Τεν Χάαχ: «Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και η Μπαρτσελόνα επωφελούνται από την επανεκκίνησή τους»

Ο Έρικ τεν Χάαχ πιστεύει ότι τόσο η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ όσο και η Μπαρτσελόνα έπρεπε να κάνουν "επανεκκίνηση" ενόψει της συνάντησής τους στο Europa League την Πέμπτη.

Τεν Χάαχ: «Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και η Μπαρτσελόνα επωφελούνται από την επανεκκίνησή τους»

Οι δύο ευρωπαϊκοί γίγαντες έχουν συνηθίσει να συναντώνται στα μεγαλύτερα παιχνίδια της ηπείρου και βρέθηκαν αντιμέτωποι στους τελικούς του Champions League το 2009 και το 2011.

Αλλά αφού και οι δύο έπεσαν κάτω από τα δικά τους υψηλά στάνταρ, αναμετρώνται αυτή την εβδομάδα στη δεύτερη τη τάξει διοργάνωση της Ευρώπης.

Η Μπαρτσελόνα τερμάτισε τρίτη στον όμιλό της στο Champions League - πίσω από την Μπάγερν Μονάχου και την Ίντερ - και έπεσε στο Europa League, ενώ η έκτη θέση της Γιουνάιτεντ την περασμένη σεζόν εξασφάλισε την απευθείας πρόκριση στους ομίλους του Europa League.

"Είναι η αλήθεια - και οι δύο σύλλογοι είναι στο Europa League", δήλωσε ο Έρικ τεν Χάαχ πριν από το παιχνίδι. "Και οι δύο σύλλογοι έχουν τη φιλοδοξία να είναι στο Champions League και όχι μόνο να είναι στο Champions League.

Θέλουν να έχουν πραγματικό αντίκτυπο στο Τσάμπιονς Λιγκ, να περάσουν κατά μήκος της φάσης των ομίλων, μετά το χειμώνα να πάνε στα ημιτελικά και στους τελικούς και να κερδίσουν.

Αλλά η πραγματικότητα είναι ότι είμαστε στο Europa League και λέει ότι και οι δύο σύλλογοι χρειάζονταν μια επανεκκίνηση και νομίζω ότι και οι δύο είμαστε σε ένα ταξίδι και είμαστε και οι δύο στη σωστή κατεύθυνση.

Έτσι, νομίζω ότι είναι συναρπαστικό να αντιμετωπίσουμε ο ένας τον άλλον αύριο το βράδυ γιατί θα βοηθήσει και τους δύο συλλόγους γιατί ξέρεις πού βρίσκεσαι. Είναι ένα καλό τεστ, προκαλείς και από τέτοιες δοκιμασίες γίνεσαι καλύτερος".