Τι θα πει «δεν ασχολείται με τη Ναντ»;

Κανένα ευρωπαϊκό παιχνίδι δεν θα πρέπει να τυγχάνει σνομπαρίσματος από τις ελληνικές ομάδες, εν προκειμένω από τον Ολυμπιακό. Ακόμα και το επερχόμενο με τη Ναντ στο Καραϊσκάκη.

Τι θα πει «δεν ασχολείται με τη Ναντ»;

Παρότι το σύμπαν συνωμότησε για να μείνουν οι «ερυθρόλευκοι» εκτός Ευρώπης -έβαλαν και οι ίδιοι το χεράκι τους-, οι πρωταθλητές θα πρέπει να κερδίσουν το συγκεκριμένο παιχνίδι, ώστε να σώσουν οτιδήποτε αν σώζεται όσον αφορά το ευρωπαϊκό προφίλ και κατ' επέκταση την κατάταξή τους στη συνολική βαθμολογία της ΟΥΕΦΑ.

Ας αφήσουν, λοιπόν, για λίγο στην άκρη το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό και ας επικεντρωθούν στο ματς με τους Γάλλους. Τι θα πει «δεν ασχολείται με τη Ναντ» επειδή ακολουθεί ο Παναθηναϊκός; Δεν είναι μόνο θέμα γοήτρου. Ας μην τελειώσει η χρονιά στην Ευρώπη χωρίς νίκη. Να παίξουν για την Ιστορία τους, όπως έκαναν και το 2005 αποκλεισμένοι από την Ευρώπη από την 1η Νοεμβρίου, όταν υποδέχθηκαν και κέρδισαν τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Μπροστά τους θα τα βρουν τα… απόνερα και από αυτό το παιχνίδι και εν γένει από τη φετινή αποτυχημένη σεζόν. Ήδη μετά την ισοπαλία με τη Φράιμπουργκ, που τον άφησε εκτός Κόνφερενς Λιγκ μια ώρα αρχύτερα, ο Ολυμπιακός έχει υποχωρήσει στην 42η θέση της ευρωπαϊκής κατάταξης, με τις Αϊντχόφεν και Μίλαν να καραδοκούν για να τον εκτοπίσουν στην 44η, που θα σηματοδοτήσει την κατρακύλα στο γκρουπ των αδυνάμων σε όλες τις κληρώσεις του Τσάμπιονς Λιγκ της νέας σεζόν.

Τώρα το αν και πώς θα πάρει μέρος στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ είναι κάτι με το οποίο θα έχει όλο τον χρόνο να ασχοληθεί μετά το τέλος της αναμέτρησης με τη Ναντ. Υπενθυμίζεται ότι σε αντίθεση με την περσινή Σούπερ Λιγκ, ακόμα και η δεύτερη θέση στο φετινό πρωτάθλημα δίνει εισιτήριο για τα προκριματικά της κορυφαίας ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Και για να τα καταφέρει να πάρει ένα από τα δύο εισιτήρια, τον περιμένει… Γολγοθάς, αφού ένας συνδυασμός γεγονότων και καταστάσεων τον έχουν φέρει σε δεινή θέση. Δεν είναι μόνο ότι ο ίδιος έχει ξεκινήσει άσχημα στις πρώτες αγωνιστικές αλλά και ότι έχει να κυνηγήσει δύο φορμαρισμένες ομάδες, που η συγκυρία τις φέρνει και τις δύο στον δρόμο του μέσα στις επόμενες δέκα ημέρες.

Πρώτα το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο και ακολούθως το παιχνίδι με την ΑΕΚ στο Καραϊσκάκη. Παιχνίδια με αυξημένα κίνητρα. Κι αν τα προηγούμενα χρόνια συνηθίζαμε να λέμε ότι ο Ολυμπιακός δεν έχει να αποδείξει τίποτα και σε κανέναν, κάτι τέτοιο δεν ισχύει στην παρούσα φάση. Ο Ολυμπιακός πρέπει να αποδείξει πολλά κυρίως στον... εαυτό του. Ότι, δηλαδή, ξαναγίνεται ομάδα. Ανταγωνιστική σε παιχνίδια απαιτήσεων, στα οποία μέχρι στιγμής έχει αποτύχει. Τόσο όσον αφορά την Ευρώπη όσο και το πρωτάθλημα.

Και όλη αυτή η χασούρα τον έχει φέρει με την πλάτη στον τοίχο και τον υποχρεώνει να παίζει στο εξής για ένα μόνο αποτέλεσμα: τη νίκη. Σύμφωνοι. Ακόμα είναι νωρίς να μιλάει κάποιος για πρωτάθλημα, αφού οι ομάδες που προπορεύονται καλούνται να διαχειριστούν μια κατάσταση στην οποία ελάχιστες φορές έχουν ξαναβρεθεί στο πρόσφατο παρελθόν. Είχαν μάθει να κυνηγούν και όχι να καταδιώκονται από τον Ολυμπιακό. Και η ομάδα του Μίτσελ πρέπει να «επενδύσει» σε αυτό. Να τους γίνει «κακό σπυρί» μέχρι το τέλος και όπου βγει...