Europa League: Ανοιχτοί λογαριασμοί για Μπαρτσελόνα και Γιουνάιτεντ (2-2)

Μπαρτσελόνα και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αναδείχτηκαν ισόπαλες 2-2 σε ένα εξαιρετικό σε εξέλιξη ματς στο «Καμπ Νόου» και η υπόθεση πρόκριση στους «16» του Europa League θα κριθεί στο «Ολντ Τράφορντ». Αναλυτικά τα αποτελέσματα των πρώτων αγώνων των πλέι-οφ.

Europa League: Ανοιχτοί λογαριασμοί για Μπαρτσελόνα και Γιουνάιτεντ (2-2)

Ανοιχτούς λογαριασμούς άφησαν Μπαρτσελόνα και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για την πρόκριση στους «16» του Europa League. Οι δύο ομάδες αναδείχτηκαν ισόπαλες 2-2 στο «Καμπ Νόου» στο πρώτο μεταξύ τους ματς για τα πλέι-οφ της διοργάνωσης και ανανέωσαν το ραντεβού στους για τον επαναληπτικό την επόμενη εβδομάδα στο «Ολντ Τράφορντ», που θα κρίνει ποια εκ των δύο θα συνεχίσει την φετινή ευρωπαϊκής της πορεία.

Η Μπαρτσελόνα είχε την πρώτη καλή στιγμή στο παιχνίδι, με τον τερματοφύλακα Ντε Χέα να αποκρούει τη μπάλα από την επιθετική προσπάθεια του Λεβαντόφσκι. Στη συνέχεια ωστόσο, η Γιουνάιτεντ ανέβασε την απόδοσή της, πίεσε τους «μπλαουγκράνα» και σε αρκετές περιπτώσεις φλέρταρε με το πολυπόθητο γκολ. Παρόλα αυτά, ο γκολκίπερ των Καταλανών, Τερ Στέγκεν, με τις εξαιρετικές του επεμβάσεις κράτησε το 0-0, με το οποίο οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν τελικά στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα.

Στο ξεκίνημα της επανάληψης η Γιουνάιτεντ είχε μία ακόμα καλή στιγμή για να σκοράρει, με τον Τζέιντον Σάντσο να αστοχεί από πλεονεκτική θέση μέσα στην αντίπαλη περιοχή, ώσπου στο 50’ η Μπαρτσελόνα άνοιξε το σκορ με τον Μάρκο Αλόνσο (1-0). Τα χαμόγελα, βέβαια, στο «στρατόπεδο» των «μπλαουγκράνα» δεν κράτησαν πολύ, αφού μέσα σε ένα 7λεπτο η Γιουνάιτεντ έφερε... τούμπα το ματς.

Στο 52’ από ασίστ του Φρεντ ο Μάρκους Ράσφορντ «εκτέλεσε» τον Τερ Στέγκερ στην κλειστή γωνία για το 1-1 της Μάντσεστερ, ενώ στο 59’ από μία ακόμα επιθετική προσπάθεια του Άγγλου επιθετικού ο Κουντέ της Μπάρτσα στην προσπάθειά του να απομακρύνει τη μπάλα από την περιοχή την έστειλε στα δίχτυα για το 1-2. Η Μπαρτσελόνα βέβαια, δεν είχε πει την τελευταία της λέξη και στο 76’ ο Ραφίνια πέτυχε το 2-2 που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα. Στα τελευταία λεπτά οι «μπλαουγκράνα» έφτασαν κοντά σε ένα τρίτο γκολ και είχαν δοκάρι στο 87’ με τον Κρίστενσεν.

Χωρίς νικητή ολοκληρώθηκε και το παιχνίδι στο Άμστερνταμ, με τον Άγιαξ και την Ουνιόν Βερολίνου να μένουν στο «στείρο» 0-0. Αντίθετα, η Σάλτσμπουργκ κέρδισε 1-0 στην έδρα της τη Ρόμα που την φέρνει πιο κοντά στους «16» ενόψει της ρεβάνς στο «Ολίμπικο» της Ρώμης, ενώ αβαντάζ πρόκρισης απέκτησε και η Σαχτάρ Ντόνετσκ που επιβλήθηκε 2-1 της Ρεν - με το συγκεκριμένο παιχνίδι να διεξάγεται στην Πολωνία λόγω του πολέμου στην Ουκρανία.

Το πρόγραμμα των πλέι-οφ του Γιουρόπα Λιγκ
ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΑΓΩΝΕΣ
ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ
Μπαρτσελόνα - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 2-2
(50’ Μ. Αλόνσο, 76' Ραφίνια – 52’ Ράσφορντ, 59’ αυτ. Κουντέ)

Άγιαξ - Ουνιόν Βερολίνου 0-0

Σάλτσμπουργκ – Ρόμα 1-0
(88’ Καπάλντο)

Σαχτάρ Ντόνετσκ – Ρεν 2-1
(11’ Κρίσκιφ, 45’ πέν. Μπονταρένκο – 59’ Εκαμπί)

22.00: Γιουβέντους – Ναντ, Σπόρτινγκ Λισαβόνας – Μίντιλαντ, Λεβερκούζεν – Μονακό, Σεβίλλη – Αϊντχόφεν

ΟΙ ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΟΙ
23/2: Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Μπαρτσελόνα, Ρεν - ΣαχτάρΝτόνετσκ, Ουνιόν Βερολίνου - Άγιαξ, Ρόμα - Σάλτσμπουργκ, Ναντ - Γιουβέντους, Μίντιλαντ - Σπόρτινγκ Λισαβόνας, Μονακό - Λεβερκούζεν, Αϊντχόφεν – Σεβίλλη

*Οι ομάδες που προκρίθηκαν απευθείας στους «16»: Άρσεναλ (Αγγλία, 1ος όμιλος), Φενερμπαχτσέ (Τουρκία, 2ος όμιλος), Μπέτις (Ισπανία, 3ος όμιλος), Σεντ Ζιλουάζ (Βέλγιο, 4ος όμιλος), Ρεάλ Σοσιεδάδ (Ισπανία, 5ος όμιλος), Φέγενορντ (Ολλανδία, 6ο όμιλος), Φράιμπουργκ (Γερμανία, 7ος όμιλος), Φερεντσβάρος (Ουγγαρία, 8ος όμιλος).

*Η κλήρωση για την φάση των «16» θα πραγματοποιηθεί στις 24 Φεβρουαρίου, ενώ η αντίστοιχη για τα προημιτελικά και τα ημιτελικά θα γίνει στις 17 Μαρτίου.