν αρκετό για πρόκριση με δεύτερη νίκη για την ομάδα του Τεν Χαγκ. Ο Ράσφορντ με αυτό το γκολ έγινε ο πρώτος σκόρερ έως τώρα στη διοργάνωση ενώ έφτασε τα 27 συνολικά στη σεζόν.

Το προφίλ των «16» του Europa League

Φενερμπαχτσέ-Σεβίλλη 1-0 (0-2)

41’ Βαλέντσια πεν.

Φέγενορντ-Σαχτάρ 7-1 (1-1)

9’ Χιμένες, 24΄, 38’ πεν. Κοκτσού, 49’, 60’ Ιντρίσι, 64’ Γιαχανμπάκς, 67’ Ντανίλο - 87' Κέλσι

Φράιμπουργκ-Γιουβέντους 0-2 (0-1)

45’ Βλάχοβιτς πεν., 90'+5' Κιέζα

Μπέτις-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 0-1 (1-4)

56’ Ράσφορντ

22.00: Άρσεναλ-Σπόρτινγκ (2-2)

22.00: Φερεντσβάρος-Λεβερκούζεν (0-2)

22.00: Ρεάλ Σοσιεδάδ-Ρόμα (0-2)

22.00: Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ-Ουνιόν Βερολίνου (3-3)

* Σε παρένθεση το σκορ του πρώτου αγώνα.

Οι κληρώσεις

Η κλήρωση για την προημιτελική και ημιτελική φάση θα γίνει την Παρασκευή (17/3-14.00) στη Νιόν.

Οι προημιτελικοί θα διεξαχθούν στις 13 και 20/4

Οι ημιτελικοί θα διεξαχθούν στις 11 και 18/5

Ο τελικός θα γίνει στην Πούσκας Αρίνα της Βουδαπέστης στις 31 Μαΐου.