Ο… Μπρους Λι που έγινε Σον!

Μήπως τελικά δεν τον πήραμε από τη… Samsung;

Ο… Μπρους Λι που έγινε Σον!

«Οι Ελ Αραμπί και Βαλμπουενά είναι ποιοτική όαση (είναι επίσης 35 και 37 ετών αντίστοιχα…) σε σχέση με τους υπόλοιπους του υπάρχοντος ρόστερ. Σε σημείο, μάλιστα, που η επικείμενη ενσωμάτωση του Χουάνγκ στα επίσημα παιχνίδια αναμένεται με τεράστια προσμονή. Ναι, μαγικά ραβδιά δεν υπάρχουν, αλλά τουλάχιστον να υπάρχουν κάποιοι παίκτες που να μπορούν να δώσουν το κάτι παραπάνω στον προπονητή…».

Με αυτά τα λόγια κλείναμε το σχόλιό μας στο «ΦΩΣ» της Παρασκευής, 5 Αυγούστου, αμέσως μετά το πρώτο ματς του Ολυμπιακού με αντίπαλο τη Σλόβαν Μπρατισλάβας στο Φάληρο. Την ίδια ώρα, κάποιοι έσπευδαν να βαφτίσουν… Μπρους Λι τον νεοαποκτηθέντα Νοτιοκορεάτη των «ερυθρόλευκων» ή να αναρωτηθούν αν η ομάδα τον απέκτησε από τη… Samsung. Κάποιοι άλλοι, βέβαια, σημείωναν την απλή ποδοσφαιρική αλήθεια, ότι δηλαδή «ο καθρέπτης είναι το γήπεδο», με πρώτο απ’ όλους τον καλό συνάδελφο Χρήστο Μεγγλίδη, ο οποίος το είχε γράψει στη διαδικτυακή μας έκδοση από τα τέλη Ιούλη. Ευτυχώς που υπάρχουν και αυτοί.

Προφανώς και δεν διαθέτουμε κάποια… μαγική σφαίρα που βλέπει το μέλλον, ούτε είδαμε τον Χουάνγκ σε κανένα… όνειρο να παίζει με τη φανέλα του Ολυμπιακού. Ξέραμε, όμως, ότι πρόκειται για διεθνή της Εθνικής Νοτίου Κορέας, όπου είναι συμπαίκτης του Σον της Τότεναμ. Ξέραμε επίσης ότι βάσει κουλτούρας και ιδιοσυγκρασίας, δεν υπήρχε περίπτωση ο Χουάνγκ να μην είναι τουλάχιστον καλός τεχνίτης και άψογος επαγγελματίας. Ευτυχώς για τον Ολυμπιακό, ο 25χρονος διεθνής αποδείχθηκε κάτι πολύ περισσότερο.

Κόντρα λοιπόν στα φτηνά ιντερνετικά και μη αστεία, η απλή λογική υποδείκνυε ότι ακόμα και αν ο συγκεκριμένος παίκτης διέθετε τα απολύτως απαραίτητα, θα προσέδιδε αμέσως στοιχεία που ο τωρινός Ολυμπιακός δεν έχει ούτε στον… ύπνο του. Ο Χουάνγκ, λοιπόν, έπαιξε για πρώτη φορά σε επίσημο ματς με την ερυθρόλευκη φανέλα και μέσα σε 60 λεπτά κατάφερε από «Μπρους Λι» να γίνει… Σον στις συνειδήσεις πολλών.

Και ταυτόχρονα κατόρθωσε να επιβεβαιώσει την άποψη κάποιων άλλων, οι οποίοι θεωρούσαν ότι πρόκειται για ποδοσφαιριστή που όμοιός του δεν υπάρχει στον φετινό Ολυμπιακό. Ναι, υπάρχει πάντα ο Βαλμπουενά, όμως ο Γάλλος μπαλαδόρος -δυστυχώς για όλους μας- σε κάτι περισσότερο από έναν μήνα κλείνει τα 38 και πλέον δεν μπορεί να προσφέρει πάνω από 30-40 ποιοτικά λεπτά.

ΥΓ.: Ένα επιπλέον θετικό στοιχείο που παρατηρήσαμε στην αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τον Απόλλωνα Λεμεσού στο ΓΣΠ -σε σχέση πάντα με τον Χουάνγκ- ήταν η άνοδος του Φίλιπ Ζινκερνάγκελ. Όσο ήταν στο γήπεδο ο Νοτιοκορεάτης ο Δανός μεσοεπιθετικός παρουσίασε σαφώς καλύτερο αγωνιστικό πρόσωπο σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια του. Κράτησε πιο πολλή ώρα την μπάλα, μοίρασε καλύτερα το παιχνίδι και γενικότερα βοήθησε πολύ περισσότερο -και το κυριότερο χωρίς σκαμπανεβάσματα και «νεκρά» σημεία- την «ερυθρόλευκη» ανάπτυξη.

Με άλλα λόγια, ο Χουάνγκ με την παρουσία του κατάφερε να ανεβάσει επίπεδο και τον Ζινκερνάγκελ, έναν ποδοσφαιριστή από τον οποίο στο λιμάνι περιμένουν πολλά περισσότερα στο εγγύς μέλλον. Αν ο Νοτιοκορεάτης κατορθώσει να κάνει το ίδιο και με άλλους παίκτες του Ολυμπιακού, θα πρόκειται για τεράστιο κέρδος για την ομάδα του Πειραιά. Φανταστείτε, τώρα, οι «ερυθρόλευκοι» να είχαν στις τάξεις τους κι άλλους… Χουάνγκ. Ε;