Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ο τεν Χάαχ αποθέωσε τον Βαράν για της ηγετικές του ικανότητες

Ο Έρικ τεν Χάαχ επαίνεσε τις ηγετικές ικανότητες του Ραφαέλ Βαράν μετά την νίκη της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με 2-0 επί της Σερίφ Τιρασπόλ στο UEFA Europa League.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ο τεν Χάαχ αποθέωσε τον Βαράν για της ηγετικές του ικανότητες

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κατάφερε να κρατήσει την εστία της ανέπαφη για τρίτη φορά στην σεζόν σε μια εντυπωσιακή εμφάνιση στη Μολδαβία.

Ο Βαράν αντικατέστησε τον αρχηγό Χάρι Μαγκουάιρ στην αρχική ενδεκάδα του Έρικ τεν Χάαχ μετά την ήττα με 4-0 από την Μπρέντφορντ και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχει νικήσει έκτοτε και τους πέντε αγώνες που ξεκίνησε ο Γάλλος διεθνής.

Επίσης έχουν δεχθεί μόνο δύο γκολ ενώ ο 29χρονος ήταν στην ομάδα.

Η συνεργασία του Βαράν με τον καλοκαιρινό απόκτημα Λισάντρο Μαρτίνεθ έδειξε πολλά υποσχόμενα σημάδια στα μετόπισθεν για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και ο τεν Χάαχ ισχυρίστηκε ότι οι δύο ταιριάζουν «πολύ καλά μαζί» μετά το αποτέλεσμα.

Ο τεν Χάαχ είπε στο MUTV: «Ο λόγος (για ακόμη μια ανέπαφη εστία) είναι ότι ήμασταν καλοί στην κατοχή και αμυνθήκαμε πολύ καλά.

Με τον Ράφα Βαράν εκεί ως ηγέτη, βάζει τους πάντες στη σωστή θέση, ταιριάζει πολύ καλά με τον Λίχα Μαρτίνεθ και επίσης οι δύο μπακ έκαναν πολύ καλά τη δουλειά τους».

Μιλώντας για τη συνεργασία με τον Βαράν, ο Μαρτίνεθ πρόσθεσε: «Όλοι ξέρουν πόσο καλός είναι. Είναι ένας θρύλος για μένα. Είμαι πολύ χαρούμενος που θα παίξω μαζί του στα μετόπισθεν, αλλά κάθε παίκτης στην ομάδα είναι έτοιμος να παίξει. Κάθε παίκτης τα πάει καλά και δουλεύει σκληρά. Αυτό είναι το σημαντικό σημείο. Δεν είναι μόνο ο Βαράν, είναι ο Χάρι (Μαγκουάιρ), είναι ο Λουκ Σο, είναι ο Ντόνι φαν ντε Μπέεκ, είναι όλοι».

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν είναι ξανά στη δράση μέχρι τις 2 Οκτωβρίου - όταν θα αντιμετωπίσει την αντίπαλη Μάντσεστερ Σίτι στο Etihad - καθώς ο αγώνας αυτού του Σαββατοκύριακου με τη Λιντς Γιουνάιτεντ έχει αναβληθεί λόγω της πρόσθετης αστυνόμευσης που απαιτείται στο Λονδίνο για την κηδεία της Βασίλισσας Ελισάβετ Β'.