Ολυμπιακός: Η γκίνια του Ελ Αραμπί και η αξία του Βατσλίκ

Ο Ολυμπιακός συνεχίζει στο Γιουρόπα Λιγκ, αλλά πρέπει να λύσει αρκετά προβλήματα.

Ολυμπιακός: Η γκίνια του Ελ Αραμπί και η αξία του Βατσλίκ

Δεύτερη πρόκριση στα πέναλτι χάρη στον Βατσλίκ και ο Ολυμπιακός συνεχίζει στο Γιουρόπα Λιγκ, αλλά πρέπει να λύσει αρκετά προβλήματα, παρότι δείχνει βελτίωση από παιχνίδι σε παιχνίδι. Το ζητούμενο είναι η διάρκεια που δεν έχει η ομάδα, η γκίνια του Ελ Αραμπί που στα δυο ματς έχασε τα άχαστα, αλλά και η αντίδραση της άμυνας, που σε ένα ακόμη παιχνίδι δεν κράτησε το μηδέν και δέχθηκε γκολ πάλι με ανταλλαγή κεφαλιών των ανενόχλητων αντιπάλων.

Ο Ολυμπιακός πέτυχε νωρίς το γκολ, αλλά αυτό δεν επέδρασε θετικά... Τουναντίον, περίμεναν τον αντίπαλο στην περιοχή και μοιραία θα ερχόταν η ισοφάριση, αφού δεν κυνήγησαν το δεύτερο γκολ για να καθαρίσουν το παιχνίδι. Το γκολ δεν ήρθε εξαιτίας της αφλογιστίας του Ελ Αραμπί, που έχασε εύκολες φάσεις στην Κύπρο αλλά και στον Πειραιά και έδωσε πνοή στον Απόλλωνα που στο δεύτερο ημίχρονο είχε τον έλεγχο του αγώνα. Το γκολ της ισοφάρισης σόκαρε τους πάντες, το σοκ αυξήθηκε με την αποβολή του Μπα, μπήκε όμως ο κόσμος στην εξίσωση και κράτησε μαζί με το πάθος των παικτών την ισοπαλία, ενώ στο πίσω μέρος του μυαλού όλων ήταν ο Τσέχος φύλακας της εστίας του Ολυμπιακού. Το έκανε πρόσφατα στην Μπρατισλάβα, το επανέλαβε στο Καραϊσκάκη και ο πρωταθλητής θα παίξει στη σπουδαία διοργάνωση του Γιουρόπα Λιγκ και θα βάλει 10 εκατομμύρια στο ταμείο του.

Τέλος καλό, όλα καλά, πρέπει όμως να επισπευστούν οι μεταγραφικές κινήσεις και να μπει γρήγορα ο Χουάνγκ Ουί-Τζο στην ομάδα, μπας και λυθεί το φλέγον πρόβλημα του σκοραρίσματος.

Στις 8 Σεπτεμβρίου, στον πρώτο αγώνα του Γιουρόπα, ο Ολυμπιακός θα έχει διαφορετική ενδεκάδα και σε 14 μέρες θα διορθωθούν κάποιες παθογένειες της άμυνας, γιατί τους τελευταίους 9 μήνες αδυνατεί να κρατήσει ανέπαφη την εστία του. Μετά το 1-0 επί της Φενέρμπαχτσε στον Πειραιά, δέχεται γκολ στην Ευρώπη, 17 τον αριθμό, και σε 6 φετινά ευρωπαϊκά ματς δεν πανηγυρίστηκε ούτε μια νίκη.