Ολυμπιακός: Η ώρα της προσωπικότητας των παικτών και οι απουσίες

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗ ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑ: Στην αποψινή αναμέτρηση με τη Σλόβαν Μπρατισλάβας οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού έχουν την ευκαιρία να αλλάξουν τη μοίρα τους παρά τις πολλές απουσίες που υπάρχουν.

Ολυμπιακός: Η ώρα της προσωπικότητας των παικτών και οι απουσίες

Το 1-1 της περασμένης εβδομάδας έχει αφήσει τα πάντα ανοιχτά για την αποψινή ρεβάνς. Ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί με το γκολ που σημείωσε στο φινάλε της αναμέτρησης κράτησε όρθιο τον Ολυμπιακό και δημιούργησε καλύτερες συνθήκες για την αποψινή ρεβάνς.

Το θέμα, όμως, είναι ότι η εικόνα των Πειραιωτών στην πρώτη αναμέτρηση έδωσε πολλές ελπίδες στους Σλοβάκους. Τους έχει δώσει το δικαίωμα να το πιστέψουν και δεν έχουν άδικο. Και ο Βλάντιμιρ Βάις για πρόκριση μιλούσε στη συνέντευξη Τύπου και γενικότερα στη Μπρατισλάβα υπάρχει ένα κλίμα αισιοδοξίας και πίστης για την αποψινή αναμέτρηση. Οι Σλοβάκοι παραδέχονται ότι η ομάδα τους στο «Γ. Καραϊσκάκης» έκανε το καλύτερο της παιχνίδι με αποτέλεσμα να πάρει την ισοπαλία και τώρα έχει την ευκαιρία στην έδρα της να προκριθεί.

Από τη μία το πιστεύουν γιατί τους το επέτρεψε ο Ολυμπιακός, αλλά από την άλλη αντιλαμβάνεται κανείς και το άγχος που τους έχει κυριεύσει. Στη Σλόβαν ξέρουν ότι το έργο τους δεν θα είναι απλό και αυτό που φοβούνται περισσότερο απ’ όλα είναι την πίεση που θα δημιουργηθεί στην ίδια τους την ομάδα. Άλλωστε οι ίδιοι μίλησαν για υποχρέωση απέναντι στον κόσμο και τον ιδιοκτήτη.

Αυτά ισχύουν στη Σλόβαν και όπως τα εισπράξαμε εδώ στη Μπρατισλάβα από χθες. Το θέμα είναι τι κάνει ο Ολυμπιακός για να μπορέσει να αλλάξει την κατάσταση στην αποψινή αναμέτρηση. Οι ίδιοι έφεραν τους εαυτούς σε αυτή τη θέση και οι ίδιοι έδωσαν δικαίωμα στους Σλοβάκους να μιλούν για πρόκριση όταν πριν ένα χρόνο είχαν χάσει 3-0 στο Φάληρο και η ρεβάνς εδώ ήταν τυπικής διαδικασίας.

Ο Ολυμπιακός έχει ένα… σκασμό προβλήματα με τις θλάσεις να θυμίζουν πανδημία στον Ρέντη και πλέον να φοβούνται όλοι μη τραυματιστούν. Βρσάλικο, Αμπουμπακάρ, Μαντί, Ροντρίγκες, Σωκράτης και Ανδρούτσος είναι στην Αθήνα με προβλήματα τραυματισμών. Ακόμα και ο Μασούρας στην τελευταία προπόνηση ενοχλήσεις είχε, αλλά ο ίδιος αισθάνεται καλά και θα παίξει.

Αυτή είναι η μία όψη του νομίσματος, αλλά η άλλη όψη για τον Ολυμπιακό λέει ότι οι δικαιολογίες στέρεψαν. Δεν υπάρχει πλέον κάτι που θα μπορέσει να… μαζέψει ένα άσχημο αποτέλεσμα, έναν δεύτερο συνεχόμενο αποκλεισμό. Ο Κάρλος Κορμπεράν έχει προσπαθήσει να αλλάξει κάποια πράγματα αυτό το διάστημα που βρίσκεται στον πάγκο του Ολυμπιακού, αλλά απόψε είναι και θέμα παικτών. Μπορεί η ψυχολογία να μην είναι στα καλύτερα της, αλλά οι Πειραιώτες έχουν στο ρόστερ τους έμπειρους παίκτες που μπορούν να αλλάξουν την κατάσταση. Υπάρχουν παίκτες με προσωπικότητα και εμπειρία που ήρθε η ώρα να βγουν μπροστά και να το πάρουν πάνω τους. Είναι η ευκαιρία τους να αλλάξουν τη μοίρα τους.