Europa League: «Τριάρα» της Καραμπάγκ στη Ναντ, ασίστ ο Μπακασέτας στην Τραμπζονσπόρ

Η Καραμπάγκ νίκησε με το ευρύ 3-0 τη Ναντ στο Μπακού και πανηγύρισε το παρθενικό της τρίποντο στον 7ο όμιλο του Europa League που μετέχει και ο Ολυμπιακός. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πήρε τους πρώτους της πόντους, επικρατώντας 2-0 της Σέριφ Τιρασπόλ. Τρίποντο και για Τραμπζονσπόρ με ασίστ Μπακασέτα.

Europa League: «Τριάρα» της Καραμπάγκ στη Ναντ, ασίστ ο Μπακασέτας στην Τραμπζονσπόρ

Τους πρώτους της βαθμούς στη φάση των ομίλων του Europa League εξασφάλισε η Καραμπάγκ και μάλιστα με εντυπωσιακό τρόπο. Ο σύλλογος του Αζερμπαϊτζάν γύρισε «σελίδα» μετά την ήττα (2-1) από τη Φράιμπουργκ στην πρεμιέρα και κέρδισε με το ευρύ 3-0 τη Ναντ στο Μπακού για τη δεύτερη αγωνιστική του 7ου γκρουπ, που μετέχει και ο πρωταθλητής Ελλάδας Ολυμπιακός.

Έπειτα από ένα «στείρο» πρώτο 45λεπτο, η Καραμπάγκ άνοιξε το σκορ στο 60’ με το τέρμα που σημείωσε ο Ογούσου Κουαμπένα και μόλις πέντε λεπτά αργότερα (65’) διπλασίασε τα τέρματά της με τον Αμπντελά Ζουμπίρ. Με τη Ναντ ανήμπορη να αντιδράσει, στο 72’ ήρθε και το 3-0 για τους γηπεδούχους με τον Γιάνκοβιτς.

Στον 5ο όμιλο η Ομόνοια δεν τα κατάφερε στο «Σαν Σεμπαστιάν» κόντρα στη Ρεάλ Σοσιεδάδ και ηττήθηκε 2-1 από τους Βάσκους, ενώ στο άλλο παιχνίδι του γκρουπ, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ξέσπασε στη Σέριφ Τιρασπόλ.

Οι «κόκκινοι διάβολοι» άφησαν πίσω τους την ήττα στην πρεμιέρα από τη Σοσιεδάδ και κέρδισαν 2-0 την αντίπαλό τους, παίρνοντας έτσι τους πρώτους τους βαθμούς στον όμιλο. Ο Σάντσο άνοιξε το σκορ για την αγγλική ομάδα και στο 39’ ο Κριστιάνο Ρονάλντο διπλασίασε τα τέρματα με πέναλτι.

Στο 6ο γκρουπ, η Μίντιλαντ έκανε την έκπληξη στην έδρα της κόντρα στη Λάτσιο και εξέθεσε με 5-1 τους «λατσιάλι», ενώ την ίδια στιγμή η Φέγενορντ μετέτρεπε σε παράσταση για ένα ρόλο το παιχνίδι της κόντρα στη Στουρμ Γκρατς. Οι Ολλανδοί διέλυσαν την αντίπαλό τους με το εμφατικό 6-0 και επέστρεψαν δυναμικά στο κυνήγι της πρόκρισης.

Τέλος, στον 8ο όμιλο η Τραμπζονσπόρ με τον Τάσο Μπακασέτα και τον Μανώλη Σιώπη στο βασικό της σχήμα επιβλήθηκε 2-1 του Ερυθρού Αστέρα. Το δεύτερο γκολ για την ομάδα της Τραπεζούντας πέτυχε ο Τραζεγκέ στο 68’ από ασίστ του Μπακασέτα. Στο άλλο παιχνίδι, η Φερεντσβάρος «πάγωσε» το Λουί ΙΙ και επιβλήθηκε 1-0 της Μονακό.

Τα αποτελέσματα του Europa League

5ος ΟΜΙΛΟΣ
Σέριφ Τιρασπόλ - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 0-2, Σοσιεδάδ – Ομόνοια 2-1

6ος ΟΜΙΛΟΣ
Μίντιλαντ – Λάτσιο 5-1, Φέγενορντ - Στουρμ Γκρατς 6-0

7ος ΟΜΙΛΟΣ
Ολυμπιακός – Φράιμπουργκ 0-3, Καραμπάγκ – Ναντ 3-0

8ος ΟΜΙΛΟΣ
Τραμπζονσπόρ - Ερυθρός Αστέρας 2-1, Μονακό – Φερεντσβάρος 0-1