Το «παραμύθι» της Μάντσεστερ

Δεν θα διαβάσετε για τα προβλήματα του Μουρίνιο, αλλά για τα «κόλπα» του Ντάις ενόψει του αποψινού αγώνα στο Μπέρνλι.

Το «παραμύθι» της Μάντσεστερ

Μετά το 3-1 στο Καραϊσκάκη κι ενώ είχε γλιτώσει η ομάδα του περισσότερα γκολ, λόγω του προσεκτικού παιχνιδιού του Ολυμπιακού και της μεγάλης ευκαιρίας του Γκερέρο, ο Σον Ντάις άρχισε το τροπάριο. Και ξεκίνησε μεθοδικά να προετοιμάζει τη σημερινή ρεβάνς. Του έφταιγε ο διαιτητής, παρότι είχε δώσει τραβηγμένο πέναλτι για την ομάδα του και είχε στερήσει τουλάχιστον ένα από τον Ολυμπιακό. Τον ενόχλησε ότι υπήρχαν άνθρωποι στα αποδυτήρια στο ημίχρονο, παρότι δεν συνέβη το παραμικρό. Τα έβαλε και λίγο με τη διοίκηση της ομάδας του, μετά την ήττα από την Φούλαμ, διότι δεν του πήρε ό,τι ήθελε στα μεταγραφικά.

Χτες έλεγε ότι ο Ολυμπιακός είναι το φαβορί μετά το σκορ του πρώτου αγώνα και πως η ομάδα του πάει για υπέρβαση. Αλλά και ότι το μυαλό τους δεν θα είναι αποκλειστικά στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, διότι ακολουθεί ο αγώνας με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για το πρωτάθλημα.

Ωραίος. Προσπαθεί να στρέψει την προσοχή οπουδήποτε αλλού, ώστε να αποφορτίσει τους δικούς του παίκτες και να παραπλανήσει τον Ολυμπιακό. Οι φύλακες έχουν γνώση. Ο Μαρτίνς συνεχώς λέει στους παίκτες του να μην έχουν το μυαλό τους στις αποφάσεις των διαιτητών, αλλά να έχουν καθαρό το μυαλό τους μόνο στο παιχνίδι και στην απόδοσή τους. Προειδοποίησε άπαντες πως δεν υπάρχει κανένα φαβορί και ότι θα γίνει μεγάλη μάχη για την πρόκριση, ενώ θα χρειαστεί προσπάθεια από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό. Και φυσικά όλοι ξέρουν στον Ολυμπιακό πως για την Μπέρνλι δεν υπάρχει καμία Γιουνάιτεντ μπροστά της, παρά μόνο η θέληση να κάνει ιστορική επιτυχία μπαίνοντας στους ομίλους, αποκλείοντας ένα πολύ έμπειρο στην Ευρώπη κλαμπ όπως είναι η ελληνική ομάδα, ανατρέποντας μάλιστα ένα πολύ δύσκολο σκορ από το πρώτο ματς.

Ο Ολυμπιακός θα μπει απόψε όπως στην Ελβετία, όταν είχε υπέρ του πολύ πιο ευνοϊκό αποτέλεσμα από το «πονηρό» 3-1. Το οποίο με ένα γκολ σε βάρος του μετατρέπει τη ρεβάνς σε θρίλερ και τα θρίλερ στις ρεβάνς συνήθως ευνοούν τις ομάδες που έχουν την ψυχολογία με το μέρος τους στη διάρκεια του αγώνα. Η νίκη θα είναι ο στόχος, το γκολ, η επιθετική ανάπτυξη, το παιχνίδι ποιότητας, ο έλεγχος του ρυθμού, η εκμετάλλευση των χώρων που πάντα αφήνει η Μπέρνλι, πολύ περισσότερο τώρα που είναι υποχρεωμένη να ρισκάρει για την ανατροπή.

Ο Ολυμπιακός θα πάρει απόψε την πρόκριση και θα δει πολύ ωραία την Κυριακή το ματς της Μπέρνλι με την Γιουνάιτεντ, στις 6 το απόγευμα, πριν υποδεχτεί στις 9.30 τον ΠΑΣ, με αποθέωση για την επιτυχία του Γιουρόπα στον Μαρτίνς και την ομάδα, για τη μεταγραφή του Τουρέ και όποιου άλλου έχει έρθει!