Ολυμπιακός: Το προφίλ της Φράιμπουργκ

Η Φράιμπουργκ θα είναι μία από τις τρεις αντιπάλους του Ολυμπιακού στους ομίλους του Europa League. Διαβάστε το προφίλ της γερμανικής ομάδας.

Ολυμπιακός: Το προφίλ της Φράιμπουργκ

O Ολυμπιακός θα βρίσκεται στον έβδομο όμιλο του Europa League όπου θα κληθεί να αντιμετωπίσει τις Φράιμπουργκ, Ναντ και Καραμπάκ.

Η γερμανική ομάδα έκανε μια εκπληκτική περσινή σεζόν στη Bundesliga καταφέρνοντας να τερματίσει στην 6η θέση, μόλις ένα βαθμό πίσω από την Ουνιόν Βερολίνου.

Απείχε μάλιστα μόνο τρεις βαθμούς από την 4η θέση που θα την έστελνε στους ομίλους του Champions League, κάτι που θα μπορούσε να πετύχει αν στα τελευταία 5 παιχνίδια είχε καλύτερη συγκομιδή από τις 2 νίκες, 2 ήττες και 1 ισοπαλία που τελικά σημείωσε.

Έτσι λοιπόν η Φράιμπουργκ μπήκε απευθείας στους ομίλους του Europa League δίνοντας μόνο φιλικές αναμετρήσεις αυτό το καλοκαίρι, σημειώνοντας 3 νίκες και 2 ισοπαλίες στις 5 αναμετρήσεις που έδωσε.

Στο γερμανικό πρωτάθλημα που έχει ήδη ξεκινήσει από τις 6 Αυγούστου, σε τρεις αγωνιστικές έχει 2 νίκες κόντρα σε Άουγκσμπουργκ και Στουτγάρδη, ενώ έχει ηττηθεί με 1-3 από την Ντόρτμουντ, καταλαμβάνοντας αυτή τη στιγμή την 5η θέση της βαθμολογίας.

Στο Κύπελλο Γερμανίας επικράτησε στον πρώτο γύρο με 1-2 στην παράταση επί της Καϊζερσλάουτερν.

Στο κομμάτι των μεταγραφών πούλησε τον αμυντικό Νίκο Σχλότερμπεκ στη Ντόρτμουντ έναντι 20 εκ. ευρώ, ενώ έκανε 5 μεταγραφές συνολικού κόστους 14.2 εκ. ευρώ.

Έδρα της είναι το νεόκτιστο Europa-Park Stadion συνολικής χωρητικότητας 34.700 θεατών.

Πρόκειται για σκληροτράχηλη ομάδα που αποτελείται κατά κύριο λόγο από Γερμανούς και Ευρωπαίους ποδοσφαιριστές έχοντας τον ίδιο προπονητή από το 2011.

Είναι ο Γερμανός Κρίστιαν Στράιχ, παλιά δόξα του συλλόγου, οποίος ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα το 1995 - μετά την αγωνιστική του απόσυρση - από τα τμήματα υποδομής της Φράιμπουργκ.