Οι εκτελεστές της Μπέτις

Μπορεί ο Ναουέλ να ξέρει καλά την Μπέτις αφού ήταν παίκτης της, αλλά δεν είναι μόνον αυτός. Ο Γκιγιέρμε την έχει αποκλείσει και ο Γκερέρο την έχει «πληγώσει» με γκολ και ασίστ!

Οι εκτελεστές της Μπέτις

Ο Γκιγιέρμε έχει καταφέρει με τη φανέλα της Ντεπορτίβο Λα Κορούνια να αποκλείσει την Μπέτις από το Κύπελλο Ισπανίας, ενώ ο Μιγκέλ Γκερέρο έχει σκοράρει σε βάρος της ομάδας από την Ανδαλουσία όταν ήταν ποδοσφαιριστής της Χιχόν. Ενώ στο τελευταίο του παιχνίδι με την Λεγανές προτού πάρει τη μεταγραφή για τον Ολυμπιακό είχε κάνει «όργια» σε βάρος της Μπέτις!

Έχει ενδιαφέρον να παρουσιάσουμε αναλυτικά την εμπειρία που έχουν απέναντι στην Μπέτις, αλλά και γενικότερα σε ισπανικές ομάδες, οι παίκτες του Ολυμπιακού με αφορμή τη σπουδαία συνάντηση της 20ης Σεπτεμβρίου, από την οποία θα κριθούν πολλά σε ό,τι αφορά τη μάχη της πρόκρισης στη νοκ άουτ φάση της διοργάνωσης.

«Γονάτισε» στον Γκιγιέρμε!

Μεγάλη προσπάθεια ώστε να είναι απολύτως έτοιμος και να διεκδικήσει θέση βασικού στην αναμέτρηση με την Μπέτις κάνει ο Γκιγιέρμε. Ο Βραζιλιάνος αμυντικός χαφ έχει να θυμάται στην καριέρα του μια σημαντική επιτυχία εναντίον της συγκεκριμένης ομάδας και ασφαλώς θα ήθελε πολύ να την επαναλάβει.
Το 2016 η Ντεπορτίβο Λα Κορούνια στην οποία αγωνιζόταν ο ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού κληρώθηκε με την Μπέτις για τη φάση των «32» του ισπανικού Κυπέλλου. Στο πρώτο παιχνίδι, στις 29 Νοεμβρίου του 2016, ο Γκιγιέρμε έπαιξε για ένα ημίχρονο με την ομάδα του να χάνει 1-0 στο «Μπενίτο Βιγιαμαρίν». Λίγο πριν από τα Χριστούγεννα εκείνης της χρονιάς έγινε ο επαναληπτικός στην έδρα της Ντεπορτίβο, στις 21 Δεκεμβρίου. Ο Γκιγιέρμε ήταν βασικός σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, στον οποίο η Λα Κορούνια επικράτησε με 3-1 και πήρε την πρόκριση για την επόμενη φάση του Κόπα Ντελ Ρέι.

Ο Γκιγιέρμε έχει παίξει φυσικά και για το πρωτάθλημα απέναντι στην προσεχή αντίπαλο του Ολυμπιακού. Το 2016 στο Μπέτις-Λα Κορούνια 0-0 έγινε αλλαγή στο 63’. Το 2017 στο Κορούνια-Μπέτις 1-1 δεν αγωνίστηκε λόγω τραυματισμού, ενώ στην ήττα με 2-1 στον δεύτερο γύρο αντικαταστάθηκε στο 53’. Πέρυσι ήταν εκτός αποστολής στην εντός έδρας ήττα της ομάδας του με 1-0.

Το γκολ και το «αντίο» του Γκερέρο με Μπέτις!

Δέκα φορές έχει αντιμετωπίσει μέχρι τώρα στην καριέρα του την Μπέτις ο Μιγκέλ Γκερέρο! Τις έξι με τη φανέλα της Σπόρτινγκ Χιχόν και τις υπόλοιπες με τα χρώματα της Λεγανές.
Σε αυτές τις αναμετρήσεις ο σέντερ φορ του Ολυμπιακού έχει πετύχει ένα γκολ και σίγουρα θέλει να αυξήσει τις επιδόσεις του στο παιχνίδι της 20ης Σεπτεμβρίου. Ήταν ένα ματς για τη δεύτερη κατηγορία του ισπανικού πρωταθλήματος, στις 6 Ιουλίου του 2015. Η Χιχόν είχε κάνει «πάρτι» στην έδρα της Μπέτις με 3-0 και ο Γκερέρο είχε ανοίξει το σκορ στο 24΄.

