Ολυμπιακός: Το προφίλ της Ναντ

Ο Ολυμπιακός θα βρει απέναντι του την Κυπελλούχο Γαλλίας, Ναντ. Αυτό είναι το προφίλ των «καναρινιών». 

Ολυμπιακός: Το προφίλ της Ναντ

Η κλήρωση των ομίλων του Europa League, έφερε μαζί με τη Κάρμπαγκ και τη Φράιμπουργκ και τη Ναντ απέναντι στον Ολυμπιακό. Οι Πειραιώτες θα κληθούν να αντιμετωπίσουν δις τα «Καναρίνια» που επέστρεψαν στην Ευρώπη, ως Κυπελλούχοι Γαλλίας.

Πρόκειται για μια από τις πιο επιτυχημένες ομάδες στη Γαλλία, έχοντας στην τροπαιοθήκη της οκτώ πρωταθλήματα , τέσσερα κύπελλα Γαλλίας και ένα Λιγκ Καπ. Οι πράσινες και κίτρινες ριγέ εμφανίσεις ήταν προς τιμήν του Ζιάν λε Γκιλού, ενός από τους ιδρυτές του συλλόγου ο οποίος διατηρούσε στάβλους με άλογα ιπποδρομιών των οποίων οι εμφανίσεις ήταν πράσινες και κίτρινες ρίγες. Λόγω των χρωμάτων αυτών βγήκε και το παρατσούκλι: Τα Καναρίνια (Les Canaris).

Η έδρα

Το Σταντ ντε λα Μπωζουάρ εγκαινιάστηκε στις 8 Μαΐου 1984 στη διάρκεια μιας φιλικής αναμέτρησης μεταξύ της Ναντ και της εθνικής Ρουμανίας, ενώ έλαβε το 1989 την ονομασία του προέδρου Λουί Φοντενώ. Με μέγιστη χωρητικότητα της τάξεως των 52.923 θέσεων, υπέστη ανακαίνιση με την ευκαιρία του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 1998 : τα κάγκελα μεταξύ κερκίδων και αγωνιστικού χώρου απομακρύνθηκαν (πρωτόγνωρο φαινόμενο στην Γαλλία), οι κερκίδες ορθίων μετετράπησαν σε θέσεις καθήμενων (τοποθέτηση 15.000 καθισμάτων), ο χλοοτάπητας αντικαταστάθηκε με καινούργιο, νέες σουίτες επισήμων εγκαταστάθηκαν. Η χωρητικότητά του ήταν τότε της τάξεως των 38.004 θέσεων. Δεν υπέστη καμιά σημαντική αλλαγή στη συνέχεια, εκτός από την εγκατάσταση νέου χλοοτάπητα το 2001, και την προσθήκη γιγαντοοθόνων με την ευκαιρία του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ράγκμπι του 2007.

Τι κάνει στην έναρξη του Σαμπιονά

Μετά την διεξαγωγή τριών αγωνιστικών τη φετινή σεζόν στη Ligue 1, η Ναντ βρίσκεται στα… χαμηλά της βαθμολογίας, συγκεκριμένα στην 15η θέση, με μόλις δύο βαθμούς καθώς έχει ηττηθεί από τη Μαρσέιγ και αναδείχθηκε ισόπαλη με τη Λιλ και με την Ανζέ. Έχασε και 4-0 από την Παρί Σεν Ζερμέν στο παιχνίδι για το Σούπερ Καπ.