Ολυμπιακός: Για να γυρίσει ο ήλιος...

Μία από τα ίδια από τον Ολυμπιακό και η αλήθεια είναι πως δεν περιμέναμε να δούμε κάτι διαφορετικό χθες βράδυ απέναντι στη Σλόβαν Μπρατισλάβας.

Ολυμπιακός: Για να γυρίσει ο ήλιος...

Δεν γίνεται από τη μία μέρα στην άλλη η έλευση ενός προπονητή να αλλάξει την εικόνα μιας ομάδας που εδώ και μήνες προσπαθεί, αλλά δεν μπορεί να παίξει ποδόσφαιρο. Όλοι πλέον έχουν συνειδητοποιήσει πως για να γυρίσει ο ήλιος δεν θέλει μόνο δουλειά πολλή αλλά και υλικά, που αυτήν τη στιγμή δεν φαίνεται να υπάρχουν στο ρόστερ.

Σαφώς κι αυτό δεν είναι ευθύνη του νέου προπονητή, ο οποίος μέσα από μια ψυχοφθόρο διαδικασία -τα νοκ άουτ παιχνίδια στην Ευρώπη- θα πρέπει και ομάδα να φτιάξει από την αρχή και να φτάσει στους ομίλους, είτε του Γιουρόπα Λιγκ είτε του Κόνφερενς Λιγκ, γιατί η αλήθεια είναι πως μετά και το χθεσινό αποτέλεσμα ο Ολυμπιακός κινδυνεύει να μείνει και εκτός Γιουρόπα και για να σώσει την παρτίδα της Ευρώπης θα του μείνει μετά το Κόνφερενς, που κάποιοι εδώ στην Ελλάδα πριν από λίγους μήνες ειρωνεύονταν και μιλούσαν μόνο για Τσάμπιονς Λιγκ!

Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε πού θα φτάσει και πώς θα εξελιχθεί η φετινή αγωνιστική περίοδος για τον Ολυμπιακό. Η εικόνα του όμως ήταν και είναι αποκαρδιωτική. Το μόνο παρήγορο είναι πως βρισκόμαστε ακόμη στην αρχή.

Για την ακρίβεια μόλις μπήκε ο Αύγουστος, αλλά δεν ξέρουμε πόσο εύκολο είναι να αλλάξει η εικόνα μιας ομάδας που αυτήν τη στιγμή παίζει ποδόσφαιρο του… 1821. Ούτε μια συνεργασία ούτε ένας αυτοματισμός. Φαντασία μηδέν, γιόμες, σέντρες για να φύγει η μπάλα από τα πόδια μας και ζητήματα πολλά στην άμυνα.

Το βέβαιο είναι πως ο Ολυμπιακός θέλει φρεσκάδα, θέλει μυαλό, θέλει αγωνιστικό πλάνο, θέλει ταχύτητα, μα πάνω απ’ όλα θέλει ποιότητα, που ξεχειλίζει από τους Βαλμπουενά, Ελ Αραμπί, οι οποίοι όμως δεν γίνεται να τη… μοιράσουν και στους άλλους «ερυθρόλευκους». Γι’ αυτό και λέμε πως, εκτός από προπονητή, ο Ολυμπιακός θέλει και… υλικά για να δώσει χαρά στον κόσμο του που πηγαίνει πλέον στο γήπεδο και δεν χαίρεται. Κι αυτό για τον φίλαθλο είναι πολύ σκληρό. Πονάει.