Άξιο αναφοράς είναι πως το τελευταίο παιχνίδι του στην Ισπανία πριν πάρει τη μεταγραφή για τον Ολυμπιακό, ο Γκερέρο το είχε δώσει εναντίον της Μπέτις τον περασμένο Μάιο και είχε πραγματοποιήσει εξαιρετική εμφάνιση. Γνωρίζει, λοιπόν, πολύ καλά τι έχει να αντιμετωπίσει την μεθεπόμενη Πέμπτη. Σε εκείνη την αναμέτρηση, λοιπόν, η Λεγανές επικράτησε στο γήπεδό της με 3-2, με τον άσο του Ολυμπιακού να δίνει τις δύο ασίστ από τα τρία γκολ που δέχτηκε η Μπέτις!

Τα υπόλοιπα παιχνίδια του εναντίον της Μπέτις είναι: Με την Χιχόν 1-2 και 1-1 τη σεζόν 2015-16, στα οποία μπήκε αλλαγή στο 62’ και στο 80’ αντιστοίχως. Για το Κύπελλο εκείνη τη σεζόν η ομάδα του αποκλείστηκε από την Μπέτις με ήττα 2-0 στο πρώτο παιχνίδι (μπήκε αλλαγή στο 60΄) και ισοπαλία 3-3 στον επαναληπτικό (έπαιξε για 90 λεπτά). Και τη χρονιά του 0-3 στην έδρα της Μπέτις, στον πρώτο γύρο η Χιχόν είχε χάσει στο γήπεδό της με 2-1, με τον Γκερέρο να αντικαθίσταται στο 72’.

Ως παίκτης της Λεγανές είχε το 2017 μια εκτός έδρας ήττα με 2-0 (έπαιξε σε όλο το ματς) και μια εντός έδρας νίκη με 4-0 (βγήκε στο 75’). Και πέρυσι ήττα 3-2 στο «Μπενίτο Βιγιαμαρίν» και την προαναφερθείσα νίκη με 3-2 στο «αποχαιρετιστήριο» παιχνίδι του στο ισπανικό πρωτάθλημα.

Ο Ναουέλ στα… ίσα με την Μπέτις

O Ματίας Ναουέλ έπαιξε στην Μπέτις σε 19 αγώνες από το καλοκαίρι του 2016 μέχρι τον Γενάρη του 2018, αλλά την έχει συναντήσει στην καριέρα του και ως αντίπαλος. Με τρεις ισοπαλίες σε ισάριθμες αναμετρήσεις! Την πρώτη φορά το 2014 σε ηλικία μόλις 18 ετών, όταν αγωνίστηκε ως επιθετικός χαφ για ένα ημίχρονο στο Βιγιαρεάλ-Μπέτις 1-1. Ένα χρόνο αργότερα έπαιξε σε όλο το ματς, στο Μπέτις-Βιγιαρεάλ 1-1 με τον προπονητή του να τον χρησιμοποιεί στη θέση του δεξιού εξτρέμ. Και το 2016 ήταν στον πάγκο χωρίς να πάρει εντολή συμμετοχής, στο Βιγιαρεάλ-Μπέτις 0-0. Ο Ναουέλ που δείχνει πανέτοιμος για να παίξει, έχοντας κάνει ολόκληρη προετοιμασία το φετινό καλοκαίρι με την Βιγιαρεάλ, με εξαιρετική εμφάνιση στο πρόσφατο φιλικό με τον Κισσαμικό, είναι δίχως αμφιβολία ο ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού που γνωρίζει καλύτερα από κάθε άλλον τα μυστικά της ισπανικής ομάδας.

Η Μπέτις και ο Μιράντα

Υπάρχει ακόμη ένας ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού που έχει παίξει στη διάρκεια της καριέρας του αντίπαλος της Μπέτις. Πρόκειται για τον Ροντερίκ Μιράντα, με τον Πορτογάλο στόπερ να ήταν παρών για 71΄με τη φανέλα της Ντεπορτίβο Λα Κορούνια στην εντός έδρας ήττα από την Μπέτις με 3-2 για το ισπανικό πρωτάθλημα, στις 2 Δεκεμβρίου του 2012.