Χουάνγκ του Ολυμπιακού και της Ευρώπης

Δεν είναι απλό για διεθνή παίκτη της Ν. Κορέας να επιλέξει την Ελλάδα. Ο Ολυμπιακός παίρνει έναν από τους Χουάνγκ της Ευρώπης και υπασπιστές του Σον στην Εθνική του Πάουλο Μπέντο

Χουάνγκ του Ολυμπιακού και της Ευρώπης

Η Νότια Κορέα, μια ομάδα με παρουσία και ανταγωνισμό στα Μουντιάλ, έχει προφανώς πολύ καλούς ποδοσφαιριστές. Με αρχηγό και κορυφαίο στη σύγχρονη εποχή τον Σον της Τότεναμ και με αρκετούς Χουάνγκ στην ενδεκάδα της. Τον φορ της Γουλβς, τον εξτρέμ της Μπορντό και τον Ιν-Μπεόμ Χουάνγκ που γίνεται παίκτης του Ολυμπιακού. Με τον στόπερ Κιμ να κάνει μεταγραφή είκοσι εκατομμυρίων από την Φενέρ στη Νάπολι, με τον Λι της Μάιντζ, με αρκετούς παίκτες στα μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.

Ο «δικός μας» Χουάνγκ θα μπορούσε πολύ εύκολα να προτιμήσει την Γερμανία ή την Γαλλία μετά την πρώτη ευρωπαϊκή εμπειρία του στην Ρωσία. Είναι βασικός στην Εθνική, είναι διαρκώς εξελισσόμενος, έχει τις «άκρες» για να παίξει σε πολύ καλύτερο πρωτάθλημα από το ελληνικό. Και θα μπορούσε άνετα να το είχε κάνει.

Φαίνεται ότι η προτίμησή του στον Ολυμπιακό, δεδομένη και θέμα χρόνου να υλοποιηθεί, είχε να κάνει με διάφορα ζητήματα που κατά καιρούς έχουν αναλυθεί και που κάνουν ικανό τον Ολυμπιακό να μπορεί να φέρνει παίκτες που δεν θα προτιμούσαν την Ελλάδα.

Αν θα μπορέσει να βοηθήσει τους Πειραιώτες ο Χουάνγκ είναι κάτι που θα αποδειχτεί στο γήπεδο, στην προσαρμογή του, σε πολλές λεπτομέρειες που κρίνουν πάντα μια μεταγραφή. Αλλά να έρθει διεθνής παίκτης από αυτή τη χώρα στην Ευρώπη και να παίξει στο ελληνικό και όχι σε κάποιο άλλο πρωτάθλημα δεν είναι απλό. Πολύ απλά διότι δεν έχει γίνει ξανά, τουλάχιστον με παίκτη τέτοιου επιπέδου, ηλικίας και φιλοδοξιών. Πριν από λίγες μέρες ήταν μαζί με τον Πάουλο Μπέντο, όπως είναι εδώ και χρόνια στην Εθνική Ν. Κορέας. Κι ο Πορτογάλος θα του έχει πει πολλά για τον Ολυμπιακό, τον Μαρτίνς, την Ελλάδα. Προφανώς μόνο καλά...