Τον φόβο του (Ολυμπιακού) να έχουν!

Η κλήρωση του Ολυμπιακού στον 6ο όμιλο του Europa League θυμίζει μεν Champions League, όμως σε καμία περίπτωση δεν τρομάζει την ομάδα του Πειραιά.

Τον φόβο του (Ολυμπιακού) να έχουν!

Ο Ολυμπιακός κληρώθηκε στο ίδιο γκρουπ μαζί με τη Μίλαν, τη Ρεάλ Μπέτις και την Ντουντελάνζ η οποία είναι και η «σταχτοπούτα» της διοργάνωσης και η πιο ανίσχυρη -μέχρι αποδείξεως του εναντίου- ομάδα στον όμιλο. Ομάδες στα μέτρα του τις οποίες μπορεί να αφήσει εκτός διοργάνωσης και να πάρει το εισιτήριο για τα νοκ άουτ παιχνίδια.

Όχι, οι «ερυθρόλευκοι» δεν έγιναν σε ένα καλοκαίρι Μπαρτσελόνα. Όμως δεν έγιναν και σε μια σεζόν και... Ντουντελάνζ. Η περσινή κακή χρονιά του Ολυμπιακού δείχνει να αποτελεί μια κακή ανάμνηση για την ομάδα του Πειραιά, η οποία φέτος έχει ήδη «ξορκίσει» ένα κακό της δαίμονα στα ευρωπαϊκά παιχνίδια. Ασφαλώς αναφέρομαι στο γεγονός ότι για πρώτη φορά στην ιστορία τους απέκλεισαν αγγλική ομάδα.

Μη σας ξεγελάει το όνομα της Μπέρνλι. Μπορεί να μην είναι η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η Τσέλσι ή η Λίβερπουλ, ωστόσο είναι ομάδα που τερμάτισε πέρυσι 7η στο πρωτάθλημα της χώρας της που είναι και ένα από τα πιο ανταγωνιστικά της Ευρώπης, αν όχι το πιο ανταγωνιστικό. Όσοι είδαν τη ρεβάνς του «Τερφ Μουρ» κατάλαβαν πόσο δύσκολο είναι για μια ελληνική ομάδα να πάρει πρόκριση μέσα στην Αγγλία. Αρκετά, όμως, αναφερθήκαμε σε όσα έχουν γίνει μέχρι στιγμής φέτος. Ας δούμε αυτά που έρχονται...

Ο Ολυμπιακός στην Ευρώπη κατά καιρούς έχει αντιμετωπίσει ομάδες με πολύ βαριά φανέλα και δεν φοβήθηκε. Κέρδισε στο Φάληρο μεγαθήρια όπως η Γιουνάιτεντ, η Ατλέτικο, η Άρσεναλ, η Γιουβέντους, η Λίβερπουλ, η Ντόρτμουντ και πολλές άλλες. ευρωπαϊκές ομάδες, οπότε δεν έχει λόγο να τρομάξει στο άκουσμα του ονόματος της Μίλαν και της Μπέτις. Για τη Ντουντελάνζ τα είπαμε παραπάνω. Σίγουρα είναι η πιο αδύναμη.

Οι Ιταλοί έχουν το μεγαλύτερο «όνομα» στον όμιλο. Η Μπέτις είναι μια καλή ομάδα που πέρυσι απέδωσε όμορφο ποδόσφαιρο, όμως φέτος δεν έχει ξεκινήσει καλά. Ούτε αυτό, όμως, είναι στοιχείο που μπορεί να επαναπαύσει τους «ερυθρόλευκους», αφού το ποδόσφαιρο είναι και θέμα μομέντουμ.

Το παράδειγμα της Μπέρνλι είναι πρόσφατο, άλλωστε.

Η ομάδα της Αγγλίας πριν από τον πρώτο αγώνα με τον Ολυμπιακό δεχόταν γκολ με το... σταγονόμετρο, όμως τρεις μέρες πριν το ραντεβού του «Καραϊσκάκης» η Γουόφορντ την κέρδισε με 3-1 και μάλιστα στο «Τερφ Μουρ», ακολούθησε η τριάρα από τον Ολυμπιακό, ενώ πριν από τη ρεβάνς των δύο ομάδων για τα playoffs του Europa League η Φούλαμ την... κέρασε τεσσάρα.

Η καλή της αμυντική λειτουργία δηλαδή «ξεχαρβαλώθηκε» λίγες μέρες πριν από τους ευρωπαϊκούς αγώνες! Για αυτό και κανείς δεν θα πρέπει να «μετράει» τους αντιπάλους του με κριτήριο το μομέντουμ που βρίσκονται.

Συμπερασματικά, ο Ολυμπιακός συμμετέχει σε όμιλο «Champions League», όμως σε αυτό συμβάλλει και ο ίδιος. Είναι η ομάδα με ευρωπαϊκές παραστάσεις από μεγαλύτερη διοργάνωση. Ομάδα «ψημένη» στην Ευρώπη. Ομάδα που ποτέ δεν φοβήθηκε να «χτυπήσει» μεγαλύτερα ονόματα.

Το γεγονός ότι ο Πέδρο Μαρτίνς έχει καταφέρει σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα να «δέσει» ένα τόσο νέο ρόστερ είναι ενθαρρυντικό για τη συνέχεια. Όμως, αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία είναι ότι οι Πειραιώτες ετοιμάζονται να ενισχυθούν ακόμα περισσότερο.

Και αν έρθουν οι ποδοσφαιριστές που ακούγονται, τότε πιο πολύ θα τον φοβούνται οι αντίπαλοί του, παρά αυτός εκείνους...